Pe drumul progresului bis !

           

                                                      PE DRUMUL PROGRESULUI BIS  


 motto: Munceste ca si cum nu ai avea nevoie de bani. Iubeste ca si cand nimeni nu te-a facut sa suferi. Danseaza ca si cand nimeni nu te vede. Canta de parca nu te-ar auzi nimeni. Traieste ca si cand ar fi ultima zi pe pamant. Cand iti vine sa plangi, adu-ti aminte de clipele in care zambeai, cand simti ca viata nu are nici un rost gandeste-te la cei ce mai au doar o zi de trait, cand simti ca vrei sa mori gandeste-te ca altii ar da orice sa traiasca....iubeste-ti viata si mai ales prietenii...E cel mai de pret lucru.








Multe actiuni intreprinse impotriva femeilor nu sunt, strict vorbind,coercitive.De exemplu,fluieratul,priviri- le pofticioase,zeflemeaua,insinuarile,flirtul nedorit,... (Desigur,este adesea dificil sa stii dinainte daca o remarca cu nuanta de flirt va fi bine venita sau nu).   Sa examinam aluziile sexuale care au loc incontinuu intre femei si barbati.Desi pentru multi oameni,si in special pentru cei din miscarea feminista, nu exista nici o diferenta reala intre acest tip de comportament si actele coercitive,diferenta este cruciala.Ambele pot fi neplacute pentru multe femei,dar unul este un act fizic agresor,iar celalalt nu.        Exista multe alte tipuri de actiuni care intra in aceeasi categorie.De exemplu,folosirea unor vulgaritati sexuale("pipita"sau "bucatica misto"),sustinera unor standarde morale duble,anumite reguli de eticheta,incurajarea capacitatii mentale a baietilor dar nu si fetelor.oprobriul societatii fata de femeile care participa la activitati atletice "masculine",reclame "sexiste",precum si plasare femeilor pe un "piedestal". In legatura cu aceste atitudini si altele, care pot fi ofensatoare dar nu coercitive,trebuie facute doua observatii importante. Prima este ca astfel de actiuni "necoercitive"nu pot fi scoase in afara legii,in mod legitim.Orice incercare in acest sens ar implica violarea in masa a drepturilor altor indivizi.    Libertatea de exprimare inseamna ca oamenii au dreptul sa spuna orice le place, chiar si sa faca afirmatii condamnabile si mitocanesti.     A doua obsevatie este mai complicata si,in nici un caz,nu este evidenta.Intr-o masura considerabila,aceste actiuni condamnabile,dar necoercitive,sunt stimulate si incurajate de activitati statale coercitive care opereaza in culise. De exemplu,fregventa mare a proprietati de stat asupra terenurilor,parcurilor,trotuarelor,drumurilor,afacerilor etc. Aceste activitati coercitive,bazate pe impozitarea obligatorie nelegitima,pot fi criticate in mod legitim.Daca ele ar fi eliminate,comportarea neplacuta,dar legala,pe care ele o sprijina,s-ar diminua cu ajutorul petei libere.   Sa luam ca exemplu cazul in care un "sef"(barbat) hartuieste o secretara(femeie) intr-un mod condamnabil,dar necoercitiv. va urma...                SOMNAMBULUL ONLINEPE DRUMUL PROGRESULUI BIS ACTIUNI NE-COERCITIVE IMPOTIRVA FEMEILORPe drumul progresului bis-actiuni ne-coercitive impotriva femeilor


CONTINUARE       11.04.2013    JOI


Vom compara situaţia în care o astfel de activitate are loc pe o proprietate publică şi pe una privată. Pentru a analiza acest lucru, trebui să înţelegem ceea ce economiştii muncii numesc .„diferenţe compensatoare” O diferenţă compensatoare este cantitatea de bani necesară recompensării unui angajat pentru pierderile psihice implicate de slujba respectivă. De exemplu, să presupunem că există două locuri de muncă disponibile. Unul se găseşte într-un birou cu aer condiţionat, cu o vedere plăcută, împrejurimi agreabile şi colegi plăcuţi. Celălalt se află într-o pivniţă umedă, înconjurat de colegi ostili. Totuşi, de obicei există o diferenţă oarecare de salariu, suficient de mare pentru a atrage un individ către slujba mai puţin plăcută. Dimensiunea exactă a diferenţei variază pentru diferiţi oameni. Dar ea există.
La fel cum trebuie plătite diferenţe compensatoare pentru a angaja lucrători în pivniţe umede, acestea trebuie plătite şi femeilor care lucrează într-un birou unde sunt obiectul hărţuirii sexuale. Dacă şeful este un om de afaceri privat, această creştere de salariu provine din buzunarul lui. Astfel, el are un stimulent bănesc puternic pentru a-şi controla comportarea, precum şi pe a celor care lucrează pentru el.
Dar creşterea de salariu nu este plătită de şeful unei întreprinderi guvernamentale sau al uneia întreţinute de guvern! Ea este achitată din banii contribuabililor, care nu se plătesc după livrarea unor servicii satisfăcătoare, ci sunt colectaţi prin constrângere. Aşadar, şeful are mai puţine motive să exercite un control. Este clar că acest tip de hărţuire sexuală, prin ea însăşi ofensivă, dar nu coercitivă, este făcută posibilă prin acţiunile coercitive ale guvernului, cu rolul său de colector de impozite. Dacă impozitele ar fi plătite voluntar, atunci şeful, chiar şi într-un birou guvernamental, ar fi obiectul unui control semnificativ. El ar fi în situaţia de a pierde bani dacă, prin comportarea lui, şi-ar jigni angajaţii. Dar deoarece el este întreţinut din bani proveniţi din impozitare coercitivă, propriii săi angajaţi se află la discreţia lui.
Pe drumul progresului bis
VA URMA           SOMNAMBULUL ONLINE 13.04.2013  sambata                      continuare


În acelaşi mod, să comparăm situaţia în care un grup de bărbaţi fluieră după femeile ce trec prin preajma lor, le fixează cu priviri insistente, adresându-le cuvinte înjositoare şi insultătoare. Un grup face acest lucru pe un trotuar sau o stradă proprietate publică, iar celălalt într-un loc aflat în proprietate privată, cum ar fi un restaurant sau un magazin.
În care din cele două cazuri este mai probabil să i se pună capăt acestei comportări legale, dar condamnabile? În sectorul public, nu este în interesul financiar al nici unei persoane din afacerea respectivă să pună capăt hărţuielii. Din moment ce acest comportament este legal, aşa cum am presupus, nici forţele poliţiei publice nu pot face nimic pentru a-l opri.
Dar în domeniul întreprinderii private, fiecare întreprinzător care speră să angajeze femei sau să vândă femeilor (ori bărbaţilor care nu sunt de acord cu acest mod de a trata femeile) are un stimulent pecuniar puternic pentru a pune capăt acestei situaţii. De aceea, nu întâmplător astfel de hărţuiri au loc aproape întotdeauna în locuri publice şi niciodată în magazine, restaurante sau în alte instituţii care funcţionează pe bază de profit şi au grijă de imaginea lor.
  Aici ia sfarsit rezumatul "Actiuni ne-coercitive impotriva
                                                                                               femeilor"!!!
Urmeaza:"ACTIUNI COERCITIVE IMPOTRIVA FEMEILOR"
sambata.13.03.2013
         Acţiuni coercitive împotriva femeilor
În afară de crimă, cea mai brutală acţiune coercitivă împotriva femeilor este violul. Cu toate acestea, în societatea noastră dominată de masculi, violul nu este întotdeauna ilegal. El nu este ilegal dacă este comis asupra unei femei de către soţul ei. Şi, deşi violul este ilegal atunci când se petrece în afara „sanctităţii” căsătoriei, modul în care este tratat de legi lasă mult de dorit. Pe de o parte, dacă violatorul şi victima se cunoşteau dinainte, tribunalul presupune că nu a fost vorba de viol. Pe de altă parte, pentru a dovedi violul, în multe state a fost necesar până nu demult să existe un martor al delictului. Mai mult decât atât, dacă prieteni ai violatorului jură că au avut raporturi sexuale cu victima, ea poate fi caracterizată ca „imorală” şi devine realmente imposibil să se obţină o condamnare. Dacă victima este o prostituată, este la fel de imposibil să fie obţinută o condamnare. Raţionamentul pe care se sprijină imposibilitatea legală ca o prostituată să fie violată este punctul de vedere ridicol potrivit căruia e cu neputinţă să forţezi o persoană să facă ceea ce, cu alte ocazii, face de bunăvoie.
Unul dintre aspectele cele mai atractive ale mişcării de emancipare a femeilor este sprijinul acordat pedepselor mai mari pentru viol, plus compensaţii pentru victimă. Înainte, oamenii care ocupau în spectrul politic o poziţie comparabilă cu cea a majorităţii feministelor de astăzi (de exemplu, liberalii şi cei de stânga) cereau pedepse mai uşoare pentru violatori şi o cocoloşire generală a delicvenţilor. În opinia lor, toate delictele, inclusiv violul, aveau drept cauze principale sărăcia, desfacerea familiei, lipsa facilităţilor de recreere etc. Iar „soluţia” lor decurgea direct din această „înţelegere”: mai multă asistenţă socială, mai multe parcuri şi locuri de joacă pentru cei dezavantajaţi, consiliere, terapie etc. Prin contrast, insistenţa feministelor pentru pedepse mai aspre acordate violatorilor, cu închisoarea sau chiar mai rău, vine ca o adiere de aer proaspăt.
                                   VA URMA
                                              SOMNAMBULUL ONLINE
  Actiuni coercitive impotriva femeilor
CONTINUARE  16.04.2013  MARTI
Deşi violul este cea mai izbitoare situaţie în care guvernul încuviinţează acţiuni coercitive împotriva femeilor, mai există şi altele. Să examinăm ce implicaţii au legile împotriva prostituţiei. Aceste legi interzic schimbul între adulţi care consimt reciproc. Ele sunt dăunătoare femeilor, prin aceea că le împiedică să-şi câştige un trai cinstit. Dacă orientarea lor anti-feminină nu este suficient de clară, să ne gândim la faptul că, deşi tranzacţia este la fel de ilegală pentru client, ca şi pentru vânzător, masculul (clientul) nu este aproape niciodată arestat, în timp ce femeia (vânzătorul) este.
Un caz elocvent este avortul. Deşi s-au mai făcut unele progrese, avortul este limitat de reguli obstrucţioniste. Atât interzicerea directă a avortului, cât şi avortul sub controlul actual neagă importantul principiu moral al proprietăţii de sine. Aşadar, ele sunt întoarceri la sclavie, o situaţie definită fundamental prin barierele puse între oameni şi dreptul lor la proprietatea de sine. Dacă o femeie este proprietara propriului corp, atunci este şi proprietara propriului abdomen, şi numai ea singură are dreptul complet şi unic de a hotărî dacă să aibă un copil sau nu.
Modurile în care guvernul sprijină sau se implică activ în constrângerea femeilor sunt numeroase. De exemplu, până nu demult, femeile nu aveau aceleaşi drepturi ca bărbaţii de a deţine proprietăţi sau de a se angaja în contracte. Există încă legi care împiedică femeile căsătorite, dar nu şi pe bărbaţii căsătoriţi, să vândă proprietăţi sau să se angajeze în afaceri fără permisiunea soţilor lor. La unele universităţi de stat, condiţiile de intrare sunt mai rigide pentru femei decât pentru bărbaţi. Celebrul sistem de activităţi din şcolile noastre publice îi iniţiază pe băieţi în activităţi „masculine” (sporturi şi tâmplărie), iar pe fete în activităţi „feminine” (bucătărie şi croitorie).
Este important să înţelegem că toate aceste probleme au două lucruri în comun: ele sunt exemple în care se utilizează forţa agresivă împotriva femeilor, iar toate exemplele sunt în strânsă legătură cu aparatul de stat. Deşi nu există o înţelegere largă a acestui lucru, el este la fel de adevărat pentru viol şi prostituţie, ca şi pentru toate celelalte acţiuni şi activităţi descrise mai sus. Pentru că, ce altceva înseamnă a spune că femeile nu au dreptul de a avorta, de a deţine o proprietate sau de a înfiinţa o afacere decât că femeile care se angajează în aceste activităţi vor fi oprite prin constrângere de stat, amenzi sau pedepse cu închisoarea.
Desigur, atât guvernul, cât şi indivizii pot face discriminări. Dar numaidiscriminarea statului, şi nu discriminarea privată violează drepturile femeilor. Când un individ privat discriminează, el (sau ea) o face cu propriile resurse, în numele lui (ei) propriu. Dar când statul discriminează, el o face cu resurse luate de la cetăţeni şi în numele tuturor cetăţenilor săi. Aceasta este o diferenţă crucială.
Dacă o întreprindere privată, cum ar fi un film, discriminează, ea întâmpină riscul de a pierde bani sau de a da faliment. Oamenii care se opun discriminării pot să nu mai acorde fonduri sau să nu mai fie clienţii instituţiei respective. Totuşi, când statul discriminează, aceşti oameni nu mai au opţiunea respectivă şi nu mai există riscul falimentului. Chiar şi atunci când oamenii se opun discriminării într-o instituţie de stat căreia îi pot opri (parţial) finanţarea (de exemplu, studenţii într-o universitate de stat), statul are şi alte alternative. El poate compensa fondurile pierdute cu bani din impozite, iar acestea din urmă trebuie plătite sub ameninţarea cu forţa.
Chiar şi ciupiturile cărora le cad victimă femeile sunt strâns legate de aparatul de stat. Să comparăm ce se întâmplă când hărţuirea sexuală are loc în interiorul unui loc privat (un magazin) şi când are loc afară (pe stradă, la un bloc distanţă de acelaşi magazin). Când o femeie este molestată într-un loc privat, întreaga forţă a sistemului liberei iniţiative, bazat pe profit şi pierdere, vine să acţioneze asupra problemei. Este în interesul întreprinzătorului să afle şi să descurajeze acţiunile ofensive. Dacă el nu face acest lucru, va pierde clienţi. Într-adevăr, între proprietarii de magazine există concurenţă cu scopul de a oferi clienţilor un mediu sigur şi confortabil. Cei care au cel mai mare succes în campania anti-ciupit tind să culeagă cele mai mari profituri. Cei care eşuează, fie pentru că ignoră problema, fie pentru că nu reuşesc să-şi aplice programele, vor tinde să suporte cele mai mari pierderi. Aceasta, desigur, nu este o garanţie că ciupitul şi alte comportamente ofensive vor înceta. Ele se vor petrece întotdeauna, atâta timp cât oamenii rămân de o moralitate imperfectă. Dar acest sistem încurajează, prin profituri şi pierderi, pe cei mai capabili de a controla situaţia.
Totuşi, prin comparaţie cu ce se întâmplă în domeniul public, sistemul privat începe să pară perfecţiunea întruchipată. În domeniul public nu există aproape nici un stimulent pentru a rezolva problema. Nimeni nu pierde nimic în mod automat, atunci când o femeie este ciupită sau molestată în vreun alt fel. Poliţiştii oraşului au, în mod teoretic, această responsabilitate, dar ei funcţionează fără avantajul sistemului automat de stimulare al profitului şi pierderii. Salariile lor, plătite cu bani proveniţi din impozite, nu depind de modul în care îşi execută sarcinile şi ei nu suferă nici o pierdere financiară atunci când femeile sunt molestate. Este deci clar de ce majoritatea acestui tip de hărţuire se petrece pe stradă, şi nu în magazine.               Aici se incheie rezumatul-"Actiuni coercitive impotriva                                                                                  femeilor" In continuare...un preambul al rezumatului ce va fi publicat in curand:                                  Porcul de mascul misogin
Mişcarea de emancipare a femeilor este un amalgam de programe diferite, alcătuit din grupuri diferite cu scopuri diferite. Intelectul care ştie să facă deosebiri poate accepta unele dintre scopurile, ţelurile, motivaţiile şi programele de emancipare a femeilor şi poate respinge altele. Ar fi o prostie să tratezi ca echivalente o mulţime de valori şi atitudini diferite, doar pentru că au fost ambalate împreună. Punctele de vedere ale mişcării de emancipare a femeilor pot fi împărţite în patru categorii principale – fiecare din acestea necesitând o abordare diferită.                                                1. Acţiuni coercitive împotriva femeilor                                               2. Acţiuni ne-coercitive împotriva femeilor                                               3. Porcul de mascul misogin ca erou                                               4. Legi care impun nediscriminarea VA URMA                                                                        SOMNAMBULUL ONLINE                                                                   PORCUL DE MASCUL MISOGIN CA EROU                       miercuri  17.04.2013
Este necesar să examinăm în detaliu două erori grave care sunt comise de adepţii emancipării femeii. Tocmai pentru bunul simţ cu care se opune acestor programe, porcul de mascul misogin poate fi considerat un erou.
Legi care impun „salarii egale la muncă egală”. Problema, desigur, este cum să definim „munca egală”. Dacă „munca egală” este luată în sens literal şi îmbrăţişează toate aspectele productivităţii angajatului, pe termen scurt, ca şi pe termen lung, atunci ea trebuie să includă caracteristicile psihice, discriminarea clienţilor şi a celorlalţi angajaţi, capacitatea angajatului de a se conecta la ceea ce este – sau la ceea ce nu este – pe placul întreprinzătorului, precum şi la "idiosincraziile" acestuia din urmă. Pe scurt, toate aceste componente trebuie cântărite, dacă munca egală reprezintă exact acelaşi lucru ca şi profitabilitatea egală pentru întreprinzător. Doar atunci, pe piaţa liberă, lucrătorii cu astfel de capacităţi egale vor tinde să câştige salarii egale. Dacă, de exemplu, femeile ar fi plătite mai puţin decât bărbaţii, deşi sunt lucrători la fel de buni în sensul de mai sus, atunci ar fi puse în mişcare forţe care, duse până la capăt, ar asigura o plată egală. Cum? Patronul ar putea obţine mai mulţi bani înlocuind bărbaţii lucrători cu femeile lucrătoare. Cererea pentru lucrători s-ar micşora, ceea ce ar duce la scăderea salariilor acestora, iar cererea pentru lucrătoare ar creşte, ducând la mărirea salariilor pentru femei. Fiecare patron care ar înlocui un bărbat cu o femeie ar avea un avantaj competitiv asupra celor care refuză acest lucru. Patronii care maximizează profitul ar continua să câştige mai mult decât cei care fac discriminări. Patronii care maximizează profitul ar putea vinde la preţuri mai mici decât patronii care fac discriminări, iar dacă celelalte condiţii se menţin egale, în cele din urmă i-ar putea aduce pe aceştia la faliment.


VA URMA....                 somnambulul online continuare-azi-18.04.2013
Totuşi, în realitate, adepţii salariilor egale pentru muncă egală nu au în vedere acest tip strict de egalitate. Definiţia lor pentru „egalitate” se referă la acelaşi număr de ani de şcoală, la abilităţi echivalente, la grade universitare identice şi, poate, la punctaje similare obţinute la testele de admitere. Cu toate acestea, indivizii care sunt, în realitate, identici în raport cu astfel de criterii pot avea capacităţi foarte diferite de a obţine câştiguri pentru patronii lor. De exemplu, să luăm doi lucrători, un bărbat şi o femeie, identici în privinţa punctajelor la teste şi a pregătirii universitare. Este un fapt indiscutabil că, în cazul unei sarcini, este mult mai probabil ca femeia să stea acasă şi să se ocupe de creşterea copilului. Aprecierea, dacă această tradiţie este dreaptă sau nu, nu este relevantă. Ceea ce este util de ştiut aici este dacă este reală sau nu. Dacă femeia stă acasă, întrerupându-şi cariera sau slujba, ea va avea mai puţină valoare pentru patron. În acest caz, deşi bărbatul şi femeia care candidează pentru slujbă pot avea calificări identice, pe termen lung, bărbatul va fi mai productiv decât femeia şi, prin urmare, mai valoros pentru patron.
În mod paradoxal, multe dovezi care indică faptul că bărbaţii şi femeile nu sunt la fel de productivi provin chiar de la mişcarea de emancipare a femeii. Există câteva studii în care femeile şi bărbaţii au fost testaţi mai întâi ca grupuri, izolaţi unii de alţii, şi apoi împreună, în concurenţă unii cu alţii. În unele cazuri, când grupurile au fost testate separat, femeile au arătat clar că au capacităţi înnăscute mai mari decât bărbaţii. Cu toate acestea, atunci când cele două grupuri au fost testate la concurenţă, bărbaţii au obţinut, invariabil, punctaje mai bune decât femeile. Din nou, vom sublinia că ceea ce ne preocupă aici nu este caracterul corect al unor asemenea împrejurări, ci efectele. Problema este că, la locurile de muncă, femeile se vor găsi adesea în concurenţă cu bărbaţii. Dacă ele în mod constant cedează iniţiativa bărbaţilor şi nu pot să dea tot ce au mai bun în concurenţă cu aceştia, ele sunt, în realitate, de mai puţin ajutor în procurarea profitului pentru patron. Dacă femeile sunt egale cu bărbaţii la punctajele testelor, dar ele sunt inferioare la maximizarea profitului, atunci plata egală pentru muncă egală se va dovedi dezastruoasă pentru femei.
Aceasta ar fi un dezastru, pentru că stimulentele pentru maximizarea profitului ar fi inversate. În loc ca piaţa să exercite o presiune puternică şi constantă către concedierea bărbaţilor şi angajarea femeilor, patronii vor fi motivaţi să concedieze femeile şi să angajeze bărbaţi în locul lor. Dacă patronul este forţat să plătească aceleaşi salarii bărbaţilor şi femeilor chiar dacă acestea nu sunt la fel de productive, profiturile vor creşte în măsura în care lucrătorii vor înlocui lucrătoarele. Patronii înclinaţi să adopte punctul de vedere feminist şi insistă să păstreze lucrători femei vor avea profituri mai mici şi îşi vor pierde partea lor de piaţă. Patronii prosperi vor fi cei care nu angajează femei.
Va urma                Somnambulul OnlinePorcul de mascul misogin ca erou-pe drumul progresului bisPe drumul progresului bis-valentinos_blog test
                                                                    continuare-azi-23.04.2013
Trebuie de asemenea subliniat că tendinţa potrivit căreia femeile care sunt cu adevărat egale în productivitate cu bărbaţii să primească salarii egale există numai pe piaţa liberă, bazată pe sistemul profitului şi pierderii. Numai în cadrul liberei iniţiative există stimulente financiare pentru angajarea femeilor foarte productive şi subevaluate, pentru „a beneficia” de pe urma situaţiei lor neplăcute şi, deci, pentru a le mări ulterior salariile.
În sectoarele guvernamentale şi cele de non-profit, aceste stimulente bazate pe profit sunt, prin definiţie, absente. Nu este deloc un accident deci faptul că toate abuzurile reale asupra femeilor în această privinţă se petrec în domenii guvernamentale şi de non-profit, cum ar fi şcolile, universităţile, bibliotecile, fundaţiile, munca socială şi serviciile publice. Există puţine acuzaţii de salarii mai mici pentru femei în domenii private cum ar fi computerele, reclama sau mass-media.
Aici se incheie rezumatul-PORCUL DE MASCUL MISOGIN CA EROU-urmeaza un nou rezumat in curand..."LEGI CARE IMPUN NEDISCRIMINAREA"
Somnambulul Online     LEGI CARE IMPUN NEDISCRIMINAREA
McSorley este un bar din New York City care, până când a fost „eliberat”, servea exclusiv bărbaţi. Sub drapelul noii legi anti-discriminare din New York, femeile au fost servite pentru prima oară în istoria barului. Acesta a fost considerat un mare pas progresist de către facţiunile liberale, cele progresiste şi de către mişcarea de emancipare a femeii. Filozofia fundamentală din spatele legii şi a eliberării de la McSorley pare să fie aceea că este ilegitim să se facă discriminări pe baza sexului între clienţi potenţiali.
Dacă problemele ridicate de această filozofie nu sunt evidente la prima vedere, ele pot fi clarificate prin câteva reductio ad absurdum. Dacă s-ar adera strict la această filozofie, de exemplu, atunci WC-urile publice, separate pentru bărbaţi, nu ar fi considerate „discriminatorii”? Dar locurile de cazare separate pentru bărbaţi? Dar ce se întâmplă cu homosexualii bărbaţi? Ei ar putea fi acuzaţi de „discriminare” împotriva femeilor. Dar femeile care se căsătoresc cu bărbaţi nu fac, oare, o discriminare faţă de alte femei?
Aceste exemple sunt, desigur, ridicole. Dar ele sunt consecvente cu filozofia anti-discriminării. Dacă ele sunt ridicole este pentru că această filozofie este ridicolă.
Este important să înţelegem că toate acţiunile umane implică discriminarea, considerată în singura definiţie raţională acestui termen, de care s-a abuzat atât de mult: a alege dintre alternativele disponibile pe cea care îţi serveşte cel mai bine interesele. Nu există nici o acţiune întreprinsă de o fiinţă umană care să nu fie în concordanţă cu această axiomă. Discriminăm atunci când ne alegem o pastă de dinţi, când ne decidem asupra unui mijloc de transport, când hotărâm cu cine să ne căsătorim. Discriminarea practicată de gurmand sau de degustătorul de vinuri este şi poate fi discriminarea practicată de toţi oamenii. Aşadar, orice atac la adresa discriminării este o încercare de a restrânge opţiunile deschise tuturor indivizilor.
Dar ce putem spune despre opţiunea femeilor de a bea la McSorley? A fost oare violat dreptul lor de a alege? Nu. Ceea ce au trăit ele a fost ceea ce trăieşte un bărbat atunci când o femeie îi respinge avansurile sexuale. Femeia care refuză să se întâlnească cu un bărbat nu se face vinovată de încălcarea drepturilor lor – pentru că aceste drepturi nu cuprind o relaţie cu ea. Acest lucru există ca o posibilitate, dar nu ca un drept, cu excepţia cazului în care ea ar fi sclava lui. În mod similar, un bărbat care doreşte să bea în compania altor bărbaţi nu se face vinovat de violarea drepturilor femeilor. Pentru că printre drepturile femeilor nu există cel de a bea cu persoane care nu doresc să bea cu ele. Numai într-o societate de sclavi lucrurile nu stau aşa. Numai într-o societate de sclavi stăpânul poate obliga un sclav să-i îndeplinească dorinţele. Dacă forţele anti-discriminatoare reuşesc să-şi impună filozofia asupra marelui public, atunci ele vor reuşi de asemenea să impună publicului jugul greu al sclaviei. În măsura în care porcul de mascul misogin reuşeşte să se opună acestor tendinţe, el trebuie privit ca un erou.
va urma...somnambulul online...marti 23.04.2013-10:40pe drumul progresului bis                                                     sambata 27.04.2013                                                                                           PESTELE


Din timpuri imemoriale, peştii au fost trataţi ca paraziţi care jefuiesc prostituatele. Dar într-o evaluare cinstită, trebuie examinată adevărata funcţie a codoşului.
Un punct iniţial, care necesită clarificare, este afirmaţia că peştii folosesc constrângerea şi ameninţarea cu violenţa pentru a strânge şi menţine prostituatele în slujba lor. Unii peşti fac acest lucru, dar acest fapt justifică, oare, condamnarea profesiei în sine? Există, oare, vreo profesie care să nu aibă măcar un singur practicant ce se face vinovat de joc murdar? Există zidari, instalatori, muzicieni, preoţi, medici şi avocaţi care au violat drepturile semenilor lor. Dar aceste profesii nu trebuie condamnate, qua profesii, în întregime.actiuni coercitive impotriva femeilorhttp://www.stumbleupon.com/stumbler/valericacazan/likes
La fel ar trebui să se petreacă lucrurile şi cu profesia de proxenet. Acţiunile unui peşte, sau chiar ale tuturor peştilor luaţi împreună, nu pot fi folosite în mod legitim pentru a condamna profesia ca profesie, dacă acţiunea nu este o parte necesară a profesiei. De exemplu, profesia de a răpi copiii mici pentru a obţine o răscumpărare este o profesie rea, ca profesie. Chiar dacă unii răpitori pot face fapte bune, cum ar fi să doneze o parte din răscumpărare pentru fapte caritabile, sau chiar dacă toţi ar face la fel, profesia nu devine, prin aceasta, mai puţin abominabilă, pentru că acţiunea care o defineşte este rea. Dacă acţiunea care defineşte profesia de peşte ar fi ceva rău, atunci ar trebui şi ea condamnată. Pentru a evalua profesia de proxenet, orice acte rele exterioare, care ar putea fi comise de unii peşti, trebuie ignorate, ca având prea puţin de-a face cu profesia ca atare.
Funcţia unui peşte, în sine, este aceea a unui broker.youtube personalhttp://profile.yahoo.com/QLCQA6ZRBLGSFECFRAML2PAV6M/ În acelaşi mod în care procedează agenţii de valori imobiliare, de asigurări, de bursă ori investiţii etc., peştele are funcţia de a pune laolaltă două părţi ale unei tranzacţii, la un cost mai mic decât ar fi necesar pentru a le aduce împreună fără serviciile lui. Fiecare parte a unei tranzacţii servită de un broker câştigă din activitatea acestuia, altminteri nu i-ar mai folosi serviciile. La fel stau lucrurile şi cu peştele. Clientul este scutit de a pierde timpul de aşteptare şi căutare fără rezultate. Este mai uşor să suni un codoş pentru a obţine o întâlnire cu o prostituată, decât să cheltuieşti timp şi eforturi căutând una. De asemenea, clientul are siguranţa de a şti că prostituata este recomandată.



Şi prostituata beneficiază de ele. Ea câştigă timpul pe care, altminteri, l-ar fi pierdut căutând clienţi. Ea este, de asemenea, protejată de peşte – de clienţi nedoriţi şi de poliţişti, din a căror profesie qua profesie face parte împiedicarea prostituatelor de a se angaja într-un comerţ voluntar cu adulţi care consimt la aceasta. Întâlnirile aranjate de peşte îi oferă prostituatei o securitate fizică sporită faţă de agăţatul pe stradă sau în baruri.
Prostituata nu este mai exploatată de peşte decât este exploatat fabricantul de vânzătorul care îi aduce afaceri, sau decât actriţa care plăteşte unui agent un procent din câştigurile ei, pentru a-i găsi roluri noi. În aceste exemple, patronul, prin intermediul serviciilor angajatului, câştigă mai mult decât costul angajării acestuia. Dacă lucrurile nu ar sta aşa, relaţia patron-angajat nu ar mai avea loc. Relaţia prostituatei cu peştele (cel care angajează faţă de cel angajat) prezintă aceleaşi avantaje reciproce.
Peştele profesionist îndeplineşte funcţia necesară de intermediere. În îndeplinirea acesteia, el este mai onorabil decât mulţi alţi brokeri, de exemplu, decât cei din activitatea bancară, de asigurări sau de bursă. Aceştia se sprijină pe legi restrictive statale şi federale pentru descurajarea concurenţei lor, în timp ce peştele nu poate niciodată să folosească legea pentru a-şi menţine poziţia.
va urma  SOMNAMBULUL ONLINE
Continuare azi marti 30.04.2013  ora 20:10 Prostituata Subiect al unor hărţuieli neîncetate din partea proiectelor de legi, asociaţiilor religioase, camerelor de comerţ etc., prostituatele continuă totuşi să intre în relaţii de schimb cu publicul. Valoarea serviciului lor este dovedită de faptul că oamenii continuă să le caute, în ciuda opoziţiei legale şi civice. O prostituată poate fi definită ca o persoană care se angajează în schimbul voluntar de servicii sexuale contra unui onorariu. Partea esenţială a definiţiei, totuşi, este „schimbul voluntar”. O copertă de revistă, realizată cu câtva timp în urmă de Norman Rockwell, ilustra esenţa prostituţiei, dar nu şi detaliile specifice. Ea prezenta un vânzător de lapte şi unul de plăcinte stând lângă maşinile lor, fiecare ocupat să mănânce o plăcintă şi, respectiv, să bea lapte. Evident, ambii erau fericiţi de pe urma „schimbului voluntar”. Cei lipsiţi de suficientă imaginaţie nu vor vedea nici o legătură între prostituata care îşi întreţine clientul şi episodul cu plăcinta şi laptele, menţionat mai sus. Dar în ambele cazuri, doi oameni au reuşit împreună, în mod voluntar, în încercarea de a obţine reciproc satisfacţie. În nici unul din cazuri nu este vorba de forţă sau fraudă. Desigur, clientul prostituatei poate decide mai târziu că serviciile pe care le-a primit nu au făcut banii pe care i-a plătit. Prostituata poate avea impresia că banii pe care i-a primit nu o compensează în întregime pentru serviciile pe care le-a oferit. Nemulţumiri similare pot apărea şi în schimbul lapte-plăcintă. Laptele putea fi acrit sau plăcinta necoaptă. Dar ambele regrete s-ar petrece după fapte şi nu ar schimba descrierea acestor schimburi ca fiind „voluntare”. Dacă toţi participanţii nu le-ar fi voit, schimburile nu ar fi avut loc. Există unii, printre care se numără şi adepţii mişcării de emancipare a femeii, care deplâng povara bietei prostituate înjosite şi consideră că viaţa ei este umilitoare şi supusă exploatării. Dar prostituata nu consideră vânzarea sexului ca pe ceva umilitor. După ce compară părţile bune (ore de lucru puţine, plată bună) cu dezavantajele (hărţuirea de către poliţie, comisionul obligatoriu pentru proxenetul ei, condiţii de lucru neplăcute), prostituata îşi preferă în mod evident munca, altminteri nu ar continua să o facă. Există, desigur, multe aspecte negative încercate de prostituate, care contrazic imaginea „târfei fericite”. Există prostituate dependente de droguri, prostituate bătute de peşti şi prostituate ţinute în bordeluri împotriva voinţei lor. Dar aceste aspecte sordide nu au nimic de-a face cu însăşi profesiunea prostituţiei. Există asistente medicale şi medici răpiţi pentru a-i trata pe cei care se ascund de justiţie; există dulgheri dependenţi de droguri; există contabili bătuţi de hoţi. Dar cu greu am putea trage concluzia că aceste profesii sau vocaţii sunt suspecte, umilitoare sau expuse exploatării. Viaţa prostituatei este atât de bună sau de rea pe cât vrea ea să fie. Ea intră în această viaţă în mod voluntar, qua prostituată, şi este oricând liberă să plece. De ce atunci hărţuiala şi interdicţiile împotriva prostituţiei? Impulsul nu vine de la client; ele este un participant benevol. Clientul poate înceta să frecventeze o prostituată, dacă decide că nu este în avantajul lui să o facă. Mişcarea pentru interzicerea prostituţiei nu vine nici de la prostituate. Ele s-au oferit voluntar pentru aceste sarcini şi aproape întotdeauna pot renunţa, dacă se răzgândesc în privinţa avantajelor relative. Impulsul pentru scoaterea prostituţiei în afara legii este iniţiat de „terţe părţi”, care nu sunt implicate direct în schimb. Motivele lor variază de la grup la grup, de la zonă la zonă şi de la an la an. Ceea ce au în comun este faptul că sunt părţi exterioare. Ele nu au nici un interes şi nici vreo poziţie în această problemă, şi ar trebui ignorate. A le permite să decidă în această problemă este la fel de absurd ca faptul de a permite cuiva din afară să decidă în privinţa schimbului dintre vânzătorul de lapte şi cel de plăcinte. Atunci, de ce sunt tratate atât de diferit cele două cazuri? Imaginaţi-vă o asociaţie intitulată „mâncătorii decenţi”, organizată pentru a promova doctrina că a mânca plăcintă cu lapte este ceva rău. Chiar dacă ar putea fi demonstrat că asociaţia împotriva laptelui-cu-plăcintă şi asociaţia împotriva prostituţiei au un merit intelectual identic – adică, nici unul – reacţia faţă de cele două asociaţii ar continua să fie diferită. Încercarea de a scoate în afara legii laptele-cu-plăcintă ar provoca doar râsul, în timp ce încercarea de a scoate în afara legii prostituţia ar fi întâmpinată cu o atitudine mai tolerantă. Există ceva în această acţiune care rezistă cu încăpăţânare pătrunderii intelectuale a problemei prostituţiei. De ce nu a fost legalizată prostituţia? Deşi argumentele împotriva legalizării nu au nici o valoare, ele nu au fost niciodată atacate în mod clar de comunitatea intelectuală ca fiind false.       Va urma   SOMNAMBULUL ONLINE
Continuare azi 05.05.2013  ora 20:40 Diferenţa dintre schimburi sexuale, precum acela care are loc în prostituţie, şi alte schimburi, precum cel care se petrece între vânzătorul de lapte şi cel de plăcinte, pare să se bazeze pe, sau cel puţin să aibă o legătură cu ruşinea pe care o simţim, sau suntem determinaţi să o simţim, la ideea de a trebui săcumpărăm sex”. Cineva nu este „cu adevărat bărbat”, nici nu poate fi confundată cu o femeie atrăgătoare, dacă plăteşte pentru sex. Următoarea glumă, bine cunoscută, ilustrează acest punct de vedere. Un bărbat care arată bine întreabă o femeie atrăgătoare şi „virtuoasă” dacă vrea să se culce cu el pentru 100 000 de dolari. Ea este înspăimântată de ofertă. Totuşi, după ce se mai gândeşte, ajunge la concluzia că, deşi prostituţia este ceva rău, ar putea folosi banii pentru caritate şi fapte bune. Bărbatul pare fermecător, deloc periculos sau respingător. Ea răspunde ruşinată: „da”. Atunci bărbatul întreabă: „Dar pentru 20 de dolari?” Femeia îi răspunde indignată: „Cum îndrăzneşti, ce fel de femeie crezi că sunt?” şi îi dă o palmă. „Păi, am stabilit deja ce fel de femeie eşti. Acum încercăm să stabilim preţul”, răspunde el. Măsura în care răspunsul bărbatului este o „palmă morală” dată femeii c neînsemnată faţă de dispreţul cu care sunt acoperite, de obicei, persoanele implicate în astfel de îndeletniciri. Există două abordări care ar putea combate atitudinea după care este degradant să plăteşti pentru sex. Există atacul frontal, care neagă pur şi simplu că este ceva rău să plăteşti pentru sex. Totuşi, acest lucru nu prea i-ar convinge pe cei care consideră că prostituţia este un rău. Cealaltă posibilitate este de a arăta că noi întotdeauna plătim pentru sex – cu              toţii, întruna – şi deci nu ar trebui să criticăm aranjamentele dintre o prostituată profesionistă şi un client.            Va urma...                                                  SOMNAMBULUL ONLINE pestele si prostituata,actiuni ne-coercitive impotriva femeilor,sunte-ti de acord cu legalizarea prostitutiei in ROMANIA?,Porcul de mascul misogin ca erou                         CONTINUARE-AZI-14.05.2013                      Bine v-am regasit stimatii mei privitori !!                            urmeaza finalul rezumatului          PROSTITUATA În ce sens se poate spune că noi toţi ne angajăm în schimburi şi plăţi atunci când ne angajăm într-o activitate sexuală? În cel mai bun caz, trebuie să oferim ceva partenerilor noştri probabili înainte ca ei să consimtă să aibă relaţii sexuale cu noi. În cazul prostituţiei explicite, oferta este în termeni de bani gheaţă. În alte cazuri, schimbul nu este atât de evident. Multe modele de întâlniri se conformează în mod clar tiparului prostituţiei. Se aşteaptă din partea bărbatului să plătească pentru film, masă, flori etc., iar din partea femeii să răspundă, în schimb, cu servicii sexuale. Căsătoriile în care soţul asigură elementele financiare, iar soţia îndeplineşte funcţiile sexuală şi de menaj se conformează de asemenea destul de clar aceluiaşi model. De fapt, toate relaţiile umane voluntare, de la cele de dragoste la cele intelectuale, sunt schimburi. În cazul iubirii romantice urmate de căsătorie, schimbul se face în termenii afecţiunii, respectului, bunătăţii etc. Schimbul poate să fie unul fericit, iar partenerii pot să se bucure de faptul că dăruiesc.sch Dar este totuşi un schimb. Este clar că, dacă nu se dă afecţiune, bunătate etc., sau ceva, nu se va primi nimic. La fel, dacă doi poeţi „ne-mercenari” nu „primesc nimic” unul de la celălalt, şi relaţia lor se va termina. Dacă există schimburi, există şi plăţi. Acolo unde există plăţi pentru relaţii care includ elemente sexuale, cum ar fi căsătoria sau unele modele de întâlniri – acolo este vorba de prostituţie, conform definiţiei acestui termen. Câţiva comentatori sociali au comparat în mod corect căsătoria cu prostituţia. Dar toate relaţiile în care are loc un schimb, cele care includ sexul, ca şi cele care nu îl includ, sunt o formă de prostituţie. În loc să condamnăm toate aceste relaţii din cauza similarităţii lor cu prostituţia, ar trebui să privim prostituţia ca pe o formă de interacţiune la care participă toţi oamenii. Nu ar trebui ridicate obiecţii faţă de nici una dintre ele – nici faţă de căsătorie, nici faţă de prietenie ori de prostituţie
         Aici se incheie rezumatul despre "prostitutie"
Urmeaza in viitorul apropiat "Porcul de patron capitalist gras"
    Va multumesc din nou tuturor celor care ati vizualizat
aceasta pagina si anticipat tuturor acelora care o vor face
de azi inainte. Revin cu rugamintea de face comentarii...
INDIFERENT CA VOR FI PRO sau CONTRA (cu conditia ca acestea sa fie in limita decentei)se va raspunde la toate..
Va doreste O ZI BUNA      SOMNAMBULUL ONLINE
Publicat azi marti 14.05.2013 ora 01:50
                                   BUN GASIT TUTUROR PRIVITORILOR MEI
Asa dupa cum v-am promis in urma cu cateva zile,urmatoarea postare ar fi trebuit sa fie cea cu titlul
  PORCUL DE PATRON CAPITALIST GRAS
cu riscul de a fi acuzat de nerespectarea promisiuni,am sa aman pentru moment publicarea acestui rezumat si deasemeni i-mi asum riscul de a face copy-paste la cateva articole gasite intamplator sau nu pe internet(toate vor avea o oarecare legatura cu postarea
  PORCUL DE PATRON CAPITALIST GRAS asadar sa trecem la treaba)

Statistica alarmanta in SUA: 40% dintre angajati isi urasc seful, restul se tem de el

Managerii lenesi si narcisisti sunt cosmarul cel mai mare al oricarui angajat, dupa cum o demonstreaza un sondaj recent realizat in Statele Unite: conform studiului, 40% dintre angajati nu si-ar saluta seful pe strada, iar alti 30% se tem de el.
Filmul   care o are ca protagonista pe Jeniffer Aniston, este inspirat din realitate, sustine Wayne Hochwarter, profesor la colegiul de afaceri din Florida, al carui studiu arata ca relatiile dintre sefi si subordonati sunt extrem de volatile, relateaza o revista renumita in domeniu...

Exista anumiti factori care duc la ostilitate, stres si performanta scazuta, iar problema este mai grava ca nicicand, sustine acesta. "Sa gestionzi performanta omului, nu este la fel cu a face un tabel sau a folosi un computer", sustine acesta. Multi manageri nu inteleg insa aceasta problema, iar relatia cu subordonatii a devenit otravita.

Peste 40% dintre angajatii participanti la studiu au spus ca nu si-ar saluta seful pe strada, daca s-ar intalni cu el, iar alti 32% spun ca lucreaza pentru "Dr. Jekyll si Mr. Hide" (aluzie la faimosul roman cu acelasi nume, care spune povestea unui personaj cu doua fete). O treime (29%) spun ca seful lor "i-ar arunca in fata unui autobuz", daca acest lucru le-ar salva lor functia.

In plus, efectele relatiei neplacute cu seful sunt retraite si in afara orelor de program. Studiile arata ca angajatii stresati la lucru sunt stresati si acasa, depun mai putin efort pentru companie, au tulburari ale somnului, nu au incredere in ei si sufera si de diverse boli.

Situatia economica actuala nu ofera nici alternative pentru milioane de angajati neferciti: cei care lucrau pana acum in constructii, manufactura sau industria auto nu reusesc sa isi gaseasca alte locuri de munca.

Alte studii arata ca managerii au mari probleme de comportament: 39% nu isi respecta promisiunile, 41% sunt vazuti ca fiind lenesi, 30% narcisisti, iar 27% dintre angajati au spus ca la un moment dat s-au ascuns de sef.

Cercetarile mai arata insa ca, in final, sefii nu sunt rauvoitori, ci pur si simplu sunt prinsi la randul lor intr-un sistem pus in miscare doar de cifre care nu tin cont de latura umana a activitatii. Studiile mai arata ca, intr-un mediu toxic, angajatii preiau multe din defectele sefilor si nu sunt la randul lor mai buni. 
Marturisesc ca nu am vazut filmul "Horrible Bosses"dar aceasta o sa fie preocuparea mea de viitor,daca am sa-l gasesc, am sa va aduc la cunostinta despre adresa siteu-lui,
eventual am sa fac o pagina separata cu filme de acest gen...
              Cam atat pentru moment...Somnambulul Online va respecta decizia de a nu  face comentarii,nici eu nu prea fac..
                 Ramane-ti !!!- revin in scurt timp...
pana atunci va doresc o zi de sambata excelenta,si nu in ultimul rand multa sanatate ca este mai buna de cat toate!!!!!!! Mai jos am pregatiti pentru dvs. un videoclip pe care vi-l recomand cu placere,...ROMANIA TRZESTE-TE Pe cele din fundal nu le recomand...desi sunt interesante contin mai multe cuvinte obscene...totusi cu acordul "parintilor"pot fi vizionate fara probleme...deoarece aceste cuvinte le auzim aproape in fiecare zi oriunde ne-am afla:in mijloacele de transport in comun,in parcuri, la locurile de munca peste tot "vizionati"
             SOMNAMBULUL ONLINE
18.05.2013  SAMBATA ora 09:15
 CUM AM PROMIS REVIN CU O NOUA POSTARE LEGATA DE ACELASI SUBIECT


Angajatii buni fac greseli. Adevaratii manageri ii lasa sa le faca

O vorba romaneasca spune "omul din greseli invata" si, ce-i drept, nu exista individ sa nu fi tras cateva concluzii din experientele lui negative sau ale celor din jurul sau.
Insa, chiar daca greselile le permit oamenilor sa evolueze, ele se pot dovedi a fi
. extrem de costisitoare

Omul de afaceri Amy Rees Anderson, scrie, pe o revista de specialitate ca, a le permite angajatilor sai sa faca greseli, chiar si dintre cele mai costisitoare, este lucrul care face diferenta dintre un lider si un sef.
"Am vrut sa-mi ajut angajatii sa creasca, asa ca am inceput sa caut modalitati prin care sa fac asta fara a-mi pune afacerea in pericol. Primul pas a fost sa determin zonele de business in care o greseala, fie ea si mare, nu ar avea efecte dezastruase. 

Apoi am marit aria de confort unde angajatii sa poata sa experimenteze noi si mai bune metode de a obtine rezultatele dorite. Pasul 2 a fost sa le transmit angajatilor noua politica a firmei: sa faci o greseala O DATA este ok, atat timp cat nu a fost intentionata, ci doar o eroare de calcul in incercarea de a face o treaba mai buna. Daca insa aceeasi greseala se repeta, deja nu mai era in regula", a dezvaluit Amy Rees Anderson.

Ea explica cum acest mecanism a dus la sudarea echipei si la cresterea productivitatii.

"Astfel, daca greseai o data in incercarea de aduce un plus proiectului, intreaga echipa te sustinea, te ajuta sa repari greseala si toti aveau de invatat. Totusi, daca persistai in aceeasi greseala, infruntai singur consecintele. Si aceasta regula se aplica la fiecare noua greseala pe care o faceai", a mai spus omul de afaceri.

Adevarul e ca si romanii au o vorba din batrani care ar putea fi baza pentru aceasta strategie - "doar cine nu munceste nu greseste". Din erori s-au nascut de multe ori idei stralucite, accidentele au dat nastere la lucruri inovatoare care sunt nelipsite in viata noastra de zi cu zi. Teorii care au dus la descoperiri colosale au avut ca punct de pornire greseli.

Greseala nu este tot una cu esecul, asta este demarcatia ce a fost uitata si trebuie reamintita oricui. Greselile ar trebui privite ca un proces prin care se elimina metodele care nu dau rezultate, astfel incat sa ajungi mai aproape de adevar.

"Adevaratii lideri le permit subordonatilor sa faca greseli, insa angajatii valorosi sunt cei care invata din ele", mai spune Amy Rees Anderson, care are si un sistem in sase puncte pentru a masura astfel de valori.

1. Recunoaste - Angajatii buni recunosc ca au facut o greseala.

2. Cere-ti scuze - Isi cer scuze pentru greseala facuta, nu devin defensivi si nici nu incearca sa dea vina pe altcineva sau altceva.

3. Constientizeaza - Un angajat valoros mereu va incerca sa vada care a fost punctul in care lucrurile au deraiat de la cursul dorit. Stiind unde ai gresit, nu vei mai repeta greseala.

4. Repara - Va cauta mereu solutii de a repara ce a gresit, cu costuri minime pentru companie.

5. Securizeaza - Orice greseala, odata constientizata si reparata, va naste noi reguli.

6. Nu repeta - Respectand noile reguli se asigura ca nici el, dar nici cei din echipa sa nu vor repeta greseala.

"Oamenii care urmeaza acest plan vor vedea ca nivelul de incredere si respect pe care ceilalti il au fata de ei a crescut. Nu greseala reprezinta de obicei o problema, ci ceea ce faci pentru a o repara iti arata adevarata valoare", conchide Anderson. 
   Mergand pe acelasi "trend" am sa fac din nou copy-paste
pentru toti "privitorii mei dragi si din ce in ce mai multi" cu promisiunea ca am sa revin in cel mai scurt timp posibil...
NU uitati de filmul pe care vi l-am recomandat in postare anterioara..."Horrible Bosses" sper sa merite efortul de a fi gasit...si nearogandu-mi faptul de a fi cunoscator al limbi engleze,cred ca in traducere ar suna cam asa:SEFII ORIBILI
   Daca cineva are "habar" despre acest film va rog sa-mi lasati un comentariu... sau un link...etc.
ACEST FILM A "RULAT" PE ACEST BLOG...DIN DATA.DE 19.05.2013...PANA ACUM..CATEVA ZILE...PROBABIL,DIN MOTIVE INTEMEIATE....CINE V-A DORI SA-L VADA...CU SIGURANTA O SA REUSEACA...VA DORESC SUCCES...AZI:11'03.2014


   Somnambulul Online  ora     13:05    sambata Dupa cum v-am promis" filmul "    HORRIBLE BOSSES  poate fi vizionat de catre dvs.       va doresc vizionare placuta 19.05.2013  ora 11:45 duminica
In speranta ca filmul de mai sus va starnit interesul,m-am gandit sa mergem pe acelasi subiect,deoarece poate
ca pe multi dintre noi in mod direct sau indirect ,la locurile noastre de munca ne-am cofruntat cu probleme de
acelasi gen .Urmatorul film pe care am sa-l caut special pentru dvs. se numeste MODERN TIMES   acest film il are ca protagonist pe Charlie CHAPLIN dar inainte de a poata acest film, mai jos am sa postez un rezumat care il are ca protagonist tot pe CHARLIE CHAPLIN "la locul lui de munca..


.Definiti relatia dintre organizatie si angajat 

Managerul organizatiei ignora complet faptul ca muncitocrii nu sunt niste masinarii agregate in procesul de productie ci niste fiinte umane. Gandindu-se numai la cresterea productivitatii, problemele muncitorilor sunt ignorate. Tot ce acestia trebuie sa faca este sa respecte cu strictete regulile organizatiei si sa faca exact ceea ce li se cere in procesul de productie in exact timpul care li se cere. Angajatii sunt complet lipsiti de personalitate. Parerile lor nu conteaza, sunt obligati sa fie lipsiti de imaginatie, sunt simpli « roboti » care la prima « defectare » sunt concediati. Spre deosebire de fabrica de otel, in cazul magazinului, angajatului i se spun regulile care trebuie respectate, ii sunt prezentatea sarcinile pe care trebuie sa le indeplineasca insa nu exista un control al muncii ca in primul caz, cu ajutorul aparatelor video. Se poate observa o libertate mai mare a angajatului, insa acest lucru nu duce neaparat la rezultate mai bune( in film, se ajunge la concedierea angajatului care profita de o astfel de libertate si uita complet de sarcinile pe care le avea) In cazul restaurantului, se poate spune ca este o combinatie intre modul in care managerul se comporta cu angajatul in cazul fabricii de otel si in cazul magazinului. Angajatii se bucura oarecum de libertate( examplu fiind reprezentatia personajului principal in restaurant) dar sunt si supravegheati oarecum de conducere pentru a-si indeplini sarcinile pe care le au. Meritele in acest caz ii sunt recunoscute dar si rasplatite prin oferirea unui loc de munca permanent. Sunt evidentiate astfel trei tipuri de relatii intre organizatii si angajat. Prima, in cazul fabricii de otel unde relatiile sunt impersonale, angajatii aproape ca uita ca sunt oameni, tocmai din cauza faptului ca managerul ii trateaza ca pe niste roboti, acest lucru afectand grav comportamentul indivizilor. Al doilea tip, in cazul magazinului, unde individului i se ofera libertate prea mare ceea ce duce uneori si la consecinte negative nu neaparat pozitive. Poate din cauza faptului ca personajul principal fiind obisnuit cu regulile stricte din fabrica, bucurandu-se de o libertate atat de mare in cazul acesta, uita total de responsabilitati ceea ce duce la concedierea acestuia. In cele din urma, ultimul tip de relatie, poate si cel mai bun, cel dintre patronul restaurantului si personajul principal, unde angajatului i se ofera libertatea de a fi invoator, de a se exprima dar in acelasi timp exista si un control al activitatii acestuia.
.Prezentati structura interna a organizatiei Filmul “Modern Times” ne prezinta modul de functionare a organizatiilor in anii ’30-‘40. Fabrica de otel la care lucra Charlie Chaplin este una de tip birocratic, usor exagerat as putea zice. Se poate identifica cu usurinta structura ierarhica in acea organizatie. In varful piramidei exista managerul, care supravegheaza activitatea muncitorilor cu ajutorul unui sistem video. Este de remarcat ca el este singurul din fabrica care este imbracat la costum (la fel ca si faptul ca are birou personal de unde supravegheaza buna functionare a activitatii, evidentiaza functia sa in aceasta organizatie) Imediat sub manager, se afla cel responsabil cu supravegherea aparatelor daca putem spune asa. Barbatul bine-facut, imbracat in alb, care primeste ordine direct de la manager. In cele din urma, la baza piramidei sunt muncitorii fabricii, responsabili cu ansamblarea diferitelor parti ale produsului finit. Ceea ce este de remarcat este faptul ca fiecare muncitor are bine definita sarcina sa si ca o greseala a unuia poate defecta imediat intreg sistemul. Orice abatere de la ritmul in care angajatii lucrau ducea bineinteles si la sanctiuni( nu numai din partea conducerii ci si din partea colegilor de munca). Astfel, se observa existenta unor reguli formale, pe care toata lumea le respecta, cum ar fi pauza de masa de exemplu. Cand Charlie Chaplin este ucenic, se opreste pentru a lua pauza de masa la ora impusa chiar daca superiorul sau era prins printre masinarii. Ceea ce ramane insa cel mai important lucru de remarcat este faptul ca muncitorii sunt considerati si chiar devin niste roboti, niste prelungiri ale masinariilor din fabrica.
Cum influenteaza organizatia viata individului ? Felul in care muncitorii sunt tratati si modul de organizare al fabricii are fara discutie efecte asupra vietii si comportamentului indivizilor. In primul rand putem vorbi despre problemele de la nivelul psihologic care pot aparea de la felul in care sunt tratati muncitorii(ca niste roboti) Ei au insusit atat de bine ceea ce au de facut incat atunci cand banda se opreste din cauza unor nereguli, Charlie Chaplin continua sa faca treaba pe care el o are, tocmai pentru a evidentia faptul ca muncitorii devin niste roboti, fara creier. Intr-o astfel de fabrica, personalitatea individului este anulata. Isi pierde umanitatea si personalitatea tocmai pentru ca managementul organizatiei nu accepta idei proprii, inovatoare ci merge strict pe ideea cresterii productivitatii, netinand cont de alte mijloace. Managerul ajunge sa fie interesat de o masinarie care poate hrani muncitorii in timp ce acestia lucreaza, doar pentru a folosi timpul din pauza de masa pentru a creste productivitatea. Cand aparatul de hranit este incercat pe Charlie Chaplin si se defecteaza, acestia sunt ingrijorati de problemele pe care le-ar avea masinaria si nu sunt interesati deloc de muncitorul care a fost supus la asemenea tratament. Din nou, in exemplul cu superiorul sau care ramane blocat printre masinarii, Charlie Chaplin este preocupat sa-si ia masa mai mult decat de pericolul in care se afla colegul sau. Acest aspect subliniaza faptul ca muncitorii in cadrul organizatiei nu interactioneaza intre ei, nu prea vorbesc intre ei decat strict despre ceea ce au de facut in cadrul fabricii de otel. Fara indoiala organizatiile isi pun amprenta radical asupra comportamentului individului provocandu-i daca nu neaparat probleme de sanatate, grave probleme psihice. http://www.filmepeales.com/modern-times-online-subtitrat.html?utm_source=rss#038;utm_medium=rss&utm_campaign=modern-times-online-subtitrat
Link-ul de mai sus este pentru dvs. RIVITORI mei dragi...accesandu-l veti putea viziona filmul "TIMPURI MODERNE despre care v-am vorbit mai sus.  VA DORESC VIZIONARE PLACUTA                                         Bine v-am regasit stimati mei privitori Este deja ora 20:40 si vizualizand statistica blogului,am fost placut surprins sa constat ca dumneavoastra privitori mei dragi si din ce in ce mai multi, sunteti interesati pe zi ce trece din ce in ce mai mult de subiectele postarilor mele.Tin sa va multumesc din nou,si va asigur ca am sa tin cont de orice sugestie venita de la dvs... VA DORESTE O SEARA EXCELENTA de duminica...Somnambulul Online                              urmeza in viitorul apropiat o nou postare,fiti pe faza.. 
.


COPY-PASTE  VALI CAZAN ....VALI CAZAN exista peste tot si este vesnic nemultumit si vrea dreptate si corectitudine....urmariti editorialul de mai jos despre un" vali cazan" din Slatina.........


EDITORIAL
În locul lui Vali Cazan aş fi procedat la fel!
de Alin DOROBANŢU
Se vorbeşte şoptit, pe la colţuri, prin ziare doar s-a amintit vag, despre un conflict pe care l-a avut omul de afaceri Vali Cazan, fondatorul afacerii Carocaz, cu un poliţist de la Circulaţie. Scrieciu îl cheamă. În oraşul acesta, în care toată lumea se cunoaşte cu toată lumea, uneori, nici nu mai e nevoie de ziare. Zboară vorba de la gară la Steaua, din Steaua în Clocociov, de aici pe la CAM-uri, iute spre Progresu, încât, într-un prânz, toată lumea ştie. Numai nişte naivi care sunt la putere, atunci când pun de o măgărie pe bani publici, cred că pe ei nu-i ştie nimeni… Pe scurt, între cei doi a izbucnit o altercaţie. Una în care poliţistul, în afara normelor profesionale în vigoare, s-a grăbit să-l ducă la secţie, pe uşa din spate, pe omul de afaceri slătinean. Povestea are un început care ţine de modul cum, pe româneşte zis, băiatul de la Circulaţie a reuşit să-l enerveze, într-o situaţie în care nu trebuia aprinsă scânteia, pe un om, plecat de multe ori de acasă, care-şi cunoaşte drepturile, care ştie că reprezentantul lui Dumnezeu pe pământ nu a făcut Şcoala de Subofiţeri de la Câmpina şi nu lucrează la Cooperativa de Circulaţie de la Slatina. Iar într-o relaţie profesională, într-un exerciţiu al expresiei unei demnităţi publice, organul statului nu trebuie să-şi manifeste frustrările personale, aşa cum, cu o salată de aroganţă a fost împănată altercaţia dintre cei doi. Nu mă grăbesc să declar acum că Vali Cazan ar fi un înger, dar imaginea sa nici nu poate fi asociată cu a unui om pus pe scandal, gata oricând să escaladeze în violenţă, atunci când se consideră lezat. Aici, chiar din contră, acesta dovedeşte (şi scrie unul care-l cunoaşte) un spirit de conciliere, în situaţii în care, mulţi dintre noi şi-ar lua câmpii şi ar ataca la baionetă. Problema, căci există o problemă, este în afara confruntării dintre cei doi, o poveste încâlcită, cu o aroganţă în uniformă şi nişte nervi întinşi dincolo de maxim. Ţine, punctual, aici, la Olt, de modul cum actuala gardă de la Circulaţie se comportă în raportul de zi cu zi cu cetăţeanul. Nu ştiu dacă sunt mai mult de doi-trei inşi în aparatul respectivului serviciu, care acţionează, atât cât să nu te provoace, atunci când relaţionează cu participantul, şofer, îndeosebi, la traficul rutier. Atitudinea prin care te consideră dinainte vinovat, modul, uneori zeflemitor, prin care ţi se cer relaţii şi acte, sunt deja scântei care pot duce la o stare conflictuală. Sincer, nu ştiu dacă poliţistul de la Circulaţie trebuie să facă, măcar periodic, cursuri de civilizaţie şi sesiuni de bun-simţ, dar au nevoie să corecteze nişte carenţe care se regăsesc prin această zonă. Îmi amintesc când, în toamnă, pentru că depăşisem cu unşpe kilometri viteza orală admisă în localitate, am fost tras pe dreapta. Amendat, evident! M-a enervat şi pe mine atunci, m-am potolit la timp, agentul, pe care stăteau nişte pantaloni fără tur, în momentul în care i-am arătat că prin zonă, nişte Skode, cu număr de SEF, făceau raliuri, ziua în amiaza mare. Când mi-a zis să tac, aş fi vrut să tacă el, dar m-am potolit pentru că am înţeles că avea ceva cu mine. Altfel, aplica legea, la fel, cu toţi. Cantitatea de aroganţă, lipsa unor ani din ăia şapte de acasă, ar trebui să-i pună pe gânduri şi pe şefii acestor băieţi, care contribuie, prin ceea ce fac, la sfidarea cetăţeanului. Vă mai spun doar că, în urmă cu ceva zile, la o oră de prânz, în dreptul Complexului „Eugen Ionescu”, lângă nişte IMS-uri nemţeşti, un puţoi de la Circulaţie se oprise să schimbe nişte vorbe cu d’ăia parcaţi pe acolo, care efectiv ştrangulau circulaţia rutieră, într-o zonă în care doar fraierii plătesc amendă pentru parcarea interzisă. Şi pornind pe aceste speţe, şi altele sunt la număr, dar nu pot fi acum concentrate în acest colţ de pagină, vii să te scarpini şi să te întrebi: cui foloseşte agentul de la Circulaţie? Dacă e doar un instrument de amendat şi nu are şi alte atribuţiuni de serviciu, n-ar fi mai bine să-l înlocuim cu un tonomat de cafea sau cu un parcometru, care să preia şi sarcinile sale? Ar fi mai ieftin, şi vă spun eu, cu mâna pe inimă, că un parcometru nu are aroganţe şi atunci când te prinde în afara legii nu-ţi provoacă iritare, nu te enervează doar ca să se simtă el bine, să-şi descarce o parte din frustrările care, probabil că vin de acasă, de la traiul în comun cu soacra sau, cine ştie, de la ce alte necazuri ale vieţii de zi cu zi.
Din nou am comis-o si am facut copy-paste pentru dumneavoastra
Privitori mei dragi si din ce in ce mai multi,va respect si sunt sigur
ca cei mai multi dintre dumneavoastra, ve-ti intelege ce am vrut sa spun cu editorialul de mai sus....sper ca majoritatea dintre voi....
sunteti suficient de inteligenti si impartiali,sa va dati seama ca eu
nu am nici un inters sa va mint sau sa va duc in eroare...TREZITIVA...
                            CU STIMA SI RESPECT
                  SOMNAMBULUL ONLINE va doreste noapte buna
este ora 0:59 duninica 26.05 2013
INTODEAUNA IN TOT CEEA CE FAC AM PERSPECTIVA INTREGULUI
         Va asigur ca nu am uitat de postarea :
                     PORCUL DE PATRON CAPITALIST GRAS


Porcul de patron capitalist gras
02/06/2013 15:25:34
Dacă nu ar exista legea salariului minim şi alte legi progresiste, patronii – porcii de capitalişti graşi exploatatori, pentru a fi mai exacţi – ar scădea salariile până la orice nivel ar dori ei. În cel mai bun caz, am ajunge înapoi la zilele celor mai proaste plăţi; în cel mai rău caz, la zilele revoluţiei industriale, şi chiar înainte, când oamenii duceau o luptă continuă cu foametea, luptă adesea pierdută...


Astfel glăsuieşte înţelepciunea convenţională relativ la meritele legislaţiei privind salariul minim. Cu toate acestea, vom demonstra că această înţelepciune convenţională este greşită, tragic de greşită. Ea presupune că există un ticălos acolo unde nu există nici unul. Ce realizează, de fapt, legea şi care îi sunt consecinţele?
Legea privind salariul minim nu este, în realitate, o lege privind ocuparea forţei de muncă, ci una referitoare la neocuparea ei (şomajul). Ea nu obligă un patron să angajeze un salariat la nivelul salariului minim, sau la orice alt nivel. Ea obligă patronul să nu angajeze salariatul la anumite niveluri de salariu, şi anume la cele situate sub minimul fixat prin lege. Ea îl constrânge pe lucrător, indiferent cât de mult ar dori să primească o slujbă cu un salariu sub nivelul minim, să nu accepte slujba. Ea îl obligă pe lucrătorul care trebuie să opteze între o slujbă cu salariu mic şi şomaj să aleagă şomajul. Legea nici măcar nu împinge vreun salariu în sus; ea doar elimină slujbele care nu îndeplinesc standardul.
Cum s-ar stabili salariile în absenţa legislaţiei privind salariul minim? Dacă piaţa muncii constă din mulţi ofertanţi de muncă (lucrătorii) şi mulţi doritori de muncă (patronii), atunci nivelul salariului va tinde să se stabilească în concordanţă cu ceea ce economiştii numesc „productivitatea marginală a muncii”. Productivitatea marginală a muncii este dată de încasările suplimentare pe care le-ar avea un patron dacă ar folosi un anumit lucrător. Cu alte cuvinte, dacă, adăugând un anumit lucrător pe statul de plată, încasările totale ale patronului cresc cu 60 de dolari pe săptămână, atunci productivitatea marginală a acelui lucrător este de 60 de dolari pe săptămână. Nivelul salariului plătit lucrătorului tinde să fie egal cu productivitatea marginală a lucrătorului. De ce este aşa, dat fiind faptul că patronul ar prefera să nu-i plătească lucrătorului în realitate nimic, indiferent care ar fi productivitatea acestuia? Răspunsul stă în concurenţa dintre patroni.


De exemplu, să presupunem că productivitatea marginală a lucrătorului este de 1 dolar pe oră. Dacă el ar fi angajat cu 5 cenţi pe oră,  patronul ar obţine un profit de 4 cenţi pe oră. Alţi patroni ar căuta să-l angajeze, prin licitaţie, pe lucrătorul respectiv. Chiar dacă l-ar plăti cu 6, 7 sau 10 cenţi pe oră, profitul lor tot ar justifica licitarea. Licitarea s-ar termina la nivelul de salariu de 1 dolar pe oră. Aceasta deoarece stimulentul pentru angajarea unui lucrător prin licitaţie dispare numai atunci când salariile plătite lucrătorilor sunt egale cu productivitatea lor marginală.


Dar dacă presupunem că patronii se înţeleg între ei să nu angajeze lucrători pentru mai mult de 5 cenţi pe oră? Aceasta se întâmpla în Evul Mediu, când cartelurile patronilor se uneau, cu ajutorul statului, pentru a adopta legi care să interzică niveluri de salariu peste un anumit maximum admis. Astfel de înţelegeri pot reuşi numai cu ajutorul statului şi există motive solide pentru care aşa stau lucrurile.
În situaţia în care nu există un cartel, patronul angajează un anumit număr de lucrători – număr care, crede el, îi va aduce profit maxim. Dacă un patron angajează numai zece lucrători, aceasta se petrece deoarece este convins că productivitatea celui de al zecelea va fi mai mare decât salariul pe care trebuie să-l plătească şi că productivitatea unui al unsprezecelea muncitor ar fi mai mică decât această sumă.


Aşadar, dacă un cartel reuşeşte să scadă la 5 cenţi pe oră salariul lucrătorilor cu o productivitate marginală de 1 dolar, fiecare patron va dori să angajeze mult mai mulţi lucrători. Acest fenomen este cunoscut sub numele de „legea cererii cu pantă descendentă” (cu cât preţul este mai mic, cu atât mai mulţi vor să cumpere). Lucrătorul a cărui productivitate era, în ochii patronului, sub 1 dolar, şi deci nu merita să-l angajeze cu 1 dolar pe oră, va fi foarte căutat la 5 cenţi pe oră.
Aceasta duce la prima eroare în cartel: fiecare patron care face parte din cartel va avea un mare stimulent financiar să îi înşele pe ceilalţi. Fiecare patron va încerca să atragă lucrători de la ceilalţi. Singurul mod în care poate face acest lucru este să ofere salarii mai mari. Cu cât mai mari? Până la 1 dolar, aşa cum am văzut mai sus, şi din acelaşi motiv.
va urma                      somnambulul online
continuare azi 08.06.2013
A doua eroare este faptul că cei ce nu sunt membri ai înţelegerii de cartel vor dori să-i angajeze pe aceşti lucrători cu 5 cenţi pe oră, chiar dacă presupunem că membrii cartelului nu recurg la „înşelăciune”. Aceasta duce, de asemenea, la împingerea salariului în sus de la 5 cenţi la 1 dolar pe oră. Alţii, cum ar fi nişte eventuali patroni din zone geografice care nu fac parte din cartel, ori meşteri liber-profesionişti care înainte nu-şi permiteau să angajeze lucrători, şi patroni care, până atunci, au angajat numai lucrători cu jumătate de normă vor contribui cu toţii la tendinţa ascendentă a nivelului salariului. Aceste forţe acţionează chiar dacă lucrătorii înşişi nu cunosc nivelurile de salariu plătite în alte părţi sau se găsesc în zone izolate unde nu există alte locuri de muncă. Nu este necesar ca ambele părţi ale unui schimb să cunoască toate condiţiile relevante. S-a spus că, dacă ambele părţi nu sunt la fel de bine informate, rezultă o „concurenţă imperfectă”, iar legile economice nu se aplică. Dar aceasta este o greşeală. De obicei, lucrătorii nu cunosc întreaga piaţă a muncii, în timp ce se presupune că patronii sunt mult mai bine informaţi. Iar acest lucru este suficient. Lucrătorul poate să nu fie bine informat cu privire la toate locurile de muncă alternative, dar el ştie suficient de bine să aleagă slujba cea mai bine plătită. Nu trebuie decât ca patronul să ajungă singur la lucrătorul care câştigă mai puţin decât productivitatea lui marginală şi să-i ofere un salariu mai mare.


Şi exact acest lucru se întâmplă în realitate. Interesul propriu al patronilor îi conduce „ca şi cu o mână invizibilă” să-i vâneze pe lucrătorii cu salarii mici, să le ofere salarii mai mari şi să-i angajeze. Întregul proces tinde să ridice salariile până la nivelul productivităţii marginale. Aceasta se aplică nu numai în cazul lucrătorilor urbani, ci şi al lucrătorilor din zone izolate, care nu cunosc locuri de muncă alternative şi nu ar avea bani să se ducă acolo, chiar dacă ar afla despre ele. Este adevărat că diferenţa dintre nivelul de salariu şi productivitatea lucrătorului neştiutor va trebui să fie suficient de mare, astfel încât să compenseze cheltuielile patronului realizate prin faptul de a veni la lucrător, de a-l informa despre locul de muncă alternativ şi de a plăti costul trimiterii lui acolo. Dar aşa se întâmplă aproape întotdeauna, şi patronii ştiu de mult acest lucru. va urma...este ora 16:23                        somnambulul onlinehttp://jigsaw.w3.org/css-validator/validator?uri=http%3A%2F%2Fdublincore.org%2Fdocuments%2F2012%2F06%2F14%2Fdcmi-terms%2F%3Fv%3Dterms or http://jigsaw.w3.org/css-validator/check/referer (for HTML/XML document only) continuare azi 17 06 2013 Muncitorii mexicani sunt un exemplu elocvent. Puţine grupuri cunosc câte ceva despre piaţa muncii din SUA şi puţini au bani pentru a călători spre slujbe mai bănoase. Nu numai că patronii din sudul Californiei călătoresc sute de kilometri pentru a-i găsi, dar ei le pun la dispoziţie şi camioane sau bani de transport pentru a-i aduce spre nord. De fapt, patroni veniţi tocmai din Wisconsin călătoresc în Mexic pentru „forţa de muncă ieftină” (lucrători care acceptă mai puţin decât productivitatea lor marginală). Aceasta este o dovadă elocventă a funcţionării unei legi economice obscure, de care ei nu au auzit niciodată. (Există plângeri privind condiţiile proaste de muncă ale acestor muncitori migratori. Dar aceste plângeri vin mai ales fie de la oameni bine intenţionaţi care nu cunosc realităţile economice, fie de la cei care nu se bucură că aceşti muncitori ghinionişti primesc valoarea întreagă a muncii lor. Muncitorii mexicani înşişi consideră pachetul de salarii şi locuri de muncă favorabil, în comparaţie cu ceea ce pot găsi acasă. Aceasta se vede după faptul că sunt dispuşi să vină în fiecare an în SUA în anotimpul culesului.) Aşadar, nu legea salariului minim este cea care stă între civilizaţia occidentală şi o întoarcere la epoca de piatră. Există forţe ale pieţei şi un comportament îndreptat spre maximizarea profitului din partea întreprinzătorilor, care împiedică salariile să coboare sub nivelul productivităţii. Iar nivelul productivităţii însuşi este determinat de tehnologie, educaţie şi de cantitatea de capital fix dintr-o societate, nu de cantitatea de legislaţie „progresistă din punct de vedere social” adoptată. Legislaţia salariului minim nu face ceea ce o „presă” favorabilă ei pretinde că face. Dar ce face ea cu adevărat? Care îi sunt efectele reale? Care ar fi reacţia unui lucrător comun faţă de o creştere a salariului stabilită prin lege de la 1 dolar la 2 dolari? Dacă el lucrează deja cu normă întreagă, este posibil să dorească să lucreze mai multe ore. Dacă lucrează cu jumătate de normă sau este şomer, cu siguranţă va dori să lucreze mai mult. Pe de altă parte, patronul comun va reacţiona în mod contrar. El va dori să-i concedieze pe toţi muncitorii cărora este obligat să le crească salariul. (Altfel ar fi acordat el însuşi măriri de salariu înainte de a fi obligat de lege.) Dar el trebuie să menţină nivelul producţiei, aşa că s-ar putea să nu se poată adapta imediat la noua situaţie. Dar, pe măsură ce trece timpul, el îşi va înlocui lucrătorii necalificaţi, deveniţi pe neaşteptate scumpi, cu lucrători mai puţini, dar mai calificaţi, şi cu maşini mai sofisticate, astfel încât productivitatea lui totală să rămână constantă. Studenţii la un curs de introducere în economie învaţă că, atunci când se fixează un preţ la un nivel deasupra celui de echilibru, rezultatul este un surplus. În exemplul dat, când se fixează un nivel al salariului minim de peste 1 dolar pe oră, rezultatul este un surplus de forţă de muncă – cu alte cuvinte, şomaj. Oricât de neconvenţional ar suna, este deci adevărat că legea salariului minim produce şomaj. La nivelul de salariu mai ridicat, ea creează mai mulţi oameni dornici să lucreze şi mai puţine locuri de muncă disponibile. Singura întrebare discutabilă este: cât de mult şomaj creează legea salariului minim? Aceasta depinde de cât de repede sunt înlocuiţi muncitorii necalificaţi cu muncitori calificaţi, cu o productivitate echivalentă, împreună cu maşinile aferente. De exemplu, în propria noastră istorie recentă, când salariul minim a crescut de la 40 la 70 de cenţi pe oră, liftierii au început să fie înlocuiţi. A luat ceva timp, dar acum majoritatea lifturilor sunt automate. Acelaşi lucru s-a întâmplat cu spălătorii de vase necalificaţi. Ei au fost, şi încă mai sunt înlocuiţi cu maşini automate de spălat vasele, puse în funcţiune şi reparate de muncitori calificaţi şi semicalificaţi. Procesul continuă. Pe măsură ce legea salariului minim este aplicată unor segmente tot mai mari de populaţie necalificată şi pe măsură ce nivelul salariului minim creşte, tot mai mulţi oameni necalificaţi vor deveni şomeri. În sfârşit, este important să observăm că o lege a salariului minim îi afectează direct numai pe cei care câştigă mai puţin decât nivelul minim. O lege care cere ca fiecare să fie plătit cu cel puţin 2 dolari pe oră nu are nici un efect asupra unui individ care câştigă 10 dolari pe oră. Dar înainte de a presupune că, pur şi simplu, legea salariului minim are drept rezultat o creştere a salariilor celor care câştigă puţin, să ne imaginăm ce s-ar întâmpla dacă ar fi adoptată o lege care să stabilească salariul minim la 100 de dolari pe oră. Câţi dintre noi ar avea o productivitate atât de mare, încât un patron să fie dispus să plătească 100 de dolari pentru o oră de servicii de-ale noastre? Numai cei despre care se consideră că merită atât de mulţi bani şi-ar păstra slujbele. Restul ar deveni şomeri. Exemplul este, desigur, extrem, dar principiul care ar funcţiona, dacă o asemenea lege ar fi adoptată, funcţionează în prezent. Când salariile sunt ridicate prin lege, muncitorii cu productivitate scăzută sunt concediaţi. va urma   SOMNAMBULUL ONLINE ...va doreste o seara placuta urmeaza ...continuarea...azi 25.06.13 Cine este afectat de legea salariului minim? Muncitorii necalificaţi, al căror nivel de productivitate se găseşte sub nivelul de salariu fixat prin lege. Rata şomajului adolescenţilor negri este, de obicei, (sub-)estimată la 50%. De trei ori nivelul şomajului din timpul depresiunii din 1933. Iar acest procent nici măcar nu ia în considerare numărul mare al celor care au renunţat să mai caute un loc de muncă în faţa acestei rate a şomajului. Venitul astfel pierdut este numai vârful icebergului. Mai importantă este calificarea la locul de muncă pe care ar putea să o primească aceşti tineri. Dacă ei ar lucra cu 1 dolar pe oră (sau chiar mai puţin), în loc să fie şomeri la 2 dolari pe oră, ar obţine calificări care le-ar permite să-şi crească productivitatea şi nivelul salariului, pe viitor, la peste 2 dolari. În loc de aceasta, ei sunt condamnaţi să stea la colţ de stradă, să trândăvească şi să înveţe nişte lucruri care le vor aduce condamnări la închisoare într-un timp nu prea îndepărtat. Unul dintre cele mai mari obstacole pe care le întâmpină un adolescent negru este căutarea primului său loc de muncă. Orice patron cere experienţă în muncă, dar cum poate tânărul negru să o capete dacă nimeni nu îl angajează? Cauza nu este vreo „conspiraţie a patronilor”, care să îi denigreze pe adolescenţii aparţinând minorităţilor. Cauza este legea salariului minim. Dacă un patron este forţat să plătească la un nivel de muncitor calificat, este oare de mirare că el cere acest tip de muncă? Un paradox este acela că mulţi adolescenţi negri valorează mai mult decât salariul minim, dar sunt şomeri din cauza lui. Pentru a fi angajat cu un salariu minim de 2 dolari, fixat prin lege, nu este suficient să valorezi 2 dolari. Trebuie să fii considerat că valorezi 2 dolari pe oră de către un patron care este în pericol să piardă bani dacă nu evaluează corect şi în pericol să dea faliment dacă greşeşte prea des. Un patron nu-şi poate permite să rişte cu legea salariului minim. Şi, din nefericire, adolescenţii negri sunt adesea consideraţi „riscanţi”, ca şi clasă. Dacă ar avea de înfruntat un patron reticent, un erou gen Horatio Alger ar aborda problema bărbăteşte şi s-ar oferi să lucreze pentru un salariu simbolic, sau chiar pe degeaba, pentru două săptămâni. În acest timp, eroul nostru ar dovedi patronului său că productivitatea lui valorează un salariu mai mare. Dar şi mai important, el ar împărţi cu patronul o parte a riscului de a angaja un muncitor neverificat. Patronul ar accepta acest aranjament, pentru că riscul lui ar fi mic. Dar eroul Horatio Alger nu trebuia să se lupte cu o lege a salariului minim, care face un astfel de aranjament să fie ilegal. Legea ne asigură astfel că există mai puţine şanse pentru un adolescent negru să-şi dovedească valoarea într-un mod cinstit. Legea salariului minim nu-l loveşte numai pe adolescentul negru, ci şi pe negustorul şi industriaşul negru din ghetou. Fără această lege, el ar avea acces, într-un mod în care corespondentul lui alb nu ar avea, la o forţă de muncă ieftină, formată din tineri negri. Tânărul muncitor negru ar fi mai accesibil pentru el, deoarece are pornirea de a locui în ghetou şi ar putea ajunge mai uşor la locul de muncă. El ar avea, fără îndoială, mai puţine resentimente şi o relaţie de muncă mai bună cu un patron negru. Deoarece pentru slujbe de acest tip acesta este unul dintre factorii determinanţi cei mai importanţi ai productivităţii, patronul negru ar putea să-şi plătească angajaţii negri mai mult decât un patron alb – şi încă ar obţine un profit. va urma ...SOMNABULUL ONLINE... va  doreste...o zi  buna continuare azi 29.06.2013 Oricât de nefericite sunt efectele asupra tinerilor muncitori negri, o şi mai mare tragedie legată de legea salariului minim se referă la muncitorii handicapaţi (şchiopii, orbii, surzii, persoanele amputate, paralizaţii şi handicapaţii mintali). Legea salariului minim face realmente ca angajarea, de către un patron în căutare de profit, a unei persoane handicapate să fie ilegală. Toate speranţele într-un trai oricât de modest, câştigat prin propria sa muncă, sunt spulberate. Alegerea cu care se confruntă o persoană handicapată este între a nu face nimic şi a intra în schemele de pseudomuncă finanţate de guvern, care constau în activităţi neînsemnate, la fel de demoralizatoare ca şi cea de a nu face nimic. Că astfel de scheme sunt sprijinite de un guvern care face, de la bun început, imposibilă munca cinstită, este o ironie pe care puţine persoane handicapate ar găsi-o amuzantă. Recent, unele categorii de persoane handicapate (cei cu handicapuri uşoare) au devenit excepţii de la legea salariului minim. Este deci în interesul patronilor să angajeze persoane „cu handicapuri uşoare”, şi aceştia au acum locuri de muncă. Dar, dacă s-a înţeles că legea salariului minim loveşte şansele de angajare a persoanelor „cu handicapuri uşoare”, ar trebui, desigur, să se înţeleagă că ea răneşte şi şansele altora. De ce nu sunt exceptaţi de la lege şi cei cu handicapuri serioase? Dacă legea salariului minim nu îi protejează pe indivizii pe care ar fi trebuit să-i protejeze, ale cui interese le serveşte? De ce a fost adoptată o astfel de legislaţie? Printre adepţii cei mai vehemenţi ai legislaţiei salariului minim se numără forţa de muncă organizată, iar aceasta ar trebui să ne pună pe gânduri. Pentru că membrul unui sindicat mediu câştigă mult mai mult decât salariul minim de 2 dolari pe oră. Dacă el câştigă deja 10 dolari pe oră, aşa cum am văzut, nivelul salariului lui este în concordanţă cu legea şi nu este afectat de aceasta. De unde vine atunci devotamentul lui pasionat pentru această lege? Pe el nu prea îl preocupă muncitorul inferior lui – negrul, portoricanul, mexicanul sau indianul. Pentru că sindicatul lui este, în mod tipic, alb în proporţie de 99,44% şi el se opune cu putere încercărilor, venite din partea membrilor grupurilor de minorităţi, de a intra în acest sindicat. Ce se află atunci în spatele interesului muncii organizate (în sindicate) pentru legea salariului minim? Când legea salariului minim a forţat creşterea salariilor muncitorilor necalificaţi, legea cererii în pantă descendentă i-a făcut pe patroni să înlocuiască munca necalificată cu muncă calificată. În acelaşi mod, atunci când un sindicat compus mai ales din muncitori calificaţi obţine o creştere de salariu, legea cererii în pantă descendentă îi determină pe patroni să înlocuiască muncitorii calificaţi cu alţii necalificaţi! Cu alte cuvinte, deoarece muncitorii calificaţi şi cei necalificaţi pot fi, între anumite limite, substituiţi unii altora, ei se află de fapt în concurenţă unii cu alţii. Este foarte posibil ca 10 sau 20 de muncitori necalificaţi să fie în concurenţă cu 2 sau 3 muncitori calificaţi plus o maşină mai sofisticată. Dar nu poate fi nici o îndoială că posibilitatea de substituire însăşi, mai ales pe termen lung, există. Ce mod mai bun de a scăpa de concurenţă ar putea exista decât cel de a obliga să aibă un preţ care să o scoată de pe piaţă? Există o cale mai bună pentru un sindicat prin care acesta să se asigure că, la următoarea cerere de creştere de salariu, patronii nu vor fi tentaţi să angajeze muncitori necalificaţi, persoane ce nu sunt membri de sindicat (în special membri ai grupurilor de minorităţi)? Tactica este de a determina adoptarea unei legi care să facă salariul celor necalificaţi atât de mare, încât ei să nu poată fi angajaţi, indiferent cât de scandaloase ar fi cererile de salarii ale sindicatului. (Dacă grupurile de minorităţi ar putea determina adoptarea unei legi care să ceară ca toate salariile membrilor de sindicat să crească de 10 ori faţă de nivelul actual, ei ar putea să distrugă realmente sindicatele. Sindicatele şi-ar pierde foarte repede mulţi membri. Patronii i-ar concedia pe toţi membrii de sindicat, iar în cazurile în care nu ar putea să o facă sau nu ar face-o, ar da faliment.) Oare sindicatele sprijină în mod conştient şi interesat o lege atât de dăunătoare? Aici, nu motivele sunt cele care ne preocupă, ci doar acţiunile şi efectele lor. Efectele legii salariului minim sunt dezastruoase. Ea îi loveşte pe săraci, pe muncitorii necalificaţi şi pe membrii grupurilor de minorităţi, adică exact oamenii pe care era destinată să îi ajute.  Aici se incheie rezumatul postarii "PORCUL DE PATRON CAPITALIST GRAS" urmeaza in curand o nou postare...ramaneti aproape....Somnambulul Online.... va doreste sanatate si  LA MULTI ANI tuturor celor ce poarta numele de PETRU SI PAVEL....distractie placuta ....o zi excelenta....la toata" lumea"....               URMEAZA IN CURAND O NOUA POSTARE      ramaneti aproape... Timpul trece,zboara si nici nu ne dam seama cand au trecut aproape dua luni (fara trei zile) de cand nu am mai facut o postare pe propria pagina a propriului blog....dupa cum observa-ti incerc sa-mi fac mea-culpa...considerand ca scuzele deja mi-au fost acceptate am sa trec de urgenta la urmatoarea postare cu speranta ca si aceasta va va starni interesul ca si precedentele....POSTAREA se numeste" SANTAJISTUL"  sa trecem la treaba!!!                                                    SANTAJISTUL Şantajistul La prima vedere nu este greu de răspuns la întrebarea „Este şantajul cu adevărat nelegitim?” Singura problemă de rezolvat ar fi „De ce se pune această întrebare?” La urma urmelor, şantajiştii...şantajează oamenii, nu? Şi ce ar putea fi mai rău? Ei se folosesc de secretele întunecate şi ascunse ale oamenilor. Ei ameninţă că le vor face cunoscute. Îşi chinuie victimele şi, adesea, le împing la sinucidere. Vom descoperi totuşi că pledoaria împotriva şantajistului nu rezistă la o analiză serioasă; că ea se bazează pe o reţea de lozinci neanalizate şi de neînţelegeri filozofice grave. Ce este, mai exact, şantajul? Şantajul este o ofertă de schimb. El este oferta de a schimba ceva, de obicei tăcerea, contra unui bun oarecare, de obicei banii. Dacă oferta de schimb este acceptată, şantajistul păstrează în continuare tăcerea, iar cel şantajat plăteşte preţul cuvenit. Dacă oferta şantajistului este respinsă, acesta poate să-şi exercite dreptul la liberă exprimare şi să facă public secretul. Nu este nimic rău aici. Tot ceea ce se întâmplă este că se face o ofertă de a păstra tăcerea. Dacă oferta este respinsă, şantajistul nu face decât să-şi exercite dreptul la liberă exprimare. Singura diferenţă între un bârfitor şi un şantajist este aceea că şantajistul se va abţine să vorbească – pentru un anumit preţ. Într-un sens, bârfitorul este mult mai rău decât şantajistul, pentru că şantajistul îi dă celui şantajat o şansă de a-l face să tacă. Bârfitorul dezvăluie secretul fără avertizare. Oare persoana care are un secret nu se găseşte într-o poziţie mai bună faţă de şantajist decât faţă de bârfitor? Cu bârfitorul, totul este pierdut; cu şantajistul, se poate câştiga sau se poate rămâne la nivelul existent. Dacă preţul cerut de şantajist este mai scăzut decât valoarea secretului, persoana în cauză va plăti şantajistul – acesta fiind cel mai mic dintre două rele. În acest caz, el câştigă diferenţa dintre valoarea secretului şi preţul şantajului. Dacă şantajistul cere mai mult decât valorează secretul, cererea lui nu va fi satisfăcută şi informaţia va deveni publică. Totuşi, în acest caz, persoana nu este într-o situaţie mai rea faţă de şantajist decât ar fi fost faţă de un bârfitor înveterat. De aceea este într-adevăr dificil să accepţi înfierarea suferită de şantajist, cel puţin în comparaţie cu bârfitorul, care de obicei este ignorat cu un uşor dispreţ şi înfumurare. Şantajul nu presupune întotdeauna oferta tăcerii în schimbul banilor. Aceasta este doar forma lui cea mai cunoscută. Şantajul poate fi definit fără referire la nici una dintre ele. În termeni generali, şantajul este ameninţarea de a face ceva – orice (ceea ce nu este în sine ilegal) – dacă nu sunt îndeplinite anumite cereri. Multe acţiuni din domeniul public pot fi calificate drept acte de şantaj, dar, în loc să fie înfierate, câştigă adesea un statut de respectabilitate! De exemplu, recentul boicot al salatei este o formă de şantaj. Prin boicotul salatei (sau oricare alt boicot) sunt ameninţaţi vânzătorii cu amănuntul şi cu ridicata de fructe şi legume. Dacă ei manevrează salata în afara sindicatului, spune boicotul, oamenilor li se va cere să nu cumpere de la ei. Aceasta este în perfectă conformitate cu definiţia: ameninţarea că ceva, care nu este ilegal în sine, se va întâmpla dacă nu sunt îndeplinite anumite cereri. Publicat azi luni 26.08.2013 ora 15:55                                 Somnambulul online va doreste o saptamana plina de  satisfactii!!! Continuare azi MARTI 27.08.2013 ora 12:33 Dar ce se poate spune despre ameninţările implicate de şantaj? Mai mult decât orice altceva, poate, acest aspect al şantajului este cel mai greşit înţeles şi temut. La prima vedere, suntem înclinaţi să acceptăm că ameninţările sunt imorale. Obişnuitul dicton împotriva agresiunii, de exemplu, avertizează nu numai împotriva agresiunii per se, ci şi împotriva ameninţării cu agresiunea. Dacă un autostopist acostează un călător pe autostradă, de obicei este suficientă ameninţarea cu agresiunea pentru a-l face să se supună. Să analizăm natura ameninţărilor. Când eşti ameninţat cu violenţa agresivă, ameninţarea este condamnabilă. Nici un individ nu are dreptul să iniţieze violenţa agresivă împotriva altuia. Cu toate acestea, în şantaj se ameninţă cu ceva pe care şantajistul are dreptul să-l facă! – fie că este vorba despre exercitarea dreptului la liberă exprimare, fie că este refuzul de a cumpăra de la anumite magazine, fie a-i convinge pe alţii să facă acest lucru. Lucrul cu care se ameninţă nu este nelegitim în sine; de aceea, nu este posibil să numim „ameninţarea” o „ameninţare nelegitimă”. Şantajul poate fi nelegitim numai atunci când între şantajist şi cel şantajat există o relaţie specială, bazată pe un jurământ prealabil. Cel care are un secret poate angaja un avocat sau un detectiv particular cu condiţia ca informaţiile încredinţate acestuia să rămână confidenţiale. Dacă avocatul sau detectivul încearcă să îl şantajeze pe deţinătorul secretului, aceasta ar fi o violare a contractului şi, în consecinţă, nelegitim. Când însă un străin deţine un secret fără obligaţii contractuale, atunci este legitim ca el să-şi ofere tăcerea spre „vânzare”. Pe lângă faptul că este o activitate legitimă, şantajul are şi unele efecte bune, plângerile contrare neputând fi susţinute. În afară de câteva victime inocente prinse în plasă, cine îi cade victimă şantajistului de obicei? Există în principal două grupuri. Unul este alcătuit din delicvenţi: criminali, hoţi, escroci, delapidatori, pungaşi, violatori etc. Celălalt grup constă din oameni care se angajează în activităţi care nu sunt nelegitime prin ele însele, dar sunt contrare obiceiurilor şi moralei majorităţii: homosexuali, sado-masochişti, perverşi sexuali, comunişti, soţi adulteri etc. Instituţia şantajului are efecte benefice, dar diferite, asupra fiecăruia din aceste grupuri. În cazul delicvenţilor, şantajul şi ameninţarea cu şantajul servesc drept factor de descurajare. Ele se adaugă riscurilor implicate de activitatea delicventă. Câte dintre informaţiile anonime primite de poliţie – a căror valoare nu poate fi supraestimată – pot fi puse în legătură, în mod direct sau indirect, cu un şantaj? Câţi delicvenţi sunt determinaţi să comită delicte singuri, evitând ajutorul prietenilor delicvenţi în „lovituri” care necesită cooperarea, de teama unui posibil şantaj? Şi, în sfârşit, există acei indivizi aflaţi pe punctul de a comite delicte, sau „la marginea delicvenţei” (cum ar spune un economist), unde cel mai mic factor îi va împinge într-o direcţie sau alta. Teama de şantaj ar putea fi suficientă, în unele cazuri, pentru a-i face să se răzgândească. Va urma...                                SOMNAMBULUL ONLINE    va doreste o zi   BUNA!!!                                           Publicat azi  Marti  27.08.2013 0ra 12:43                                                         CONTINUARE  azi joi  29.08.2013 Dacă şantajul însuşi ar fi legalizat, fără îndoială că el ar fi un factor de descurajare mult mai eficient. Legalizarea ar duce fără îndoială la o creştere a şantajului, însoţită de adevărate ravagii în clasa delicvenţilor. Se spune uneori că ceea ce duce la scăderea delicvenţei nu este pedeapsa corespunzătoare delictului, ci siguranţa de a fi prins. Deşi această controversă se desfăşoară cu mare aprindere şi relevanţă în dezbaterile actuale privind pedeapsa capitală, este suficient să subliniem că instituţia şantajului face ambele lucruri. Ea creşte pedeapsa asociată delictului, pentru că îi forţează pe delicvenţi să împartă o parte din prada lor cu şantajistul. Ea duce, de asemenea, la creşterea probabilităţii de a fi prins, pentru că şantajiştii se adaugă forţelor poliţiei, cetăţenilor şi grupurilor „vigilante” şi altor unităţi anti-delicvenţi. Şantajiştii, adesea membri ai lumii interlope, au o poziţie privilegiată pentru a împiedica delictele. Statutul lor de persoane „din interior” îl depăşeşte adesea pe cel al spionului sau al infiltratului, care este obligat să joace un rol. Legalizarea şantajului ar permite astfel unităţilor anti-delicvenţă să profite în acelaşi timp de două principii de bază ale luptei împotriva criminalităţii: „dezbină şi stăpâneşte” şi „lipsa onoarei între hoţi”. Este foarte clar că un efect important al legalizării şantajului ar fi diminuarea delicvenţei, şi anume a celei reale. Legalizarea şantajului ar avea efecte benefice şi asupra acţiunilor care nu implică agresiune, dar sunt contrare obiceiurilor societăţii luate ca întreg. Asupra acestora, legalizarea şantajului ar avea un efect de emancipare. Chiar şi în condiţiile în care şantajul este ilegal, suntem martorii unor efecte benefice. De exemplu, homosexualitatea este în anumite împrejurări ilegală din punct de vedere tehnic, dar nu este cu adevărat un delict, deoarece nu implică agresiunea. Pentru indivizii homosexuali, şantajul produce adesea un rău considerabil şi anevoie poate fi considerat benefic. Dar pentru un grup luat ca întreg, adică pentru fiecare individ ca membru al grupului, şantajul a fost de ajutor, făcând ca publicul să devină conştient şi familiarizat cu homosexualitatea. A-i forţa pe membrii individuali ai unui grup opresat din punct de vedere social să se dezvăluie, să „iasă în câmp deschis” nu poate fi considerat, desigur, un serviciu. Folosirea forţei este o violare a drepturilor unui individ. Totuşi, aceasta duce la conştientizarea, de către o parte a unui grup, a existenţei membrilor celeilalte părţi. Forţând această percepţie, şantajul poate, în mod legitim, să-şi atribuie un oarecare merit în emanciparea oamenilor a căror crimă unică este devierea de la normă într-un mod nedelictual. Reflectând asupra vechiului aforism „adevărul te va elibera”, singura „armă” aflată la dispoziţia şantajistului este adevărul. Folosind adevărul pentru a-şi susţine ameninţările (aşa cum trebuie să facă uneori), el eliberează adevărul, adesea fără intenţie, pentru a face binele sau răul pe care acesta este capabil să  facă.  rezumatul "SANTAJISTUL" s-a incheiat urmeaza in curand o noua postare....ramaneti aproape... publicat azi 29.08.2013 ora 17: Pe drumul progresului 100% ROMANESC Azi 25.09.2013 99% copy-paste 1% continut original EVALUAREA ANGAJATILOR COMPANIILOR MULTINATIONALE         DIN     ROMANIA  ...AU SAU NU...? DIRECTORII DE RESURSE UMANE ALE ACESTOR  COMPANII AU INSTRUMENTELE NECESARE SI LEGALE DE A VERIFICA CORECTITUDINEA SI IMPARTIALITATEA CELOR CARE EFECTUEAZA ACESTE EVALUARI..............? SE POT VERIFICA RELATIILE DE AMICITIE ...SAU CELE FAMILIALE....SE POT VERIFICA ...OPORTUNISTII...LINGURECHISTII...PUPINCURISTII SI MUISTII ...CARE SUNT DUPLICITARI...SI NU AU COLOANA VERTEBRALA SI SE DAU.......DUPA CUM BATE VANTUL......?     NICI NU-MI TRECE PRIN CAP SA PRIMESC RASPUNS LA ACEASTA INTREBARE....DE CE? ... VA VE-TI  INTREBA......SUNT SIGUR CA MAJORITATEA DINTRE DUMNEAVOASTRA STITI DEJA RASPUNSUL ,DAR DIN ANUMITE MOTIVE....AVETI ...ANUMITE RETINERI...INDREPTATITE SAU NU....PAREREA MEA ESTE ....CA SI DIRECTORII DE RESURSE UMANE SUNT SI EI ROMANI.....SI CA MAJORITATE...DESI NU TOTI...!!!(PENTRU A NU MERGE CU PROSTI LA TRIBUNAL)...SUNT SI EI  LA FEL DE DUPLICITARI....DEOARECE NUMAI LA NIVEL DECLARATIV RECUNOSC  CA CEA MAI DE PRET RESURSA A UNEI COMPANII ESTE RESSURSA UMANA....   IN PRACTICA DE ZI CU ZI S-A DEMONSTRAT  CA SUNT MANA IN MANA CU "PORCUL DE PATRON CAPITALIST SI GRAS"....CA EXEMPLU ,A SE VEDEA SUBIECTUL  ARZATOR DESPRE .....ROSIA MONTANA....TRAGETI DUMNEAVOASTRA CONCLUZIILE....!!!!....INTERESEAZA PE CINEVA ...SOARTA CELOR CATEVA SUTE DE MUNCITORI...?   NICIDECUM. INTERESELE SUNT MULT MAI MARI....SCLAVI IN ROMANIA SUNT FOARTE USOR DE GASIT... CU SAU FARA ACORDUL DIRECTORILOR DE RESURSE UMANE ,MAI ALES A CELOR DE LA COMPANIILE MULTINATIONALE....POATE MULTI VA VE-TI INTREBA ...DACA  ACESTE AFIRMATII DE MAI SUS SUNT LEGALE SAU NU ....VA INVIT SA CITITI CE URMEAZA MAI JOS CU RUGAMINTEA DE A CITI CU ATENTIE TOATE OPINIILE DESPRE ACEST SUBIECT.....POT FI CONTACTAT DE CATRE DUMNEAVOASTRA PRIN INTERMEDIUL UNUI COMENTARIU DIRECT ....LA ACEASTA POSTARE SAU DE CE NU? PRIN INTERMEDIUL UNUI EMAIL....valericacazan@yahoo.com   sau valentinoscazan@gmail.com...NU UITA ...PAREREA TA CONTEAZA...SI DACA I-TI VEI DA ACORDUL ACEASTA VA FI FACUTA PUBLICA  PRIN INTERMEDIUL ACESTUI BLOG...NU RATATI SA CITITI  COMENTARIILE SI OPINIILE ROMANILOR VIZAVI DE ACEST SUBIECT....VA MULTUMESC ANTICIPAT!!!


Autor: Mihaela Cracea, Managing Associate (foto dreapta) Desi par o sarcina mult prea grea pentru angajatori, odata implementate, aceste criterii vor reprezenta un real instrument de lucru in aprecierea competentei salariatilor si in luarea unei decizii de promovare, includere in programe de formare profesionala sau de concediere a acestora. Chiar daca inainte de aceste modificari, multi angajatori desfasurau periodic evaluari ale salariatilor, in privinta concedierilor pentru necorespundere profesionala, angajatorii au intampinat reale dificultati in luarea unor astfel de masuri in lipsa fiselor de post (care, desi prevazute de lege, nu erau obligatorii), precum si in lipsa unor criterii concrete de evaluare a salariatilor. Fisa de post este acum obligatorie. Ea reprezinta documentul care traseaza responsabilitatile unei anumite functii si este singurul reper de evaluare a performantelor unui salariat. Cu alte cuvinte, o evaluare a salariatilor nu poate fi conceputa in lipsa unor sarcini concrete a caror indeplinire sau neindeplinire sa poata fi facil, dar si obiectiv, analizata si apreciata. Ca atare, aceasta modificare legislativa impune angajatorilor, in scopul clarificarii si eficientizarii relatiilor de munca, obligativitatea de a stabili concret, inca de la inceputul relatiei de munca, sarcinile profesionale ale salariatului (prin inmanarea fisei postului) dar si criteriile pe care le va utiliza pentru evaluarea performantelor profesionale ale acestuia (prin obligativitatea includerii acestora in contractele individuale de munca si in regulamentul de ordine interioara). Pentru a fi utile in procesul de evaluare, atat responsabilitatile din fisa postului, cat si criteriile de evaluare, trebuie sa aiba un grad mare de detaliu, nefiind suficienta stabilirea unor sarcini mult prea generale sau a unor criterii de evaluare care sa nu acopere toate tipurile de responsabilitati ale salariatilor.  La stabilirea criteriilor de evaluare general aplicabile la nivelul societatii se vor avea in vedere toate functiile din organigrama si toate atributiile aferente acestor functii, cu scopul de a asigura posibilitatea evaluarii fiecarei responsabilitati in functie de un anumit criteriu de evaluare.  Practic, criteriile de evaluare trebuie privite drept indicatori de performanta, sabloane de referinta pentru competenta salariatilor. Cateva exemple de astfel de criterii ar putea fi: cunoasterea si gradul de implementare a indatoririlor de serviciu, respectarea termenelor de livrare, acuratete in executie, productivitate, munca in echipa, organizare, satisfactia clientului, abilitati de conducere. Chiar daca unele dintre criteriile de evaluare vor fi comune si vor putea fi aplicate mai multor tipuri de responsabilitati, iar altele vor putea fi aplicate doar anumitor categorii de indatoriri, toate trebuie sa se regaseasca in regulamentul intern si in contractele individuale de munca ale salariatilor, fie nou angajati, fie existenti, in aceasta din urma situatie impunandu-se incheierea de acte aditionale la contractele de munca. Desi legea mentioneaza obligativitatea incheierii actelor aditionale in termen de 20 de zile lucratoare de la data intrarii in vigoare a noilor modificari legislative privind Codul Muncii, respectiv pana la finalul lunii mai, nu este stabilita nicio sanctiune pentru nerespectarea acestui termen. Cu toate acestea, in masura in care, in urma unui control al inspectorilor de munca, va fi stabilita in sarcina angajatorului obligativitatea incheierii actelor aditionale intr-un anumit termen, acesta trebuie sa se conformeze unei astfel de masuri, in caz contrar riscand o amenda contraventionala intre 3.000 si 10.000 lei. O alta noutate legislativa, distincta de criteriile generale de evaluare aplicabile la nivelul angajatorului, o reprezinta dreptul, nu si obligatia, angajatorilor de a stabili in sarcina salariatilor, pe langa responsabilitatile obisnuite din fisele de post si obiective de performanta individuala (target-uri) si criterii specifice de evaluare a acestora. Acestea pot fi: numarul de clienti atrasi, cifra de afaceri atinsa, volumul incasarilor. Aceste obiective pot fi stabilite prin fisa postului sau prin alt document separat, adus la cunostinta salariatilor, si pot avea termene de executie anuale, semestriale, in functie de necesitatile angajatorului.  In concluzie, fie ca vorbim despre atributiile postului, despre criteriile generale de evaluare a salariatilor sau despre obiective de performanta individuala, chiar daca aparent sunt dificil de implementat, ele sunt necesare pentru a oferi angajatorilor posibilitatea reala de a identifica in randul salariatilor, performanta, nevoia de dezvoltare sau ignoranta.
Citeste mai mult: http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_25467/Criteriile-de-evaluare-a-salariatilor-intre-obligatie-si-necesitate.html#ixzz2fustW3Pj Follow us: Avocatnetro on Facebook Traim in ROMANIA... si asta ne ocupa tot timpul...vorba realizatorului de emisiuni ...Mircea Badea de la Antena 3...


In ultima vreme au aparut foarte multe articole despre criteriile de formare profesionala, insa majoritatea avocatilor sau doctrinarilor care au abordat aceasta problema s-au rezumat la formularea unor opinii generale si s-au ferit sa dea un raspuns concret la acest subiecr ultra discutat, pentru ca pana acum in practica nu s-au mai pus aceasta problema. In ceea ce priveste opiniile exprimate anterior, cu privire la deficientele textului Codului Muncii cu privire la criteriile de evaluare a activitatii salariatului - le consider total nefondate. Legiuitorul a incercat prin aceste texte de lege sa lase o libertate toatala partilor de a stabili criteriile de evaluare a competentelor profesionale ale salariatului. Dar se pare ca tocmai aceasta ?libertate totala? a fost problema tuturor managerilor si practicienilor. Fara a incerca sa fac o retorica a incapacitatii unor manageri sau chiar practicieni ai dreptului (avocati, consilieri juridici) de a CREA solutii pentru implementarea unor texte de lege la nivelul companiilor - nu pot sa nu ma intreb de cand ne trebuie modele pentru orice si nu mai putem gandi cu capul nostru. Ministerul Muncii a raspuns clar, nu vor exista norme metodologice pentru elaborarea acestor criterii si nici nu vor fi elaborate niste modele. De altfel, sunt sigura ca daca s-ar fi intamplat asa, ar fi fost voci care ar fi spus imediat ca statul se implica in domeniul privat prin masuri interventioniste. Problema este insa foarte simpla. Vrem salariati performanti, trebuie sa definim clar ?ce vrem? si ce inseamna acest concept pentru fiecare angajator. Elaborarea unor criterii de evaluare a activitatii salariatilor presupune o colaborare intre managementul societatii care doreste implementarea unor astfel de criterii pentru salariatii sai si un specialist in drept care poate asigura respectarea principiilor dreptului muncii si a drepturilor salariatilor. Aceasta colaborare este necesara pentru ca avocatul nu poate cunoaste si intelege toate aspectele practice ale unei activitati desfasurate de un salariat in cadrul unei unitati. Aici intervine rolul managerului care cunoscand foarte bine activitatea pe care o coordoneaza si administreaza stie exact la ce se asteapta de la salariatii sai. De aceea cel mai bine este ca in astfel de activitati sa fie implicat nu top managementul, in cazul companiilor mari, ci sefii de departament care au contact direct cu salariatii si cunosc munca acestora in cele mai mici detalii. Nu exista ?o reteta? pentru elaborarea unor criterii de evaluare a activitatii salariatilor, fiecare companie are specificul ei chiar daca posturile sunt similare sau chiar identice. Numai in urma unei analize a activitatii specifice a salariatului, a fisei postului, a modului in care se desfasoara programul zilnic al acestuia si a lamuririlor suplimentare aduse de managerul/seful de departament direct al acestuia pot fi elaborate niste criterii profesionale, care pot intr-adevar evalua activitatea profesionala a salariatului. Exista instrumente care sa ajute in elaborarea acestor criterii, a obiectivelor si a procedurilor de evaluare a salariatilor, dintre care enumăr: Consiliul National pentru Formare Profesionala a Adultilor, OG nr. 129/2000 privind formarea profesionala a adultilor, republicata, standardele ocupationale, etc. Ramane la latitudinea angajatorului de a stabili ce doreste la nivelul unitatii sa aiba salariati performanti sau doar salariati. Intr-adevar asa cum s-a exprimat o opinie anterior se pot trasa criterii generale, care insa nu ajuta la nimic, ba mai mult incurca in cazul unei concedieri in care instanta va verifica istoricul salariatului cerand evaluarile de la dosarul de personal. De aceea ne punem intrebarea de ce sa creezi niste criterii de evaluare inoperante? Legea NU obliga angajatorul sa instituie astfel de criterii ci ii da aceastuia o facultate. Atata timp cat nu le va elabora, nu le va integra in CIM al salariatului prin incheierea unui act aditional la CIM-urile deja existente, cu acordul salariatilor, ele NU isi vor putea produce efecte. Aceasta este singura sanctiune aplicabila angajatorilor care nu au agreat si inclus in CIM al salariatilor criterii de evaluare a activitatii salariatilor, inaplicabilitatea la nivelul acelei unitati a unor criterii de evaluare a activitatii salariatilor. In concluzie pentru angajatorii care chiar vor sa implementeze la nivelul unitatii: criterii de evaluare profesionala, obiective de performan?ă individuală ?i proceduri de evaluare a salariatilor - sfatul nostru este sa consulte un specialist in acest sens si impreuna sa elaboreze criterii viabile, cu ajutorul carora sa realizeze o evaluare reala si efectiva care vor ajuta la cresterea performantelor salaria?ilor. IN ATENTIA DIRECTORILOR DE RESURSE UMANE DIN ROMANIA ...click pe acest link...pt.a afla mai multe...succes!   adaugat acum un an Cei care au lucrat in multinationalele din Romania va pot confirma ca contextul de "management jegos" (abuzurile si exploatarea sclavilor), a inceput odata cu promovarea in functii a romanilor si propunerea unor bonusuri financiare pentru reduceri de costuri. Managerii romani au redus imediat costurile pe spinarea sclavilor din subordine, respectiv i-au cocosat pe acestia cu sarcini astfel incat acestia sa traga ca boii cate 12 ore pe zi si sa fie platiti in bani romanesti numai pentru 8 ore. Sarcinile s-au inmultit, resursele s-au subtziat, santajul cu sclavii care asteapta la poarta firmei sa ia locul angajatului, a devenit o practica constanta. In tot acest timp, in firmele romanesti oamenii de HR s-au acoperit de un noian de vorbe goale de HR, invatate din carti, care suna "profi" dar sunt total, total, goale de continut si rupte de realitatea practica. 
Alice Trifan (utilizator neinregistrat)adaugat acum un an


Dragi Cititori, In primul rand va multumesc pentru comentariile voastre. Indiferent ca sunt pozitive sau negative sunt importante...de ce..pentru ca ne trezeste interesul. Timpul a fost destul de scurt iar eu am incercat sa arat varianta corecta in care trebuie sa se intample lucrurile. Stiu ceea ce se intampla in piata si sincer nu imi place. Consider ca angajatii trebuie sa fie responsabilizati si sa li se acorde dreptul la evolutie profesionala si comunicare iar angajatorii sa aiba o atitudine corecta atat fata de angajati cat si fata de ei insisi. Pana la urma orice afacere am conduce acea afacere o realizam cu oamenii care sunt cea mai importanta valoare din cadrul unei companii. Angajatul si angajatorul formeaza o echipa si asta mi-a adus aminte de un exercitiu din care poti trage multe concluzii: Patru persoane, pe care le vom numi: Toata Lumea, Cineva, Oricine si Nimeni lucreaza impreuna. Ceva important trebuia facut si a fost repartizat lui Toata Lumea. Toata Lumea a fost sigur ca Cineva o va face. Oricine o putea face dar Nimeni n-a facut-o. Din aceasta cauza, Cineva s-a suparat pentru ca era treaba lui Toata Lumea. Toata Lumea a crezut ca Oricine putea sa o faca, dar Nimeni n-a realizat ca Toata Lumea n-o va face. In final Toata Lumea a dat vina pe Cineva pe cand Nimeni n-a facut ceea ce Oricine putea face. O zi frumoasa tuturor, AT
mai exista si a cincea persoana, managerul/seful, un NIMENI care se crede CINEVA, caruia TOATA LUMEA trebuie sa i se supuna, altfel ORICINE il contrazice sau ii demonstreaza ca traieste pe cometa, poate sa ingroase oricand randurile somerilor. Este simpatic exercitiul pe care l-ati amintit, si desi provoaca rasul, lasa totusi un gust amar, pentru ca asa se intampla si in activitatea zilnica a firmelor, si asta datorita managementului execrabil si obtuz, alteori pur si simplu dezinteresat atata timp cat fraierii isi iau banii in functie de performanteee, iar el, menegerul - THE ONE are 3000 euro pe luna doar fiindca a ajuns acolo sus - din motive deloc evidente, la care se adauga spagile, delegatiile in strainatate cu diurne la nivelul UE, si alte tunuri mascate prin achizitiile curente ale firmei. Si totusi, ce facem mai departe, acum ca stim cu totii care0i mersul pe piata?
manu (utilizator neinregistrat)adaugat acum un an


Doamna Alice, sunt si nu prea de acord cu dumneavoatsra. Criterii de evaluare si obiective de performanta sunt utile , atunci cand managementul se muleaza pe etica business, si vor intr-adevar performanta , productivitate, si un climat organizational pe masura. Ce spuneti dumneavoastra acolo cu necesitatea criteriilor de evaluare, pentru a pune in evidenta necesitatea educatiei, este praf in ochii celor fara bani, pile si pretentii, si stiu ce spun. Am si am avut de a face atat cu angajati ai firmelor de stat cat si cu angajati ai firmelor private, specialist SAP HR - absolvent relatii internationale, absolvent SAP HR - informatician, absolvent limbi straine - expert HR/consultant HR/evaluator/auditor/etc, manager HR - absolvent petrol si gaze, manager IT - absolvent IT care avea cunostinte macromedia Dreamweather, cei care lucreaza cu softul vor sesiza, evaluator HR/psihologie - absolvent IT, manager comunicare/informational/etc - absolventi limbi straine/filologie/filosofie si altele asemenea, experti fonduri europene - absolventi istorie/georgrafie/limbi straine, relatii politice si altele asemenea. Deci, ce spuneati de criterii de evaluare? sau de performante - chiar, ce este performanta, ati fi surprinsa stimata doamna sa vedeti cate definitii obtineti de la menegerii nostri, de ce credeti ca salariile sunt asa mici, pentru ca e totu' in fonctie de peeeerformanteeeee? la ce ne trebuie specializare pe cutare domeniu? Fisa de post ce reprezinta? V-as invita sa faceti un sondaj intern prin firmele de pe teritoriul romaniei, sa vedeti cate fise de post exista la nivel de firma, apoi cate intr-adevar cuprind activitati care se regasesc in activitatea titularului postului, si apoi de vazut cate din activitatile din fisa postului altora sunt efectiv facute de cei mai putin experti....in piosenie, pilosenie, pupincurism, nesimtire crasa, spagari, turnatori si alte competente de finete ale profesionistilor secolului 21 de pe meleagurile mioritice. Ah si nu faceti ca o firma cu pretentii din romanica, care a avut proasta inspiratie sa faca studiu la nivel national pe 60 oameni, si aia manageri, ca or fi si fraieri managerii sa recunosca ca productivitatea scazuta interna este rodul incompetentei lor manageriale
k Citeste mai mult:eFollow us: Avocatnetro on Facebook Am lucrat 21 de ani la CFR si intr-un final ,am ajuns si somera...!Programul la CFR era diferit de cel al multor salariati,in sensul ca ne confruntam anual cu examinari periodice profesionale,examinari medicale,cate si mai cate lucruri fara importanta care nu au adus nici un profit societatii,ci din contra,pierderi uriase!
Pot sa spun ca rezultatele mele au fost intotdeauna f.bine si cu toate acestea,la restructurare nu s-a tinut cont ,intrucat s-a desfiintat statia unde lucram,deci si postul meu!
In aceste lucruri nu mai cred sub nici o forma,am sa vad ce o sa-mi aduca viitorul are
In orice caz,dupa atatia amar de CFR,am ajuns sa ma scarbesc de acest loc de munca pe care l-am iubit din suflet,datorita oamenilor care l-au condus ,datorita incapacitatii acestor manageri de a-si mari profiturile,datorita liderilor de sindicat care ne-au vandut ,intocmai ca Iuda pe Hristos! Citeste mai mult:  Follow us:  Facebook
nu ar fi necesar unele nore.. conform carei se vac aceste evaluari?.. sau daca nu isi simpatica la sefi.. nu o sa primesc o evaluare buna?.. sau daca am conflicte .. lictigii de munca??.. evaluari dupa capul fiecarora??.. santem inconstienti.. toti.. mai ales cine a inventat .. fara cap.. BRAVO  Nu e necesar nimic, deoarece sarcinile angajatului sunt stabilite de catre manager, si in functie de rezultatele obtinute se face aceea evaluare. Asta in raport cu ceilalti membri ai colectivului.
Insa, in acest fel se pot contesta in instanta anumite masuri ce nu va convin. Poate un coleg ce munceste mai putin, ia prima, sau anumite bonificatii pe nedrept. 
evaluare.. insitiutii abilitare fac evaluari.. scoli, academii, facultati.. ce abilitate are directorul de la o firma privata.. sau cei de la stat??... eii.. nu cunoastem intelesul cuvintelor.. evaluare.. ai diplome.. si cine dracu te mai evalueaza.. si pentru ce???... ajutati-ma si pe mine cu niste "aberatii" pentru obiective si criterii.
sunt contabil si fac de toate, aka "mosa comunala" servicii garantate si la timp.am si diploma de inspector RU, drept de semnatura digitala, nivel I de protectia muncii, persoana desemnata auto, sunt seful DMH in firma, (dmh=directia miscarii hartiilor.
oamenii din firma (CAEN 0220) sunt: muncitori necalificati in silvicultura, un drujbist, un tafist/tractorist, patronu este angajat ca lacatus, sotia casiera, fiul lor functionar, muncitori curatenie curte si la animale, bucatar face de mancare pentru cei de la padure si un sofer de mare tonaj care cara materielul din padure la beneficiari.
ce evaluari sa le fac oamenilor astia?
il dau pe patron afara ca n ucorespune?
i-o dau pe sotie afara? pe fiu?
Dar despre cei care muncesc?
Ei sunt de ani in firma si muncesc, nu sint nici prea betivi, in padure se abtin, muncesc, sunt harnici, se face treaba cu ei. Se mananca o paine, asa cum este.
Dar nenorocitii lui "Fernandel" vor sa avem 11.000 de functionari pe cap care sa manance o paine alba si nemuncita!
dati-mi si mie niste indrumari de obiective si criterii neutre, doar sa fie facute, sa am cat mai putina bataie de cap la evaluarea lor.
-BTW, in conditiile date(la ce angajati sunt in firma)cine si cum face evaluarea angajatilor?
-cum il evaluez pe ala de matura prin curte si da de mancare la cai?
-pe bucatar, ca nu i-a otravit inca pe meseni?-pe TAF-ist, ca trebuia sa traga cu o roata din patru, pentru economie?
 ideea cu criteriul de evaluare este de mult timp,insa majoritatea omiteti un singur lucru,angajatorul inmana fisa postului la angajare,toate bune si frumoase,dar EVALUAREA ESTE FACUTA DE CATRE MAISTRU SAU CONDUCATORUL DE FORMATIE,ECHIPA,CARE PRIN VECHIUL OBICEI ROMANESC DE-A TE DUCE CU GAINA,CURCANUL,PORCUL SAU DAMIGEANA DE VIN CEL care se duce si umbla cu limba in urechea sefului intotdeauna va avea o evaluare buna,in schimb cel ce munceste dar MAISTRULUI SAU CONDUCATORULUI DE MUNCA nu-i place de fata lui fiindca nu l-a scos vreodata in oras la o bere cu asha zisii colegi sau pupincuristii sefului ori nu sa dus cu ploconul acasa la sef este luat la ochi si intotdeauna va avea o evaluare mai proasta...si sa nu ma contrazica nimeni ca nu am dreptate fiindca lucrez in domeniu si am vazut foarte multe in legatura cu asa-zisa evaluare...Deci intrebarea mea este urmatoarea:CINE VA FACE ACEASTA EVALUARE?VA TRIMITE MINISTERUL MUNCII PE CINEVA SA FACA ACEASTA EVALUARE SAU VA RAMANE LA APRECIEREA CELUI DE CARE AM MENTIONAT MAI SUS .....NU MAI STIU CE NAIBII SA MAI SCOATA ASTIA IN TIMP CE ECONOMIA SI INDUSTRIA SA DUS DEMULT PE APA SAMBETEI...  Bine ca ne umplem de maculatura, in timp ce salariile au ajuns la nivelul de acum 4-5 ani.
Criterii de evaluare? La ce servesc? Evaluam oamenii pentru a le oferi salarii in jurul celui minim pe economie?
O alta gluma proasta, ca multe altele. 
Sa avem cu ce sa ne batem capul, ca sa nu mai avem timpul de a constientiza mizeria in care traim.
esi nu sunt un asentimentul tuturor, consider ca aceste modificari sunt binevenite, la fel si articolul de mai sus.
Pt.d-na Suciu :
-criteriile de evaluare sunt un drept al angajatorului, insa sunt si o obligatie , din moment ce art.17 din Codul Muncii le prevede ca elemente obligatorii ale contractului de munca;
-in articol nu s-a facut nici o confuzie intre obiectivele de perfomanta si cele de evaluare. D-na Cracea a mentionat faptul ca criteriile de evaluare trebuie privite ca indicatori de perfomanta, ceea ce este corect . Exemplut. un agent vanzari : criteriu de evaluare:nr de reclamatii de la client = indicator de perfomanta , obiectivul de performanta putand fi : nr.reclamatii 0 
-criteriile de evaluare sunt obligatorii si salariatilor care au contract de munca incheiat anterior intrarii in vigoare a modificarilor aduse la Codul Muncii, din moment ce e prevazut in lege.Nu se aplica retroactiv, normal... Insa nu credeti ca ar fi discriminare daca s-ar aplica doar celor care incheie contract de munca ulterior acestei date? Iar din moment ce sunt cuprinse (conf.legii, nu?) in Regulamentul Intern, sunt aplicabile tuturor salariatilor. In cel mai rau caz, daca un salariat refuza sa semneze actul aditional, va fi evaluat in functie de criteriile din RI. 
Interesant e ca , daca art.17 alin.5 mentioneaza ca orice modificare adusa CIM impune incheierea unui acti aditional cu excepţia situaţiilor în care o asemenea modificare este prevăzută în mod expres de lege de ce se presupune obligativitatea incheierii actului aditional, atata timp cat criteriile de evaluare sunt impuse prin lege? 
Foarte interesant nu este, deoarece, la o prima analiza mai atenta vei realiza ca semnarea actului aditional ce modifica si introduce criteriile de performanta individuala prin semnatura salariatul si accepta acele criterii, ori daca nu ar fi necesara semnatura inseamna ca angajatorul ar putea trece ce vrea el , de ex. sa fie turnator sau sa practice curlingul ( la propriu). Si asa prin nestabilirea unor repere si principii CLARE se vor face discriminari deoarece prin obiectivele individuale se pot face discriminari pe baza unor supozitii false sau altele un exemplu am 2 agenti de vanzari ce au fiecare repartizat un areal , daca intro zona se poate ca sa fie o anumita dezvoltare si intralta nu, ce vina au salariatii? ca au o zona mai "saraca" sau ca .... nu a plouat si nu s-a facut recolta? 
Principiile de evaluare trebuiau sa fie clarificate principial , de ex: nu pot fi considerate ca criterii de performanta elemente ce nu depind de salariat. sau orice sistem de masura nu trebuie sa accepte modificari taieri , limitari sau schimbari ale unitatii de masura. ex: unul munceste 80 % altul 100% si altul 120%, nu sunt totusi toti la fel. Si nu in ultimul rand nu exista si obligatia corelata ca in functie de performanta sa fie si salariu astfel vor fi salariati ce fac norma 70% si iau salariu mai mare decat cel ce munceste 120%, 
Sunt multe de discutat, de analizat , atat dpdv juridic cat si etic sau principial. poate ca ar trebuii ca macar sa se faca o trimitere la PRINCIPII , libertatea e buna atunci cand cei ce o folosesc o folosesc responsabil , iar stabilirea unor principii , a unor repere de baza a acestor sisteme , si nu lasarea la aprecierea angajatorului de modificare a unor parametri asa cum crede si cum ii convine. Altfel ne vom putea trezi ca se face o schimbare a normei de munca si a targhetelor lunar , aceste lucruri ducand la extenuarea oamenilor. Motiv pentru care STATUL ar trebui sa se implice si sa creeze referinte si principii, nu sa faca el criteriile ci doar sa puna baza , scheletul pe care trebuie facute aceastea.
'' -criteriile de evaluare sunt un drept al angajatorului, insa sunt si o obligatie , din moment ce art.17 din Codul Muncii le prevede ca elemente obligatorii ale contractului de munca;''

Daca am folosi acelasi rationament, ar rezulta ca si mentionarea perioadei de proba ar constitui o obligatie a angajatorului, din moment ce este trecuta la art 17 alin. (3) lit.n). 
Fals.
Caracterul facultativ al clauzei privind perioada de proba reiese din art. 31 alin. (1) Codul muncii: ''... la incheierea contractului individual de munca se poate stabili o perioada de proba ...''. Astfel, aceasta clauza este lasata la latitudinea angajatorului care o poate folosi ca modalitate complementara interviului, examenului sau concursului in vederea angajarii.

Stabilirea criteriilor de evaluare constituie un drept al angajatorului. Drept de care poate uza cand doreste (daca va dori vreodata). 
Nu mai transformati, pe cale de interpretare, drepturile angajatorului in obligatii.
din pacate Legea nu va inlocui niciodata BUNUL SIMT. Sunt angajatori si angajatori si angajati si angajati ... situatiile difera enorm si nu cred ca este cazul ca o firma mica de pima la 40-50 de lucratori sa-si piarda timpul cu astfel de probleme ... in primul rind trebuie sa existe !!!! 
endumi22 a sesizat corect ca legea nu face decit sa orienteze niste bani spre "persoane autorizate" care de fapt nu au nici un merit in existenta unei firme si acest lucru d.p.d.v. economic este foarte rau. (nu ma refer exclusiv la CM)
Pacat ca asa inteleg alesii sa stimuleze economia, risipind resurse in stinga si dreapta.... inteleg ei oare ceva ?
Eu nu m-as baza pe USL 
Si alt aspect ar fi criteriile de evaluare: munca in echipa nu poate fi un criteriu, daca e o echipa apoi aia e un dat
si tine de conditii de munca .... in plus poti fi on de echipa si sa nu-ti convina echipa ori organizarea ei la un moment dat.
E de asteptat sa regasim celebra formula " si orice alte sarcini pe care conducerea le considera aplicabile .."
 in primul rand, doresc sa o contrazic pe d-na care a redactat articolul:
- criteriile de evaluare nu sunt o obligatie, ci un drept al angajatorului conform Codului Muncii art. 40;
- de asemenea, fisa postului nu este obligatorie de ieri,de azi ( adica de la 01.05.2011 cum sustine d-na) ci era cuprinsa prevedere in ordinul 68/2003 prin care se spunea clar ca atributiile sunt cuprinse in fisa postului anexa la contract, aspect ce nu s-a modificat anul acesta.

In al doilea rand, d-na face o confuzie intre obiectivele de performanta si criteriile de evaluare, fiind 2 lucruri diferite.... nu sunt practic unul si acelasi lucru, cum se sutine in articol.
Incheierea actelor aditionale vine ca urmare a dorintei angajatorului de a se folosi de aceste criterii....nu te poti folosi de criterii impotriva angajatului, daca el nu le ia la cunostinta si nu intelege sa le respecte..... desi contractul de munca nu este un contract in care partile sunt egale, semnarea unui act aditional face ca partile sa ajunga intr-o astfel de pozitie uneori.

Intr-o alta ordine de idei - doar contractele incheiate dupa 01.05.2011 trebuie sa aiba aceste criterii, pentru situatiile in care avem un contract in derulare si partile nu se inteleg sa semneze un act aditional (poate angajatul nu e de acord) cum poate d-na sa sustina ca nesemnarea unui astfel de act aditional este sanctionat cu amenda de catre inspectori? Codul sanctioneaza modificarea unuia dintre elementele art. 17 Codul Muncii, in cazul in care elementele inscrise (dupa 01.05.2011) se schimba. Atatat timp cat legea 53 nu retroactiveaza, contractele anterioare datei de 01.05.2011 nu pot fi supuse acestui tip de amenda...Ca angajatorul include unilateral criteriile in regulamentul intern e una, ca angajatii il iau la cunostinta e altceva, dar ca ei trebuie sa fie de acord cu un act aditional e deja chestie discutabila..... nimeni nu poate fi silit sa semneze ceva ce nu ii convine...bineinteles, suportand consecintele pe care le-ar putea produce.
 



Pai oricum nu vor fi evaluati si dati afara turnatorii si pupincuristii de care nici un patron nu se desparte pentru ca ii place sa aibe multi lingusitori. Vor fi dati afara oamenii de caracter, intelectualii rafinati care nu stau la tigari si cafele si care nu au terminat dupa '90 facultati particulare sau de stat admisi pe baza de dosar. Ideea ca nici un angajator nu renunta la oamenii sai buni este falsa. La noi la servici tocmai cei buni au fost dati afara si au ramas: tatele, turnatorii si smecherii cu relatii. Partea buna a acestui cod este ca mai este valabil maxim un an, ca vor veni cei de la USL la putere si il vor schimba cu vechiul cod care nu era chiar in favoarea salariatiilro, dar era mult mai echiutabil
 Ludwig, au fost dati afara cei buni, tocmai pentru ca nu existau fise ale postului cu indicatori de performanta. Altfel, cei dati afara ar fi actionat in judecata pe aceea persoana ce a decis sa fie concediati pe diferite motive inchipuite, si nu pe lipsa de competenta profesionala.
Fiindca asta reglementeaza noul cod al muncii.
Da, este o aberatie, dar din pacate este adevarat! Si eu cunosc cazuri cu pupincuristi tinuti in brate in ciuda faptului ca nu prea stiu meserie, si am vazut "oameni cu caracter" bine pregatiti, harnici si seriosi care daca n-au fost de acord cu unele masuri interne ilogice, au fost pusi pe liber sau cel putin taiati de la prime si sporuri...sunt de acord cu ceea ce ai scris ludwig.stiu din experienta.pe scurt relatez si eu situatie de la mine/
Lucrez la o firma privata de prelucrare a lemnului si productie mobilier pentru copii.mam angajat acum 3 ani.primul lucru suspect a fost ca la angajare,dupa multe acte am fost pus sa semnez si o lichidare cu mentiunea "sa speram ca nu avem nevoie de ea"nu stiam atunci pentru ca e prima oara cand participam la o angajare,dar am aflat mai tarziu ca nu se semneaza asa ceva cand te angajezi ci atunci cand pleci.in fine...toate bune si frumoase,multa munca, ore suplimentare cam 15-20 pe luna..tot anul am munci pe rupte la diverse posturi din fabrica: gauream piese de lemn ce urmau a fi prelucrate mai departe la masina de gaurit,taiam la circular lemn,taiam cu fierastrau sau fierastrau de mana electric..participam la procesul de ambalare/finisaj a produselor..pe scurt desfasuram o activitate foarte ampla,greu de spus cum poti evalua un astfel de angajat care lucreaza pe 60-70% din posturile disponibile din fabrica mai ales ca necalificat,dand astfel dovada de multa competenta,binevointa si seriozitate.problemele bineinteles au aparut.la sfarsitul anului,in noiembrie cand era mare epidemie de gripa porcina mam ales cu o frumoasa gripa garnisita generos cu toate simptomele pe care televiziunea la prezenta intruna.in continuare am venit la servici 10 zile cu febra 38-39 la minus 5 ->minus 10 grade in hala.a venit si 1 decembrie ,zi libera de la stat.marti parca.in urmatoarea zi,bolnav,nu am reusit sa ma dau jos din pat.am pus termometru.febra 39,tremuram tot etc.in clipa aia iam zis la mama:nu ma mai duc la servici 2-3 zile sa nu imbolnavesc pe careva,cred ca am gripa porcina.mam dus la spital,acolo carantina,tot plin.doctorita ma consultat si mia spus ca am simptomele dare la analize nu iasa virusul respectiv asa ca nu ma pune in carantina cu restul sa nu iau de la cei care intradevar au.ma pus in carantina la domiciliu pentru 1 saptamana.serios si dornic de munca cum eram,dupa 5 zile(3 zile plus weekend) mam simtit binisor si mam dus la servici totusi cu febra 38 dar puteam sa merg.si ghiciti  aflu ca mi sau taiat bonurile pe toata luna cum ca in regulament scrie ca pentru orice perioada de concediu medical se taie toate bonurile de masa si prima pe care o primesc lunar pentru ca am implinit un an de munca. si raman eu asa cu 1 milion 2 sute bani de sarbatori.mam dus la director sa ii spun ce problema am avut,mai ales ca era prima oara cand am lipsit de la servici.mia aruncat franc in fata: imi pare rau astai regulamentul.eu nu te oblig sa stai.daca nuti place, cu parere de rau iti pot da drumul sa pleci,regulamentul e acelasi pentru toti.primul impuls a fost sal lovesc in fata (practic Krav maga de 5 ani,va dati seama ca il nenoroceam instantaneu) dar mam abtinut stiind ca pe viitor asta imi va aduce rau si oricum nu depinde doar de el.asa ca iam promis ca nu ma mai vede in veci la ore suplimentare.au trecut 2 ani si inca muncesc la fel de serios dar fara ore suplimentare bineinteles.in total 3 ani de lucru respectand regulamentul intern si tot ce am semnat.seful meu e foarte multumit de mine,de multe ori merge la un suc,o bere si imi zice "asta e,nai cu cine vorbi,astia vor doar cantitate nui intereseaza calitatea asa ca degeaba te chinui".am cerut 2 ori sa vorbesc de o micuta marire de salariu pe motiv ca mie si rusine sa le mai spun la ai mei ca de 3 ani inca sant platit tot cu minimum pe economie.da asa e, pentru toata munca depusa inca sant platit la fel ca unul care tocmai sa angajat de o zi-doua. in schimb am colegi care isi da bunaziua si se tutuiesc cu directorul si patronul si primesc anual cate o mica marire de 30-40 de lei.ca sa nu mai spun ca orice se vorbeste la tigare,afla directorul pana la terminarea programului...deci ludwig,asa e.nu se mai plateste competenta.se plateste lingusala si pupincurismul...
cat despre criterii si fisa postului,nici vorba. nu am o fisa a postului,nu am fost informat despre nici un criteriu de evaluare sau ceva de genul. doar munca si iar munca.de chestia cu "daca nuti convine dute" mam saturat.cred ca ar trebui sa fie ilegal sa zici asa ceva.sant cetatean roman,platesc taxe si impozite si fac parte din gloata care alimenteaza cu bani patronii straini veniti in romania pentru mana de lucru mai ieftina oferita de statul roman prin legile pe care le da in favoarea acestor patroni..
nu cred neaparat ca USL va aduce lapte si miere.sincer cred ca o sa fure si ei.dar frate,nu ma deranjaza ca furi atat timp cat imi asiguri drepturile si viata care se cuvine unui om din secolul 21.iati nu o vila,iati 10.dar fati statule datoria si ajutama sa imi permit si eu o casa,o masina acolo second hand ceva sa duca in oras si acasa,si cel mai important,dami o speranta de viitor.ce fac eu cu 670 ron negociat??? raman cu 520 in mana.superb asai?
imi cer scuze ca am scris asa mult .vroiam sa fiu scurt dar ma luat unpic valul.tocmai am venit de la servici,mie foame si am de ales intro o conserva cu fasole si carne de vita, 3 oua sau jumate de ruda de salam.mai am si altele in frigider dar pana in 10 cand iau plata mai e,asa ca trebuie chibzuinta..asta e viata in romania, cu sau fara criterii de avluare,cu sau fara fisa postului.multumesc.
Eu nu inteleg de ce trebuie incheiat act aditional la contract cu privire la criiteriile de evaluare, din moment ce aceasta modificare nu apare la initiativa angajatului si nici a angajatorului. Am incercat sa le explic angajatilor despre ce e vorba si ei nici nu vor sa auda. Adica eu ca angajator nu vreau aceasta modificare, angajatul n-o vrea nici el si cu toate acestea trebuie sa incheiem act aditional "de ochii lumii", cum ca noi vrem de comun acord sa modificam CIM. Ce comun acord? Ca nu noi modificam, ci leagea,.... si o face fara acordul nostru . Si atunci ce sens mai are actul ala aditional si ce valabilitate mai are el, daca legea face oricum ce vrea ea? Leges, si daca vre-un "prost" de angajat, face pe nebunul si spune ca un coleg al lui a fost favorizat de catre Dl.Andrei Gica, cu toate ca nu a indeplinit criteriile stabilite si ulterior evaluate de o firma de consultanta ca dv ?
Si vine si cu probe in acest sens, ce credeti ca va decide instanta ?  
Ca sa nu mai spun ca cere si daune materiale in urma acestei concedieri sau defavorizari profesionale. Cine va plati ? 
 Exista solutii la toate...uneori la aberatii trebuie raspuns cu aberatii...alteori insa cu putina minte treci marea....Ne aflam aici in situatia deja clasica in Romania in care un "prost"- ( "mintea colectiva" care genereaza o lege este la nivelul celui mai slab component al ei nu al celui mai de valoare) arunca o piatra in lac si 1000 de intelepti se chinuie s-o scoata....Solutia gasita de noi este simpla si inca nu am gasit judecatorul sa o conteste:
1. Daca vreit sa fiti doar formal acoperiti si nu va intereseaza sa evaluati angajatii "pe bune" puneti trei criterii generale in RI aplicabile oricarui post de pe planeta pamant: Volumul muncii, Calitatea Muncii si Atitudinea fata de munca. Astea nu terbuiesc negociate cu nimeni doar comunicate. Apoi folositi un consultant(ca noi de pilda ca sa creati in fiecare fisa de post Obiective cu masuri specifice job-ului care pot sta la baza unei necorespunderi profesionale in caz ca ies la evaluare sub un anumit barem.
Cam asta e i varianta simpla, daca sunt cereri o sa scriu un articol mai amplu sau va consiliem direct.
De engociat si semnat e mai greu , acele chestii specifice din fisa de post, fiindca daca una dintre parti e aberanta nu va fi usor, dar exista si acolo solutii...se fac trimiteri la indicatori de lucru din alte fisiere sau dosumente ale firmei, care aia se modifica saptamanal, lunar, anual si nu fisa postului ca altfel am innebuni...si sa vad eu care instanta are o solutie mai buna pentru un agent de vanzari care are tinte variabile de la o luna la alta....
 Este greu de dus la indeplinire aceasta lege. Multi dintre angajatori schimba de la o zi la alta sarcinile de serviciu ale angajatilor exploatand la maxim timpul si energia acestora. Asa ca nu o sa le convina sa-si limiteze puterea de a dispune liber de angajat !  Adevarat, dar asta pana vine un inspector de la ITM si il amendeaza cu 3000 sau 10000 de lei.  Citeste mai mult:  Acestea fiind zise ...somnambulul online ...va doreste ...noapte buna ... publicat azi miercuri inca ...ora 23:40   25.09.2013    Azi sambata 28.09.2013 SOMNAMBULUL ONLINE Calomniatorul şi defăimătorul Este uşor să fii un susţinător al libertăţii cuvântului atunci când aceasta se referă la drepturile persoanelor cu care eşti de acord. Dar testul crucial se referă la discursurile controversate, la afirmaţii pe care le putem considera rele sau rău intenţionate şi care pot, de fapt, chiar să fie rele sau rău intenţionate. Probabil că nu există nimic mai respingător sau mai vicios decât calomnia. De aceea, trebuie să fim deosebit de atenţi în apărarea drepturilor la liberă exprimare ale calomniatorilor, pentru că, dacă ele pot fi apărate, atunci drepturile celorlalţi – care nu ofensează în aceeaşi măsură – vor fi cu certitudine mai sigure. Dar dacă drepturile la libertatea cuvântului ale calomniatorilor şi defăimătorilor nu sunt protejate, drepturile celorlalţi vor fi mai puţin sigure. Motivul pentru care libertarienii bine crescuţi nu s-au implicat în apărarea drepturilor calomniatorilor este clar – calomnia ruinează reputaţiile. Abundă, astfel, poveştile fioroase despre pierderea slujbelor, a prietenilor etc. Departe de a fi preocupaţi de drepturile calomniatorului şi ale defăimătorului la libertatea cuvântului, manieraţii libertarieni au fost preocupaţi de protejarea celor cărora le-au fost distruse reputaţiile, ca şi cum acest lucru în sine ar fi de neiertat. Dar, evident, faptul de a apăra reputaţia unei persoane nu este o valoare absolută. Dacă ar fi, adică dacă reputaţiile ar într-adevăr sacrosancte, atunci ar trebui să interzicem majoritatea categoriilor de denigrare, chiar şi pe cele întemeiate. Critica literară nefavorabilă, satira din filme, din teatru, recenziile muzicale sau cele de cărţi nu ar mai putea fi permise. Orice ar diminua reputaţia oricărui individ sau a oricărei instituţii ar trebui să fie interzis. Desigur, politicoşii libertarieni ar nega faptul că rezerva pe care o au faţă de calomnie îi determină să fie adepţii punctului de vedere descris mai sus. Ei ar admite că reputaţia unei persoane nu poate fi întotdeauna apărată, că, uneori, ea trebuie sacrificată. Dar aceasta, ar spune ei, nu îl exonerează pe calomniator. Pentru că reputaţia unei persoane nu este ceva care să poată fi tratat cu uşurinţă. Ea nu poate fi maculată fără motive serioase. Dar ce este „reputaţia” unei persoane? Ce este acest lucru care nu trebuie să „fie tratat cu uşurinţă”? În mod clar, nu este o posesie, ceva despre care să se poată spune că îi aparţine unei persoane în acelaşi mod în care îi aparţin, de exemplu, hainele. De fapt, reputaţia unei persoane nu îi „aparţine” acesteia deloc. Reputaţia unei persoane este ceea ce cred alţii despre acea persoană; ea constă din gândurile pe care le au alţi oameni. Unui om nu-i aparţine propria reputaţie mai mult decât îi aparţin gândurile celorlalţi – pentru că doar din acestea este alcătuită reputaţia lui. Reputaţia unui om nu-i poate fi furată mai mult decât îi pot fi furate lui gândurile altor oameni. Indiferent dacă reputaţia „i-a fost luată” prin mijloace cinstite sau nu, prin adevăr sau minciună, această reputaţie nu i-a aparţinut niciodată şi, deci, nu ar trebui să recurgă la lege pentru a cere daune. Şi atunci, ce facem noi când ne opunem calomniei sau o scoatem în afara legii? Interzicem cuiva să influenţeze sau să încerce a influenţa gândurile altor oameni. Dar ce înseamnă dreptul la liberă exprimare dacă nu faptul că suntem cu toţii liberi să încercăm să influenţăm gândurile celor din jurul nostru? Deci, trebuie să tragem concluzia că defăimarea şi calomnia sunt consistente cu dreptul la liberă exprimare. În sfârşit, oricât de paradoxal ar părea, reputaţiile probabil că ar fi mai sigure fără legile care interzic afirmaţiile calomnioase! În condiţiile legilor actuale, care interzic minciuni defăimătoare, există o tendinţă naturală de a crede orice mormăială publicată, referitoare la caracterul cuiva. „Dacă nu ar fi adevărat, nu s-ar fi publicat”, raţionează publicul credul. Totuşi, dacă ar fi permisă calomnia, publicul nu ar mai fi atât de uşor de înşelat. Atacurile ar deveni atât de dese şi rapide, încât ar trebui să fie dovedite cu probe înainte de a avea vreun impact. S-ar putea organiza agenţii similare cu Uniunea Consumatorilor sau Better Business Bureau, care să răspundă cererii publicului pentru informaţii triviale cât mai corecte. Publicul ar învăţa curând să digere şi să evalueze afirmaţiile calomniatorilor – dacă acestora li s-ar „da frâu liber”. Un calomniator sau un defăimător nu ar mai avea puterea automată de a ruina reputaţia unei persoane.   Voi reveni probabil cu un comentariu....putin mai tarziu...            sambata ora 12:54    somnambulul online DA ESTE ADEVARAT AU TRECUT APROAPE 30 DE ZILE DE CAND NU AM MAI POSTAT NIMIC PE ACEASTA PAGINA...FARA A-MI CERE SCUZE...AZI 27.10.2013 HOINARIND ONLINE SOMNAMBUL CUM SUNT AM DESCOPERIT UN ARTICOL CARE MI-A PARUT DESTUL DE INTERESANT...NU AM MAI STAT PREA MULT PE GANDURI SI AM FACUT 100% COPY-PASTE CU GANDUL CA ACESTUI ARTICOL I-AR STA FOARTE BINE IN PAGINA "PE DRUMUL PROGRESULUI BIS" ESTE ORA 12:20 SI SPER CA IN CATEVA MINUTE SA REUSESC SA PRELUCREZ ACEST ARTICOL CARE ARE CA AUTOR PE DOMNUL CRISTIAN ULEA CARUIA TIN SA-I MULTUMESC PE ACESTA CALE..PENTRU A NU VA MAI TINE PREA MULT IN SUSPANS AM SA VA DEZVALUI CA ACEST ARTICOL IL ARE CA PROTAGONIST PE DOMNUL VICTOR PONTA PREMIERUL ROMANIEI SI VIZITA DOMNIEI SALE IN SUA...SPER SA VA CAPTIVEZE ATENTIA... VA MULTUMESC ANTICIPAT SI VA ASTEPT CU COMENTARIILE DUMNEAVOASTRA PRO SAU CONTRA                 SOMNAMBULUL ONLINE CU DUMNEAVOASTRA PENTRU DUMNEAVOASTRA!!!



Note pe marginea discursului american al premierului României şi soarta ţării, cu amărăciune. „Eu am decis foarte clar în ce direcţie vreau să duc guvernul şi România”, spune Victor Ponta, la persoana întâi. Se binecuvântează, la Washington, încă un Mesia politic de Dâmboviţa?

Pentru o seamă de români lipsiţi de pasiunea fotbalului, transmisia în direct a Antenei 3 de la Washington, în seara de miercuri, 23 octombrie, o transmisie dedicată în principal interviului acordat cu entuziasm postului de premierul Victor Ponta, va fi fost un program mult mai interesant, dar infinit mai rece decât pasiunile din Liga Campionilor. Atât de rece, chiar, încât merită zăbovit asupra mesajului celui ce îşi asumă acum în public, la persoana întâi, destinele României pentru următorii ani. Să ne desluşim, vorba lui Caragiale.

Victor Ponta dovedeşte că a devenit, deja, un politician versat în arta verbiajului oblic, alunecos. Întrebat cum a ajuns la Washington, omul a început cu un larg expozeu în care cuvântul cheie a fost „legitimitate”. Ideea e că, din moment ce a fost votat, el şi partidul său, de o largă majoritate, se află la curtea Înaltului Licurici (e drept, doar la cabinetul 2) pentru că îşi reprezintă poporul. Încă din primele fraze a răzbătut o înfrigurată notă de mesianism în mesajul unui tânăr care, chiar dacă ne vinde împreună cu Antena 3 vizita sa ca pe o nouă redescoperire a Americii, ar fi trebuit să fie mai potolit pentru un tânăr politician. „Ce vrei tu să faci pentru România?”, l-ar fi întrebat vicepreşedintele Joseph Biden la Casa Albă. Şi de aici, luptă şi dă-i, şi dă-i şi luptă! Prim-ministrul României şi-a înscris ţara inalienabil în portofoliul companiilor americane de tipul Chevron, considerată o adevărată binefacere naţională, ca şi cum aceasta, alături de altele, înşirate cu mândrie ca la marile realizări patriotice, ar constitui tot atâţia colaci de salvare pentru un teritoriu aflat în derivă, gata să se înece. „Sunteţi convinşi că e bine?”, spune Ponta că l-ar fi întrebat Biden. Întrebarea ar fi trebuit să îl pună în gardă, din partea unui politician american care a văzut multe şi ştie multe, inclusiv despre practicile murdare la propriu şi la figurat şi scandalurile internaţionale ale companiilor ţării sale, dintre care ultimul e în plină desfăşurare, legând Chevron de catastrofa ecologică pe care a provocat-o în Ecuador. „Da!”, a fost răspunsul hotărât al premierului, care nu a explicat, cum nu explică nimeni la Bucureşti, de ce în delegaţia plecată cu Victor Ponta la Washington figurează, imediat după ministrul de externe, cel al mediului, adică Rovana Plumb? De ce o fi tocmai problematica mediului atât de importantă în relaţia cu companiile americane, şi, nu de pildă, cea a calculelor pur energetice, legate de beneficiile exploatărilor preconizate de gaze, de sume şi cantităţi nete, specialitatea unui domn Iulian Iancu, care umplea cu calcule economice ecranele televizoarelor în România de dinainte de alegeri, demonstrând furturile în domeniu ale „băieţilor deştepţi” ai PDL-ului? Deputatul Iancu a vorbit mult mai convingător despre „independenţa energetică” a României decât ştie să o facă Ponta. De aceea nu mai e în graţii? Nu ştim, dar judecând după ce se petrece în ţară, după lipsa de transparenţă ce guvernează relaţia cu americanii, motive de îngrijorare ar fi. În context, ne întrebăm despre ce „legitimitate” vorbeşte Victor Ponta, acum când a devenit limpede pentru orice român că şi-a încălcat cu cinism promisiunile electorale, cum a fost cea legată de închiderea proiectului Roşia Montană sau pactizarea cu Băsescu. Câtă credibilitate are Victor Ponta atunci când promite că gazul exploatat de americani prin fracturare hidraulică va fi vândut numai în România, că sume rezultate din redevenţe vor fi alocate factorilor locali, sărmanilor din judeţe cum e Vaslui, un adevărat pol al sărăciei într-o ţară zisă europeană, în care ţăranii încalecă exact ca pe vremea voievozilor ca să patruleze împotriva invadatorilor străini? „Parteneriatul cu giganţii americani ne dă o speranţă pe care alte colaborări nu ne-ar da-o”, a spus premierul. De ce, mai exact? Care sunt „alte colaborări” discutate şi considerate lipsite de speranţă pentru România? „Am auzit multe prostii spunându-se la noi”, spunea Ponta, „mult populism şi demagogie”. Aşa e, şi ne-a oferit şi domnia sa o mostră, de la Washington, când a început, în cel mai put stil propagandistic, să vorbească despre construcţia de şcoli, spitale, drumuri, despre înfiinţarea de locuri de muncă, despre „şansa României de a se dezvolta economic”, toate posibile de pe urma providenţialei apariţii şi investiţiilor generoase ale firmelor americane. De parcă Bechtel şi milioanele plătite aiurea din banii contribuabililor pentru escrocheria cu autostrada Transilvaniei nici nu a fi existat, sau Bechtel ar fi fost o companie din Burkina Faso! O notă specială stârneşte comentariul lui Victor Ponta pe marginea apelului vicepreşedintelui Biden la prevalenţa „domniei legii” în România. Conceptul „rule of law”, pus pe tapet de americani, nu se referă doar la nevoia siguranţei, din punct de vedere legal, a investiţiilor americane, aşa cum a insistat premierul. Această sintagmă, cu ilustre origini antice, de la Aristotel încoace, a evoluat foarte mult şi sfera sa de cuprindere e în epoca modernă una largă, cu extinderi multidisciplinare la nivelul rolului şi funcţiilor statului. Nota bene: pe tot parcursul interviului lung acordat de Victor Ponta Antenei 3, în direct, nu s-a pronunţat nici măcar o dată cuvântul „corupţie”, adică exact flagelul datorită căruia toţi străinii ce vin să facă afaceri în România, fără excepţie, cer protecţia legii. A te face că nu înţelegi acest lucru e, din nou, o scamatorie ieftină de politician care îşi manipulează electoratul pe baza unui discurs sincer doar în aparenţă. România este o ţară temeinic coruptă, are această problemă majoră, şi o doză de onestitate în recunoaşterea unei boli ruşinoase din partea celor chemaţi să o trateze nu strică, pentru imaginea noastră internaţională şi liniştea unui popor care mai are încă puterea să se revolte pe această temă. Două cuvinte merită scrise şi despre maniera specifică de a face politică a domnului Ponta. Mai întâi, deşi interlocutorul său, ştiind poate mai bine obiceiurile presei americane, a ţinut să îl laude pentru că nu îl vorbeşte de rău pe Traian Băsescu, nu s-a abţinut, ba dimpotrivă, politica internă şi disputa cu preşedintele republicii, în note contondente, devenind un subiect expus pe larg. Ideea că rufele se spală în familie e străină politicienilor de la Bucureşti, dar aici premierul are scuza că nu el a început şi că, în plus, rufele murdare ale oponentului său principal sunt atât de multe şi atât de vizibile încât sunt greu de evitat. Mai importantă ni s-a părut atitudinea legată de criticile bine fundamentate la adresa unui Philip Gordon sau Mark Gitenstein, reprezentanţii diplomaţiei americane care au intervenit brutal în politica internă românească anul trecut, în favoarea aceluiaşi Traian Băsescu. În locul unui răspuns demn de un prim-ministru al unei ţări europene respectabile, tratată ca o colonie de doi bani de nişte zişi diplomaţi, Ponta a trântit-o şmechereşte: „important e că nimeni nu m-a întrebat aşa ceva!”. Bravos naţiune, las-o aşa, bine că e vie, cum se spune prin Oltenia. Într-o altă notă, legată de relaţiile externe, Victor Ponta începe deja să evoce insistent vizitele, contactele sale „importante”, de la Beijing la Berlin şi până la, iată, Washington, cu trimitere, atenţie!, la Moscova, unde ar urma să efectueze o vizită oficială anul viitor. Iată, cum ar fi spus Ion Cristoiu, o ştire. Va fi foarte interesant de văzut cum se va prezenta prim-ministrul Ponta la Moscova, după ce lansează mesajul că îşi dă ţara pe mâna americanilor ca să nu mai depindă de gazul rusesc, dar nu are o soluţie practică pentru alte surse până când - se presupune, nu se spune cu precizie! - zăcămintele interne exploatate şi vândute local de Chevron şi Exxon - alt mare semn de întrebare! - vor asigura independenţa energetică, undeva după 2020. Cu alte cuvinte, să spunem Rusiei că dorim să rămânem pe linia sa de export de gaze, eventual să-i cerem şi nişte preţuri preferenţiale, până ne rezolvă americanii şi putem atunci s-o înjurăm în linişte. De ce facem această presupunere nediplomatică? Pentru că, recent, grimasa făcută de Victor Ponta în timpul unei apariţii în direct la o televiziune românească, chiar gestul de lehamite scăpat cu sinceritate atunci când a auzit cuvintele „Vocea Rusiei”, ne-a lămurit cam care ar fi aprecierile sale faţă de instituţia mass-media de la Moscova. Iar detaşarea ironică cu care a reamintit acuzaţia electorală - cu adevărat stupidă - legată de faptul că el şi partidul său ar vinde România tocmai Rusiei, nu altcuiva, ne spune multe despre cine crede premierul că îi sunt prietenii şi cine inamicii pe plan extern. Iată un punct comun al tânărului Ponta cu mai învechitul în convingeri rusofobe, Traian Băsescu, cu care ne anunţă, de altfel, că va continua războiul politic. După ce li s-a trântit uşa în nas în Kârgâzstan, americanii se văd nevoiţi să folosească acum baza de la Mihail Kogălniceanu pentru a-şi retrage efectivele şi tehnica de luptă din Afganistan. Deşi nu e nimic eroic în retragerea unei armate care a pierdut de facto războiul, mulţi analişti considerând Afganistanul un al doilea Vietnam pentru forţele americane, premierul român şi instrumentele propagandistice locale de presă ale Washingtonului prezintă acest fapt ca pe o mare realizare pentru România. S-a uitat prea repede că aceleaşi promisiuni, de investiţii şi locuri de muncă, s-au făcut şi când s-a predat baza aeriană din Dobrogea americanilor. Încântat de perspective, un fost pilot de Mig 29 al fostului regiment local de aviaţie a şi candidat, devenind primarul comunei Mihail Kogălniceanu. În locul celor promise, americanii au contractat străini - turci, dacă ne amintim bine - care în loc de slujbe le-au oferit localnicilor crăpături în case, pentru că utilizau şoseaua locală cu maşini de greutate foarte mare, până când scandalul iscat i-a obligat să-şi construiască propriul drum. Toate datele acordului despre utilizarea bazei Kogălniceanu pentru retragerea americană din Afganistan - date păstrate la secret - au fost discutate la Washington, unde s-a bucurat să se deplaseze ministrul român al apărării. Nu ar fi fost normal să fi venit ei în vizită la Bucureşti, din moment ce aveau ceva de cerut? Nu, dacă judecăm şi după faptul că în locul vizitei companiilor americane la Palatul Victoria, s-a dus Victor Ponta să le curteze la ele acasă, un gest ce seamănă izbitor cu umilinţa unui pretendent sărac la graţiile unor doamne cu un trecut dubios, cam plinuţe, puţin trecute, fardate strident şi pline de ifose. Pentru unii dintre noi, obstinaţia cu care se practică clişeele politicii externe la Bucureşti - slugărnicia evidentă faţă de americani şi aversiunea prost disimulată faţă de ruşi, chiar dacă şi unii şi alţii se fac, diplomatic, că nu pricep - rămâne de neînţeles şi lasă o senzaţie de amărăciune. Nu mai putem negocia vertical? Nu mai avem cu ce, nu mai avem cu cine? Concluzia după interviul domnului Victor Ponta, prim-ministru binecuvântat acum la Washington, este că mesajul său este, mutatis mutandis, demn de rubrica de mică Note pe marginea discursului american al premierului României şi soarta ţării

Autor: Cristian Ulea

"PUTINA"POLITICA NU STRICA NIMANUI MAI ALES CA TOT ROMANUL SE PRICEPE CEL MAI BINE LA FOTBAL SI LA POLITICA
SOMNAMBULUL ONLINE VA DORESTE O DUPA AMIAZA DE DUMINECA PLACUTA SI VA DORESTE MULTA SANATATE TUTUROR...
PUBLICAT DE CAZAN VALERICA...AUTOR CRISTIAN ULEA...
dumineca 27.10.2013 ora 12:40.
LASAND LA O PARTE FAPTUL CA NIMENI CEL PUTIN PANA IN PREZENT NU MI-A ATRAS ATENTIA CA "VIRGULA" CUVANTUL -"DUMINECA"-NU ESTE SCRIS CORECT...SI CORECT ESTE "DUMINICA" AZI, DE ACEASTA DATA FIIND SIGUR CA AM SA SCRIU CORECT ZIUA SAPTAMANI...ESTE MARTI 05.11.2013 (NU AU FOST 3 CEASURI RELE CUM SE SPUNE...CEL PUTIN PANA LA ACESTA ORA:18:50)         PE ACEASTA PAGINA AU FOST PUBLICATE MAI MULTE ARTICOLE... UNELE (POSTARILE SAU ARTICOLELE CUM DORESTE FIECARE SA LE SPUNA) AU FOST FOARTE BUNE ,ALTELE FOARTE PROASTE, ALTELE POATE NU-SI AVEAU LOCUL PE ACEST BLOG SAU PE ACEASTA PAGINA...(DEPINDE CUM INTERPRETATI DUMNEAVOASTRA}          MULTI PROBABIL, SI NU PROBABIL, MAI MULT CA SIGUR, DACA V-or ANALIZA ORA ANUNTATA MAI SUS (mai ales "rautaciosi" ) vor constata probabil ca-mi ia destul de mult timp pana redactez un articol sau comentariu...cum doriti sa-l numiti... POATE-AU-DREPTATE-SAU-POATE-NU!!!?            VREAU SA MENTIONEZ...si nu pentru a ma disculpa in vreun fel...!!!                             IN ACEST MOMENT FARA A MA LAUDA...,MASINA DE SPALAT SPALA RUFELE MURDRE CARE DE REGULA SE SPALA IN FAMILIE...MANCAREA ESTE PUSA LA INCALZIT...(pana acum functioneaza si masina de spalat si aragazul) CADA ESTE APROAPE PLINA PENTRU O BAIE FIERBINTE INAINTE DE CULCARE...SI CE ESTE MAI IMPORTANT DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE...!!! AMBELE CALCULATOARE PE CARE LE DETIN FUNCTIONEZA IREPROSABIL...                     MAI BINE ZIS...FUNCTIONAU... CALCULATORUL DE "REZERVA" (cel vechi...nu are mai mult de cinci ani) ASA-I SPUN EU...FUNCTIONA DESTUL DE BINE...DAR FARA SA VREAU  AM ASISTATAT ASTAZI LA O DISCUTIE INTRE DOI COLEGI, DE LA LOCUL MEU DE MUNCA...(nr)...UNUL SE PLANGEA CELUILALT, CA ARE PROBLEME SERIOASE CU CALCULATORUL...SI ANUME CA ESTE AVERTIZAT CA I-A EXPIRAT LICENTA WINDOWS-ULUI...(30 ZILE) SI ACUM ARE AVERTIZARE DE LA MICROSFT CU "GENUINE"...INTR-UN CUVANT...CALCULATORUL NU MAI FUNCTIONEAZA LA PARAMETRI NORMALI...      NEPROMITAND-UI NIMIC...TINAND CONT CA ESTE UNUL DINTRE COLEGI MEI CEI MAI BUNI ...(asa-l consider eu-nu stiu daca si el impartaseste acelasi lucru...) DUPA CE MI-AM FACUT ("NISTE") COPII DE DATE SI DOCUMENTE MAI IMPORTANTE (salvate pe un- dvd-bineinteles) M-AM HOTARAT...AM LUAT DECIZIA DE A TESTA (anticipand ca colegul meu are un calculator cu resurse mai reduse...) UN WINDOWS PRIMIT DE LA UN PRIETEN FOARTE BUN IN URMA CU CATIVA ANI...(bineinteles piratat 100% si cu licenta activata forever sau forewer numai conteaza si fara a mai avea probleme cu cei de la "Microsoft" IN CEEA CE PRIVESTE ...acordare de licenta cu "GENUINE"... ODATA CU ACHIZITIONAREA SAU CUMPAREA MAI BINE ZIS A CALCULATORULUI CEL NOU AM AVUT PREINSTALAT WINDOWS...SI PENRU O TAXA SUPLIMENTARA (cred eu...de altfel foarte mare pentru salariile din ROMANIA ...) pe scurt nu am probleme...      REVENIND...la calculatorul cel de rezerva (cum il numesc eu...in acest moment... tocmai si-a termint "formatarea" si pana la finalizare...tinand cont ca intre timp a realizat si copy-files...s-a restartat...si am selectat din bios...butarea (pe romaneste) de pe "hardisk"...         IN ACEST MOMENT MAI SUNT AAPROXIMATIV 33 DE MINUTE PANA LA INSTALAREA COMPLETA...CEL MAI PROBABIL NU VE-TI AFLA DEZNODAMANTUL...SI ANUME DACA ACEST WINDOWS A FUNCTIONAT LA PARAMETRI NORMALI...SI MAI ALES DACA ARE "GENUINE"...MAI SUNT APROXIMATIV 15 MINUTE PANA LA INSTALAREA COMPLETA...MAI PUTIN...INTRE TIMP MINUTELE SAU SCURS SI SI-A DAT RESTARTUL FINAL CUM S-AR SPUNE ...(PENTRU CURIOSI...RAMANE SA LE DAU RASPUNS PRIN INTERMEDIUL COMENTARIILOR DACA ACESTEA VOR FI...)                     SOMNAMBULUL ONLINE AZI 05.11.2013  ORA 22:25 BUNA DIMINEATA!  ESTE ORA 08:23 ZIUA JOI 21.11.2013  La o analiza mai atenta...va ve-ti da seama ca pe aceasta pagina,ultima postare a avut loc cu aproximativ 16 zile in urma...desi in ordine cronologica este a doua pagina infiintata pe acest blog...si s-ar putea spune ca este destul de aglomerata,in sesul ca in cuprinsul acesteia se "gaseste" de toate pentru toti...se poate spune si asa...dar eu -SOMNAMBULUL ONLINE-inca de la infiintarea acestei pagini...mi-am dorit ca interiorul acesteia sa fie dezbatute ,subiecte legate de viata de zi cu zi...(actiuni coercitive si necoercitive impotriva femeilor,porcul de mascul misogin ca erou,legi care impun nediscriminarea,pestele,prostituata,porcul de patron capitalist si gras,


Angajatii buni fac greseli. Adevaratii manageri ii lasa sa le faca,

În locul lui Vali Cazan aş fi procedat la fel!
"Horrible Bosses"  (SEFII ORIBILI)
Şantajistul, EVALUAREA ANGAJATILOR,

Note pe marginea discursului american al premierului României şi soarta ţării;

Note pe marginea discursului american al premierului României şi soarta ţării)...PARANTEZA IN PARANTEZA...titluri subtitluri,expresii, cuvinte,editoriale,comentarii ,aprecieri pro sau contra...ce...mai incolo si incoace un "GHIVECI IN TOATA REGULA"...la tot acest ghiveci...somnambulul online...incearca sa mai aduge un ingredient, NUMELE INGREDIENTULUI este urmatorul:

Despre sefi: genul proxim si diferenta 




Stim cu totii, cei care avem un loc de munca, caldut sau mai recisor, ca sefii se definesc in primul rand prin aparteneta la categoria sefilor. Nimic mai simplu: adica ei sunt sefii si tu esti cine spun ei (nu cine vrei , ca deja dai dovada de prea multa autonomie si devii periculos). Pe langa acei sefi care chiar stiu cu ce se mananca sefia, si sunt, printre altele absolventi de masterate, doctorate (facute pe bune), MBA-uri si alte diversificate specializari, au bun-simt si respect fata de resursa umana pe care vasazica o conduc, sunt o categorie aparte de sefi, care dau sens diferentei specifice. Acestia sunt sefii mai speciali (deosebiti in sine si in lume), care au mijloace deosebite in arsenalul de conducere si nu fac rabat de la calitatea sefiei dictatoriale. De regula, au ajuns sefi prin mijloace oculte (a se citi ascunse, nu va ganditi la magie, desi…), fie au pupat……..mana cui trebuie, fie au un simt ascutit al oportunitatii si s-au infipt adicatelea la momentul oportun in locul oportun, fie, cu multa viclenie (ca sa nu spun perversitate), au tras scaunul de sub partea dorsala a cuiva (cum? de spatar!). Dupa ce s-au asezat cu mult rang in scaunul respectiv, au inceput sa se simta sefi si sa se comporte ca atare. Si, cum in viziunea lor, statutul de sef nu e departe de cel de Dumnezeu, iata cum dogma crestina a cuprins intreaga institutie de nefericiti pacatosi care s-au nimerit prin preajma (ghinion ca la carte). Seful (folosesc in sens generic, poate fi si de gen feminin, chiar are toate sansele) a pus stapanire in timp record pe intreaga clasa muncitoare si, pentru a-si intari suprematia, a asezat cu fermitate si carambul cizmei pe grumazul nefericitilor. Nefericitii, nauciti de ceea ce li se intampla, si cu frica de Dumnezeu, au asistat cu neputinta la pierderea ireversibila a demnitatii caracteristice rasei umane si s-au predat, victime ale unei amnezii iremediabile legate de libertatea individuala si dreptul la opinie.



Toata energia sefului este aservita unui singur scop- sa asupreasca, si pentru asta nu se da inapoi de la niciun fel de mijloace: ameninta, dicteaza, tipa, se plange, joaca rolul victimei, manipuleaza, intoarce spatele, merge la superiorii ierarhici, minte, comploteaza, samd. Ia in stapanire intreg spatiul, se comporta ca si cum institutia ii apartine cu titlu de proprietate, adicatelea se comporta ca la el in buda, acasa, la bloc. Functioneaza dupa principul bine-cunoscut (celor mai in varsta):” mai mult de doi inseamna complot, si daca ma gandesc bine, si doi sunt periculosi”. Este spargator de gasti si cel mai tare uraste sa vada oamenii impreuna, detesta organic relatiile de prietenie intre subalterni, este banuitor si cu umbra sa si ghiceste in orice zambet, strambatura, grimasa datorata crampei la stomac, un gest la adresa sa (la nepretuita-i adresa). Crede cu tarie in sintagma “dezbina si cucereste” si o pune in practica cu o sarguinta demna de invidiat.


Se cultiva cu genuri dubioase de literatura  din care intelege doar ce vrea si cum vrea, dupa care face pe evoluatul si imparte in stanga si in dreapta sfaturi bune de folosit in vremuri de stricta necesitate (mai ales ca s-au scumpit toate pe criza asta).
Afirma in gura mare ca uraste barfa, dar daca stai la usa lui o jumatate de ora risti sa ramai surd pe vecie de cate grozavii auzi. Isi da adeseori jos epoletii functiei si se amesteca cu patos in intrigi demne de cascadorii rasului, cu convingerea ferma a faptului ca este inteligent si detine controlul. In realitate toti s-au prins, dar sunt bine-crescuti (adica au 7 ani de acasa).
Va urma
SOMNAMBULUL ONLINE....DESI SE GRABESTE SI ESTE IN CRIZA DE TIMP , PENTRUCA ARE PROGRAMARE LA MEDIC...A TINUT IN MOD EXPRES SA-SI RESPECTE PROMISIUNE FACUTA INCA DA IERI...DE A POSTA ACEST ARTICOL....
CU SCUZELE DE RIGOARE PENTRU INTARZIERE...CE ACEASTA DATA NEMAI-FACAND NICI O PROMISIUNE IN CEEA CE PRIVESTE ORA SI DATA, PUBLICARI UNUI NOU ARTICOL....VA PROMITE TOTUSI CA VA FACE TOT POSIBILUL CA IN CEL MAI SCURT TIMP....ASTA AR PUTEA FI SI IN DECURSUL ACESTEI ZILE...SAU CEL MAI TARZIU MAINE CAM PE LA ACEIASI ORA SA PUBLICE SI CONTINUARE ARTICOLULUI DE MAI SUS...INCA NU M-AM HOTARAT...PROBABIL...VA URMA PARTEA A DOUA..DE CE NU SI PARTEA A TREIA....
VA MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU VIZUALIZARILE DUMNEAVOASTRA SI DACA VE-TI DORI SA LASA-TI UN COMENTARIU PE MARGINEA ACESTUI ARTICOL PROMIT CA IN LIMITA TIMPULUI DISPONIBIL AM SA RASPUND FIECARUIA IN PARTE CAT MAI REPEDE POSIBIL
SOMNAMBULUL ONLINE VA DORESTE OZI BUNA SI PLINA DE REALIZARI PE TOATE PLANURILE
DACA AVE-TI DIFICULTATI CU VIZIONAREA ACESTEI PAGINI... V-AS FI RECUNOSCATOR CU ANUMITE BONUSS-URI...PENTRU BUNAVOINTA DVS. DE A CONTRIBUII LA IMBUNATATIREA ACESTEI PAGINI  SI DE CE NU AL INTREGULUI   BLOG
valentinos_blog test
V-AM PUPAT!!!
PE VIITOR!!!
Dupa aproximativ 12 zile SOMNAMBULUL ONLINE , revine pentru a finaliza articolul:

Despre sefi: genul proxim si diferenta 

-da,este marti,dar nu este 13... Asadar...azi 03.12.2013 marti, Somnambulul Online revine...pentru a finaliza articolul de mai sus:





V-am explicat deja in prima parte care este diferenta specifica in cazul de fata. Insa asta nu e tot. Portretul sefului “special’ este mult mai vast, ca al oricarui prototip uman demn de o functie obtinuta si pastrata “cu truda”.
Prin urmare, acest tip de sef va face tot ce ii sta in puteri pentru a-si pastra functia. Va rog sa retineti, pentru ca este vital: el ESTE functia.
 Bagati-va bine asta in cap ca sa nu avem probleme legate de neasimilarea acestui concept pe viitor. El traieste prin functie, respira prin functie,  intreaga lui viata se rezuma la functie. Stiu, poate pentru voi, muritorii de rand, functia respectiva este demna de vremurile acelea de stricta necesitate despre care am mentionat in episodul numarul unu. Aia e problema voastra si nu ne aflam aici ca sa va rezolvam voua problemele. Ci pe ale sefului.
Prin urmare, acest prototip bizar va dezvolta o serie de conduite adaptative pentru a-si pastra onor functia.
Daca iti permiti sa manifesti un spirit atat de obraznic-independent incat sa ai idei proprii, vei deveni pe data dusmanul de clasa numarul unu. Isi va face un scop in viata din a te discredita in fata colegilor, si nu o va face pe fata. Incet-incet, nu vei intelege de ce din ce in ce mai multa lume te evita. Da, vorbim despre clasa muncitoare care si-a uitat statutul de om liber cu demnitate si drepturi, si care, de frica sefului, care momentan te-a declarat inamicul public numarul 1, nu mai indrazneste nici sa iti raspunda la buna-ziua, dara mite sa iti dea un foc sau, doamne fereste, o opinie profesionala (care, apropos, nu este permisa in institutia condusa de el, deoarece, draga cap-sec, doar el poate avea opinii acolo!).
Atentie! Sa te fereasca bunul Dumnezeu sa iti faci pacatul de a fi mai bine pregatit profesional decat el. Asa ceva este prohibit prin legi oculte, mult prea oculte ca tu sa ai acces la ele. Din acel moment, soarta ta este pecetluita draga muritorule, lupta va fi pe viata si pe moarte! De ce? Pai este relativ simplu: pentru ca un subaltern mai bine pregatit decat seful, este, in mintea sa luminata de prototip special, un pericol pentru functie! Te-ai trezit? Asadar, probabil te gandesti ca, in acest caz, cel mai nimerit este sa faci pe prostul… 
Ei bine da, daca vrei sa ai liniste. Insa nu va dura, pentru ca onor seful are nevoie de drame ca sa tina clasa muncitoare ocupata, asta ca nu cumva sa apuce sa gandeasca si sa-si remarce, din greseala, lanturile de la picioare. Si cum munca nu este nici pe departe principala sa preocupare, nu ii va trece  prin cap sa puna lumea sa munceasca (caci vorba aceea- de unde nu este, nici Dumnezeu nu cere), ci va crea intrigi si drame demne de telenovele de tip “Casandra”, in care tu vei fi instigatorul (desi habar nu ai ce si cand ai zis), doi vor fi naivii pe care tu i-ai instigat (nici ei nu au habar), inca trei se vor prinde (ajutati de domnia sa seful), alti patru vor privi (fara sa priceapa) si in cele din urma toata lumea va lacrima pentru ca si al patrulea a inteles (Dumnezeu stie ce…), si veti astepta impreuna happy-end-ul. Stiu, nu ai inteles nimic, dar asa e si in telenovele. Este bine totusi ca am lamurit si aspectul asta.
Apoi, seful are nevoie de membri ai clasei muncitoare, suficient de inocenti incat sa ii faca jocurile. Daca pana acum ai facut pe prostul s-ar putea sa fii alesul. Daca nu, stai pe bara tura asta, fa pe prostul pana data viitoare si poate ai noroc. Daca insa te caracterizeaza demnitatea, nu ai nicio sansa, asa ca ia-ti gandul pervers si vezi-ti de treaba: treaba ta, retine, este sa te tii cat mai departe de telenovela, nu te gandi la fisa postului ca nu are relevanta in cazul de fata.Revenim: odata inocentul identificat, seful ii va face o seama de favoruri si ochi dulci, pentru a-i castiga increderea. Brusc, el va deveni special si unic, si va uita nefericitul ca , rand pe rand, au fost si altii speciali si unici, pana la proba contrarie, cand onor seful a fost nemultumit de oaresce manifestare de independenta din partea nefericitilor. 
 Dupa ce toate dulcegariile isi vor fi atins tinta, aceea de a-l face pe naiv sa se simta special, seful ii va prezenta nota de plata.  Si va fi cam lunga… poti ajunge chiar sa iti vinzi si mama… ca sa poti sa achiti. 
Ce vrea de la tine? E simplu: sa nu ai scrupule, sa iti torni colegii, sa il ajuti sa unelteasca, sa ii stai la dispozitie, sa ii servesti interesele personale, pe scurt- sa distrugi. Nu iti va cere nimic onorabil sau constructiv, desi isi va prezenta intentiile impachetate frumos in ambalaje stralucitoare- apropos, asta e un indiciu ca te ia drept prost de-a binelea. Pai daca ai facut pe prostul?! 
Ajuns in acest punct nevralgic, ai doua optiuni: fie faci in continuare pe prostul, desi nu vad la ce iti serveste, pentru ca asta inseamna ca ii vei servi scopurile si, oricare ar fi interesul tau, ai incredere, este mult prea mic fata de cat te va costa
 fie renunti la masca de naiv o data pentru totdeauna, te scuturi de resturile de laturi din troaca , iti reiei in posesie demnitatea cu care te-a inzestrat mama natura si te comporti normal,
in caz ca mai ai repere pentru asta!?
Retine: postul de Dumnezeu e ocupat. Cand o persoana este avida de putere, si si-o exercita cu orice pret,  asta e un semn ca fix asta ii lipseste. Nu crezi? Priveste mai atent….
Da este adevarat cam multe imagini pe "metru-patrat"...dar eu Somnambulul Online,asa am considerat ca trebuie finalizat acest articol...asupra careia probabil voi reveni in viitorul apropiat
pentru o prelucrare mai amanuntita...
TIMPUL MA PRESEAZA...
azi marti 03.11.2013  ora 15:30

Astăzi onomastica, de Sfântul Vasile cel Mare

SOMNAMBULUL ONLINE revine din nou pe aceasta pagina dupa "un an"
LA MULTI ANI- TUTUROR-care astazi isi serbeaza ziua onomastica de Sfantul Vasile
Aproape 600.000 de români îşi sărbătoresc astăzi onomastica, de Sfântul Vasile cel Mare
 Anul calendaristic începe cu sărbătoarea Sfântului Vasile cel Mare, unul dintre cei mai importanţi sfinţi ai Bisericii Ortodoxe şi, în acelaşi timp, primul ierarh care a întemeiat, pe lânga biserici, spitale şi aziluri pentru săraci. Aproape 600.000 de români îşi sărbătoresc azi onomastica.Sfântul Vasile a acordat o atenţie deosebită păturii sărace şi celor oprimaţi, iniţiind nenumărate acte de caritate. Este primul ierarh care întemeiază, pe lângă biserici, aziluri şi spitale pentru săraci, o leprozerie şi un aşezământ pentru recuperarea prostituatelor.Sfântul Vasile cel Mare a trăit în secolul al IV-lea. El provenea dintr-o familie creştină deosebită: sora, Macrina, şi fratele său, Grigore din Nyssa, au devenit, de asemenea, sfinţi.În iunie 370, Sfântul Vasile a ajuns episcop al Cezareii, poziţie din care a luptat pentru drepturile clerului, punând mare accent pe temeinica pregătire canonică şi spirituală a preoţilor. A murit în anul 379, când încă nu împlinise 50 de ani, iar la înmormântarea sa au participat mulţime de creştini şi păgani, dovadă a marii sale popularităţi.
Tradiţii la români
                  În tradiţia românilor, Anul Nou, întâmpinat, în noaptea de 31 decembrie spre 1 ianuarie, se mai numeşte Revelion sau Seara Sfântului Vasile. Se spune că în noaptea de Sf. Vasile cerul se deschide de trei ori pentru câte o clipă.În tradiţia populară, Sfântul Vasile apare şi ca "mare beţiv", care stă călare pe poloboc, iar de ziua lui se fac petreceri şi chefuri. De altfel, el s-a rugat de Dumnezeu să-i dea o zi, iar Domnul i-a dat cea dintâi zi, cea a Anului Nou. Fericit, Sfântul Vasile a luat un clopoţel şi i-a legat la toartă o crenguţă de busuioc şi s-a suit la Dumnezeu să-i ureze lucruri bune. De aceea, de Sfântul Vasile există obiceiul de a ura.Aproape 600.000 de români, în majoritate bărbaţi, îşi sărbătoresc onomastica miercuri, 1 ianuarie, cu ocazia Sfântului Ierarh Vasile cel Mare, potrivit statisticilor Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.Din totalul celor 587.327 de români sărbătoriţi de Sf. Vasile, 500.146 sunt bărbaţi, iar 87.181, femei.Cele mai multe românce care îşi sărbătoresc onomastica în prima zi a anului, respectiv peste 83.000, poartă numele Vasilica, alte 1.800 pe cel de Vasilca, peste 900 se numesc Sica, iar 528, Vasila.Dintre bărbaţi, 478.715 se numesc Vasile circa 20.000, Vasilică, iar alţi peste 1.100 au numele Silică, Sile, Vasi sau Sică.


SOMNAMBULUL ONLINE AZI:01.01.2014  ORA 10:10 02.03.2014 DESI SOMNAMBULUL ONLINE SI-AR FI DORIT CA ACEASTA PAGINA SA FIE INCHISA DEOARECE ESTE A DOUA PAGINA A ACESTUI BLOG   ...SI ESTE FULL CUM S-AR SPUNE....DATORITA UNEI ""INTAMPLARI"" SURVENITE  LA LOCUL MEU DE MUNCA IN DECURSUL ZILEI O1.02.2014 FIIND IN TURA DE NOAPTE, FARA A VA DA DETALII DESPRE CELE INTAMPLATE...SI TINAND CONT CA IN ACEASTA PAGINA A FOST PUBLICAT UN ARTICOL :


Despre sefi: genul proxim si diferenta 

LA DATA DE:JOI 21.11.2013  SI CONTINUAREA LA DATA DE:03.12.2013..
DEASEMENI TINAND CONT SI DE FAPTUL CA MAJORITATEA DINTRE NOI AVEM CATE UN SEF SAU MAI MULTI,SI NU IN ULTIMUL RAND FAPTUL CA DUPA O VERIFICARE MAI TEMEINICA A CONTORIZARII, MAI BINE ZIS A VIZUALIZARILOR AVUTE PE ACEASTA PAGINA SI IN SPECIAL LA ARTICOLUL AMINTIT MAI SUS...SOMNAMBULUL ONLINE,A DECIS ,IN CIUDA FAPTULUI CA DESI ESTE DESTUL DE OBOSIT...DUPA O NOAPTE PETRECUTA "LA MUNCA" SI IN URMA INTAMPLARII"FERICITE" AMINTITE LA INCEPUTUL ACESTUI ARTICOL,CA NU AR FI RAU,INAINTE DE A LUA ALTE MASURI IN VEDEREA PREINTAMPINARI,CA ACESTE "INTAMPLARI" SA SE MAI REPETE...IN CEEA CE MA PRIVESTE...SI DEASEMENI SI ALTOR COLEGI...
INAINTE DE A VA DEZVALUI TITLUL ARTICOLULUI CARE VA FI PUBLICAT MAI JOS, AS DORI SA MAI FAC O PRECIZARE:CONSIDER CA IN ROMANIA LA ORA ACTUALA UNOR ANUMITI POLITICIENI LI SE FABRICA DOSARE LA DNA DACA "MISCA IN FRONT" STITI MAI BINE DUMNEAVOASTRA CE VREAU SA SPUN...
ESTE O ZICALA ROMANEASCA:"PESTELE DE LA CAP SE IMPUTE"
LA O SCARA MULT MAI MICA LA FEL SE INTAMPLA MAI IN TOATE COMPANIILE DIN ROMANIA , FIE ELE SI MULTINATIONALE CU PATRONAT DIN SUA...DACA DIRECTORI SUNT DIN ROMANIA INSEAMNA CA SUNT ROMANI "GET-BEGET" SI INTOTDEAUNA ROMANUL ESTE "CURVA CU DOUA FETE"...
VA SPUNEAM MAI INAINTE CA SOMNAMBULUL ONLINE ESTE FOARTE OBOSIT DAR NU VREA SA RATEZE MOMENTUL SI SA DOARMA ...PENTRUCA PROBABIL SE VA CALMA SI NU VA MAI SCRIE ACEST ARTICOL...VA ROG VIZUALIZA-TI PAGINA " PE DRUMUL PROGRESULUI "click aici" ACOLO DE ASEMENI VE-TI GASI UN ARTICOL DESPRE DIRECTORI DE RESURSE UMANE DIN ROMANIA SI AVE-TI SI UN LINK DE UNDE VA PUTETI INFORMA SI SPECIALIZA DACA SUNTETI INCOMPETENTI CU DIPLOMA...
DA PENTRU A MA FACE INTELES...TREBUIE SA VA RELATEZ TOATE ACESTEA
DACA VE-TI CAUTA CU ATENTIE IN ACEST BLOG ...VE-TI GASI UN ARTICOL PRIN INTERMEDIUL CARUIA VA RELATAM (sunt rare articolele compozitie proprie sau 100% ORIGINALE pe acest blog) ca sloganul dealtfel COMUNIST:"PROLETERI DIN TOATE TARILE UNITIVA" in CAPITALISM se practica "EXPLOATAREA OMULUI DE CATRE OM" ESTE DE ACTUALITATE IN ROMANIA ZILELOR NOASTRE...FOSTUL PRESEDINTE COMUNIST AL ROMANIEI NICOLAIE CEAUSESCU CARE A FOST IMPUSCAT IN ZIUA DE CRACIUN IN ANUL 1989 DATORITA LOVITURI DE STAT... PENTRUCA ACEEA NU AFOST "O REVOLUTIE" CI MAI DEGRABA O MANIPULARE DIN EXTERIOR ...AVEA TOTUSI DREPTATE...
DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA IN PACE....
DA AVE-TI DREPTATE V-AM FACUT "CAPUL MARE"
DEVIZA MEA ESTE URMATOAREA:"LASA-MA SA TRAIESC,SA TE LAS SA TRAIESTI"..."RESPECTA-MA SI TE RESPECT"
ESTE ORA DESTAINUIRILOR (09:35)...va rog cauta-ti pe acest blog articolul "SOMNAMBULUL ONLINE SE DESTAINUIE"
"CE TIE NU-TI PLACE ALTUIA NU-I FACE" (UN ALT PROVERB ROMANESC)
INTR-UN ALT ARTICOL VA ADUCEAM LA CUNOSTINTA CA EU CAZAN VALERICA CARE SE ASCUNDE SUB PSEUDONIMUL "SOMNAMBULUL ONLINE" LUCREZ LA UN PATRON CAPITALIST ...DAR ESTE DIN SUA...(vizualiza-ti postare "PORCUL DE PATRON CAPITALIST SI GRAS"
CHIAR DACA PORCUL DE PATRON CAPITALIST ESTE DIN SUA SI LA NIVEL DECLARATIV...ASTA SUBLINIAZA SI ACTUALUL DIRECTOR DE RESURSE UMANE AL COMPANIEI UNDE "SOMNAMBULUL ONLINE" I-SI DESFASOARA ACTIVITATEA...ca resursa cea mai de pret a unei companii...ESTE RESURSA UMANA...mai pe intelesul tuturor...intr-o COMPANIE oameni sunt cel mai de pret....primeaza "sanatatea" SI "satisfactia" salariatilor...care conform REGLEMENTARILOR DIN UNIUNEA EUROPEANA
toate companiile fie "ele" de stat sau private sunt "obligate" sa determine factorii de stres de la locurile de munca si sa ia masuri pentru eliminarea acestora..


Conform convenţiei 72 a OMS, stresul la locul de munca  duce la disconfort sau disfunctionalitati la nivel fizic, psihic  si/sau social.  In Europa mai mult de 40 de milioane de oameni sunt afectaţi de  stres datorat locului de munca.  Stresul la locul de munca este responsabil pentru milioane de  zile lucratoare neutilizate in fiecare an si pentru milioane de concedii  de boala. Deşi cifrele care reflecta pierderile umane si banesti sunt  semnificative, multe întreprinderi nu realizează cat de mult  afectează stresul la locul de munca viata economica.  Stresul este datorat:  1. Conţinutului muncii;  2. Condiţiilor locului de munca;  3. Condiţiilor contractului de munca;  4. Relaţiilor de munca.  Stresul duce la o proasta condiţie fizica si mentala a lucratorilor.  Condiţia fizica si mentala proasta a muncitorului si condiţiile  proaste de lucru duc la accidente de munca, care duc la suferinţa  umana, decese, procese, bani pierduţi, timp pierdut.  Concluzia: abordarea problemei stresului datorat muncii este  profitabila pentru angajaţi, angajatori si pentru economie, in general.  Stresul la Locul  de Munca  .
LA NIVEL DECLARATIV S-A LUAT ACEASTA MASURA IN URMA CU CATEVA LUNI..SI IN COMPANIA IN CARE LUCREAZA "SOMNAMBULUL ONLINE" DESI,NU ESTE CHIAR CORECT "SOMNAMBULUL ONLINE" A PUBLICAT DEJA TOT CEEA CE ESTE SCRIS MAI SUS...SI O VA FACE CAT MAI DES POSIBIL DEOARECE S-A MAI INTAMPLAT...NU O DATA...CA DUPA CE AI SCRIS LA TASTATURA MINUTE IN SIR ...SA INTERVINA O PROBLEMA...SAU SA-TI "CADA" CONEXIUNEA LA INTERNET (la Romtelecom...se intampla foarte rar) si in acest caz se poate pierde tot ce ai scris in decursul unei ore...de exemplu... EU CARE NU SUNT DE ACEST PRINCIPIU, SUNT NEVOIT SA APELEZ LA ACEST SUBTERFUGIU ,DEOARECE SUNT PATIT...SI NU DORESC...CA TRAIRILE MELE EXPRIMATE PRIN SCRIS...LA UN ANUMIT MOMENTDAT (sa fie pierdute)...deoarece...desi se spune ca "noaptea este un sfetnic bun"...tinand cont ca azi -noapte eu am fost la servicici,si acum este ora: 11:11 ziua DUMINICA ,DATA:02.03.2014, SI AU TRECUT 24 DE ORE D3E CAND NU AM MAI DORMIT ,AM SA ACTUALIZEZ SI IN ACEST MOMENT TOT CE AM SCRIS PANA ACUM... ACTUALIZAREA A FOST UN REAL SUCCES ...MULTUMESC ANTICIPAT CELOR CARE I-MI VOR DA ACCEPT LA CEREREA DE PRIETENIE...PE FACEBOOK...IN SPECIAL COLEGILOR DE "SUFERINTA" DIN COMPANIA LA CARE LUCREZ... SI SPER CA I-MI VOR FI ALATURI...MACAR MORAL...IN DEMERSUL MEU DE ANI DE ZILE...IN CARE MI-AM DORIT CA"OMUL" SA FIE RESPECTAT...CA "OM" INDIFERENT DE FUNCTIA PE CARE O OCUPA IN ACEASTA COMPANIE...    NU MI SE PARE CORECT CA DIRECTORUL DE RESURSE UMANE (ACTUAL) LA O INTRUNIRE CU SALARIATII.....................................     SA-I SCAPE "PORUMBELUL" DIN GURA... IN INCERCAREA DE A CONVINGE ANGAJATII SA ACCEPTE NOUL CONTRACT COLECTIV DE MUNCA...DOAMNA SAU DOMINISOARA DIRECTOR DE RESURSE UMANE A UNEI COMPANII DIN SUA (FOSTA DIRECTOR...DE RESURSE UMANE LA O FABRICA DE "PAINE" DIN ROMANIA...) SI-A PERMIS SA AFIRME...LA O INTREBARE A UNUI SALARIAT PE NUME  CEAUSECCU... IN CEEACE PRIVESTE SALARIUL SI CONDITIILE DE MUNCA DIN ACEASTA COMPANIE... DOAMNA DIRECTOR SAU DOMNISOARA DIRECTOR DE RESURSE UMANE DE LA FABRICA DE "PAINE" A DAT URMATORUL RASPUNS.... CE DUMNEAVOSTRA VA DORITI SA IESITI LA PENSIE DIN ACEASTA COMPANIE??????????????????????????? SOMNAMBULUL ONLINE DEZAPROBA ACEASTA ABORDARE, SI ACEST RASPUNS,SI A INCERCAT...SI A REUSIT... SA SE ABTINA ...SA NU I-A ATITUDINE IN ACEA SEDINTA...NU STIU CATI ANI ARE DOAMNA SAU DOMNISOARA DIRECTOR DE RESURSE UMANE DIN COMPANIA MULTINATIONALA IN CARE LUCREZ (STATELE UNITE ALE AMERICI) AM INTELES CA A LUCRAT ANTERIOR CA DIRECTOR DE RESURSE UMANE LA FABRICA DE PAINE TITAN... TIYTAN ESTE UN METAL FORTE "TARE" DOAMNA DE RESSURSE UMANE SAU DOMINISOARA....IN MOMENTUL CAND I-A SCAPAT "PORUMBELUL DIN GURA"   ....A FOST SALVATA...DE DIRECTORUL DE PRODUCTIE (desi nu doresc sa va dezvalui numele companiei in care lucrez...(am s-o fac daca o sa fiu fortat "de imprejurari") NU MA POT "ABTINE" SA NU FAC PUBLIC NUMELE DIRECTORULUI DE PRODUCTIE AL FIRMEI "DE RENUME INTERNATIONAL" ACESTA SE NUMESTE: DOMNUL DIRECTOR DE PRODUCTIE AL FIRMEI SI COMPANIEI MULTINATIONALE DIN SUA CAPITAL 100% privat... domnul director marian bercu un director care merita sa fie nominalizat si scris cu litere mici.... dupa convingerile mele si din cele auzite ...si din cele traite in decursul celor  18 ani,acest director este un director "de catifea" ...deoarece (lasand la o parte...ca, si-a facut "FACULTATEA" la fara frecventa ... ar...merita sa fie cercetat de DNA


dessi...lucreaza la o fima multinationala din SUA PENTRU AVEREA ACCTUALA ....
A SE VEDEA DE UNDE A PLECAT... DE LA UN APARTAMENT DIN CARTIERUL "MILITARI" LA O MARE VILA DE LUX LA PERIFERIA BUCURESTIULUI
AVIZ AMATORILOR ...DOMNISOARA SAU DOAMNA DIRECTOR DE RESURSE UMANE ...PROBABIL CA LA ACEASTA ORA LOCUIESTE IN BUCURESTI...CU CHIRIE...MAINE POATE LOCUI...IN CARTIERUL "PRIMAVERII" LA O VILA DE LUX I-SI POATE PERMITE ...ACUM ... NU MAI LUCREAZA ...CA DIRECTOR DE RESURSE UMANE ...LA O FABRICA DE "PAINE" SI I-SI POATE PERMITE SA CONTRACAREZE INTREBAREA DOMNULUI "COLEG" CEAUSESCU ....PRIN AFIRMATIA.... "CE!!!!!!!!!! VRETI SA IESITI LA PENSIE DE AICI...????????????????????????????????????????
EU CAZAN VALERICA  CARE SE ASCUNDE SUB PSEUDONIMUL DE SOMAMBULUL ONLINE ,CINE ARE URECHI SA AUDA ,CINE ARE OCHI SA VADA ,PRIN POSTAREA MEA DE ASTAZI...TRAG UN SEMNAL DE ALARMA  ...
NU ACCEPTATI "EXPLOATAREA OMULUI DE CATRE OM"
DOMNUL DIRECTOR DE PRODUCTIE MARIAN BERCU (cu FACULTATEA facuta la fara "FRECVENTA"...NU A CATADICSIT DIN CATE EU STIU SA FI CERUT...SAU SA FI RUGAT...SA ,SE PASTREZE UN MOMENT DE RECULEGERE, IN MEMORIRIA DIRECTORULUI GENERAL DUDAU GEORGE, CARE A DECEDAT IN URMA UNEI GRELE SUFERINTE ,DATORITA UNEI BOLI GRAVE ...LA FICAT...
MENTIOPNEZ CA DOMNUL DIRECTOR GENERAL   DUDAU GEORGE A FOST SEFUL IERARHIC AL DOMMNULUI ACCTUAL DIRECTOR cu litere mici marian bercu...care la ora actuala "taie si spanzura" dupa bunul plac ,cu acordul actualului DIRECTOR GENERAL, caruia momentan nu doresc sa-i fac public numele...cu toate ca as dori sa-i fac public numele secretarei DUMNEALUI CU PARERE DE RAU VA ANUNT CA NU IL STIU....DAR DIN VAZUTE SI AUZITE...NU INDEPLINESTE ,NICI LA PROPRIU NICI LA FIGURAT...STATUTUL DE SECRETARARA A UNUI DIRECTOR GENERAL...(ACEST LUCRU SPUNE FOARTE MULTE...UNDE ESTI DOMNULE DIRECTOR DUDAU GEORGE.................................... SE PRELUCREAZA   POSTARE NEFINALIZATA.... MULTUMESC PENTRU INTELEGERE!!!


Codul bunelor maniere -o carte pe care am cumparat-o de curand,si o recomand cu placere tuturor...

Despre carte

În ziua de azi, când toate se schimbă de la zi la zi, a-ţi împrospăta cunoştinţele despre bunele maniere este o necesitate. Este vorba, fără îndoială, nu numai despre o garanţie a succesului în viaţă, ci şi despre încă o cale de ne simţi bine printre ceilalţi şi de a fi acceptaţi de ceilalţi.
Societatea are nevoie de oameni cu stil şi bune maniere şi, întotdeauna, în cele din urmă, îi va elimina sau marginaliza pe grobieni. „Codul bunelor maniere” este o lucrare succintă, lesne de abordat, de apropiat şi de asumat de orice persoană şi personalitate. Cartea, în format de buzunar – putând astfel să-l însoţească pe beneficiar pretutindeni – începe cu explicarea sintagmelor Te rog! şi Mulţumesc!. În continuare, lucrarea lămureşte şi analizează principalele împrejurări din viaţa omului, dând, fireşte, sugestii de abordare şi comportare.
În final sunt prezentate două texte importante, două lecţii de viaţă, lucrare fiind nu numai o culegere de norme de comportare, ci şi o carte despre filosofia vieţii, o adevărată carte de învăţătură, de citit şi recitit.
se prelucreaza.... DUPA CUM PROBABIL..OBSERVA-TI ACEST ARTICOL SAU POSTARE CUM DORITI SA-I SPUNETI ,A FOST INCEPUT IN URMA CU APROXIMATIV 24 DE ORE SI NU AFOST FINALIZAT NICI PANA LA ACEASTA ORA:07:54 AZI LUNI 03.03.2014 INAINTE DE A FACE CPOPY-TASTE...da COPY-TASTE,ESTE SCRIS CORECT SI INTENTIONAT...DEOARECE DE ACESATA DATA AM SA COPIEZ   UN FRAGMENT DIN CARTEA CODUL BUNELOR MANIERE PRIN SCRIS LA TASTATURA... INAINTE DE A TRECE LA TREABA,PENTRUCA PROBABIL I-MI VA LUA CEVA TIMP AS DORI SA MAI FAC O PRECIZARE: DESI INTREG ARTICOLUL DE MAI SUS A FOST SCRIS DUPA O SAPTAMANA DE LUCRU IN TURA DE NOAPTE,MAI BINE ZIS DUPA 8 ORE DE MUNCA LA PATRONUL CAPITALIST SI GRAS...IN TIMPUL CARORA DACA NU ERAM SUFICIENT DE ATENT IN CEEA CE PRIVESTE OBLIGATIILE MELE SI SARCINILE DE SERVICIU...AS FI PUTUT AVEA PROBLEME FOARTE MARI...AS FI PUTUT FI PUS CU "BOTUL PE LABE"ASA CUM PROBABIL ISI DORESC UNI DINTRE SEFII MEI DIRECTI SI INDIRECTI (cei ce ma cunosc stiu ce vreau sa spun)
  ANALIZAND ACUM LUCRURILE SI TOATE CELE SCRISE MAI SUS ,SI RECITIND INTREGUL ARTICOL,I-MI DAU SEAMA CA TOTUSI CONTINE NISTE AFIRMATII...(PROBABIL UNI VOR SPUNE FOARTE GRAVE) GRAVE,MAI ALES LA ADRESA SEFILOR MEI INDIRECTI SI CU FUNCTII INALTE ALE ACESTEI COMPANII
MENTIONEZ CA TOATE AFIRMATIILE SI CELE SCRISE MAI SUS AU FOST SCRISE "LA CALD" CUM SE SPUNE SUB IMPERIUL EMOTIILOR,OBOSELI,SI AL STRESULUI DE LA LOCUL DE MUNCA... ACUM LA MAI BINE DE 24 DE ORE TRECUTE,ANALIZAND "LA RECE" PROBABIL CA NU AS MAI FI FACUT TOATE ACELE AFIRMATII...LE REGRET!


LE REGRET DAR NU LE RETRACTEZ...CE ESTE SCRIS,SCRIS RAMANE...PENTRU ETERNITATE... DACA CINEVA SE SIMTE LEZAT DE AFIRMATIILE MELE,SAU NU SE SIMTE CU "MUSCA PE CACIULA" POATE IN ORICE MOMENT SA FACA UN COMENTARIU PE ACEST BLOG...DREPTUL LA REPLICA VA FI RESPECTAT...
SAU MAI MULT,POATE APELA LA JUSTITIA DIN ROMANIA SI SA MA DEA IN JUDECATA PENTRU CALOMNIE SI PENTRU AFIRMATII TENDENTIOASE LA ADRESA UNOR PERSOANE CU FUNCTII INALTE SI SUS PUSE...


PENTRU AFIRMATII NEFERICITE...UNI MINISTRI AI CABINETULI PONTA SI-AU DAT DEMISIA...
EU CAZAN VALERICA CARE MA ACUND SUB PSEUDONIMUL SOMNAMBULUL ONLINE NU AM SA-MI DAU DEMISIA...
CEL MAI PROBABIL AR TREBUI ALTI CU FUNCTII INALTE SA RECURGA LA ACEST GEST DE ONOARE...   AM CONSIDERAT NECESAR SA FAC ACESTE PRECIZARI INAINTE DE A TRECE LA £COPY-TASTE" DUPA CUM SM AMINTIT MAI SUS  TIMPUL PARCA ZBOARA SI NU STIU DACA AM SA REUSESC SA-MI DUC PROMISIUNE LA INDEPLINIRE...PENTRU MOMENT AM SA VA OFER DOAR TITLUL:             DACA VETI AJUNGE SEF...   SA NU PREDINDETI NICIODATA CELORLALTI SA RESPECTE REGULILE PE CARE DUMNEAVOASTRA INSIVA NU LE RESPECTATI;   SA VA TINETI INTOTDEAUNA PROMISIUNILE,CHIAR SI CELE MAI NEINSEMNATE;                             
  SA RESPECTATI IDEILE(PARERILE)CELORLALTI,INDIFERENT DE POSTUL PE CARE IL OCUPATI;    SA FITI INTOTDEAUNA LA CURENT CU STAREA DE SPIRIT A SUBORDONATILOR,MAI ALES CU NEMULTUMIRILOR LOR;    SA NU PRETINDETI A FI CUNOSCATOR IN DOMENIILE IN CARE NU SUNTETI SPECIALIZAT;     CRITICA PE CARE O VETI FACE VA FI,PREPONDERENT,CONSTRUCTIVA:NU  DEMOLATI...E DE DORIT SA SI CRITICATI, DAR,PE CAT SE POATE,INTRE PATRU OCHI;   AVAND CLAR IN MINTE INTERESELE FIRMEI,COMPORTAREA SEFULUI VA FI,IN FUNCTIE DE IMPREJURARI,OFICIALA-PROTOCOLARA (PREPONDERENT)-SAU DIRECTA-NEPROTOCOLARA;ESTE,DESIGUR,O MICA ARTA IN A IMBINA ACESTE DOUA MODURI DE COMPORTARE;     IN BIROUL SEFULUI VA FI, INTOTDEAUNA,O AMBIANTA PLACUTA,GENERATA DE ILUMINAT,FLORI ORNAMENTALE,MOBILIER MODERN SI COMOD ETC. SOMNAMBULUL ONLINE INCEARCA SA-SI DUCA PROMISIUNEA LA INDEPLINIRE   DAR NU SE POATE ABTINA INAINTE DE A TERMINA CU "COPY-TASTE" SA TREACA LA CE SE PRICEPE CEL MAI BINE :SI ANUME LA "COPY_PASTE" PENTRU DVS. PENTRU DVS.: Stresul ne afectează comportamentul, emoţiile, gândirea si  starea fizica. Exista trei faze prin care trece organismul:   faza de alarma, atunci când factorul de stres actioneaza asupra  noastră;   ea este urmata de o faza de apărare a organismului, in care  părem mai intariti in fata problemelor;   daca acest ciclu se repeta prea des, organismul ajunge in faza  de epuizare: adrenalina creste concentraţia acizilor graşi liberi, a  colesterolului si trigliceridelor. Se modifica diversele concentraţii  si cantitati de hormoni si enzime. Acestea duc la acceleraţia  ritmului cardiac, dureri in piept, astm, hipertensiune, tromboza,  aritmie cardiaca, astm, hiperventilatie, dureri de stomac, de  spate, de cap, musculare, moarte subita urmare a unei fibrilaţii  ventriculare, infarct cardiac sau accident vascular cerebral,  diabet, căderea sistemului imunitar, urmata de cancer, boli de  nervi, boli de piele, răceli dese si lungi etc.  Directoarea Generala a Organizaţiei Mondiale a Sanatatii afirma  ca, la nivel mondial, rare sunt familiile care nu se vor întâlni cu  boala mintala, deşi acest lucru este ignorat. Ea este deja pe locul  doi, după bolile aparatului locomotor si înaintea bolilor  cardiovasculare si ale sistemului imunitar.  Peste 400 milioane de oameni suferă de afecţiuni mintale  (mintea, sufletul) si neurologice (ale sistemului nervos central,  inclusiv creierul). Probleme psihosociale sunt abuzul de alcool si  drogurile. Majoritatea celor afectaţi sunt singuri si suferă in tăcere.  In plus, sunt stigmatizaţi, excluşi, mulţi ajungând la sinucidere. VA URMA...RAMANETI APROAPE...    REVIN LA COPY-TASTE   SEFUL VA AVEA, MEREU, O LISTA DE PRIORITATI,ADUSA LA ZI,PRIORITATI PE CARE LE VA URMARI CU TOATA CONSECVENTA;    SEFUL VA STI,INTOTDEAUNA,SA FACA CELE MAI POTRIVITE COMPLIMENTE SI SA ACCEPTE ,LA RANDUL SAU,COMPLIMENTE; ESTE ORA:11:15  PESTE APROXIMATIV 2 ORE VA TREBUI,SA "IES " DIN CASA SI SA MA INDREPT CATRE..."IN GROAPA CU LEI" (locul meu de munca) si ma tem ca nu voi reusi sa termin ce am inceput...nici o problema, voi continua maine ,bineinteles daca din intamplare sau nu mi se va intampla ceva mai grav...n-am sa mai pot finaliza ce am inceput... TRAIM IN ROMANIA...TARA TUTUROR POSIBILITATILO...NU-I ASA...!!! PROBABIL VOI MAI AVEA TIMP SI PENTUR A MAI FACE SI COPY-TASTE DIN CARTEA MAI SUS MENTIONATE...DAR INAINTE DE ASTA...DORESC SA RAMAN NUMAI LA "TASTE":   MAI IN "SUSUL" ACESTUI ARTICOL,VA POVESTEAM DE UN DOMN DIRECTOR DE CATIFEA, ACEST DIRECTOR PANA IN URMA CU APROXIMATIV UN AN IN URMA ,AVEA NISTE PRACTICI COMUNISTE SI SECURISTE, DIN PUNTUL MEU DE VEDERE ,DEOARECE APLICA SLOGANUL "DEZBINA SI CONDUCE" MAI EXACT,PRIN INTERMEDIUL SUBORDONATILOR DIRECTI...CEREA "SCLAVILOR"(a se intelege-muncitorilor-) SA DEA EXPLICATII SI EVENTUAL CU SUBSEMNATUL PRIN INTRMEDIUL UNOR DECARATII SCRISE,SI ANUME,DE CE NU DORESC SAU NU VOR SA MAI VINA SAMBATA SI DUMINICA LA SEVICIU..IN ULTIMA VREME... A ABANDONAT ACEST SPORT ...MI-AR PLACE SA CRED CA IN URMA UNEI "CERERI" DE ALE MELE IN URMA CU APROXIMATIV UN AN IN URMA ...(SI ATUNCI AU INCERCAT SA MA PUNA CU "BOTUL PE LABE" ,INTR-UN INCIDENT ASEMANATOR,,,ATUNCI NU AU REUSIT...DATORITA PREZENTEI MELE DE SPIRIT...POATE VOR REUSI ACUM... LE DORESC MULT SUCCES!!!         DAR SA NU UITE CA ACOLO SUS EXISTA UN DUMNEZEU........... "FUG REPEDE" LA UN DUS SI DACA ...O SA MAI FIE TIMP AM SA RE-VIN LA "COPY-TASTE" DIN CARTEA  "CODUL BUNELOR MANIERE" SI ANUME LA ARTICOLUL :"DACA VETI AJUNGE SEF" VA PUP PE SUFLET...VOI REVENI CU SIGURANTA...MULTUMESC PENTRU VIZUALIZARI SI VA ASTEPT SI CU COMENTARII DACA DORITI...BINE INTELES.. ESTE ORA:12;30 DEJA SI STITI FOARTE BINE CA UN DUS RECE NU STRICA NIMANUI...DE ACEASTA DATA  AL MEU A FOST FOARTE FIEBINTE...DOAR!!! V-AM SPUS CA MERG LA UN DUS... TIMPUL "ZBOARA" SI NU AM SA POT SA-MI ONOREZ PROMISIUNEA FACUTA MAI SUS SI CEL MAI PROBABIL VOI CONTINUA IN DECURSUL ACESTEI NOPTI...BINEN#INTELES DACA AM ASA MAI AJUNG...LA "TASTE" DAR NU MA POT ABTINE, SA NU VA MAI SPUN INCA CEVA...       IN URMA CU CATIVA ANI PRIN MAJORITATTEA SA SPUN WC-URILOR...DIN COMPANIA LA CARE LUCREZ ERA SCRIS LA LOC DE FRUNTE: VALI CAZAN ESTE SIFONARUL NR.1


NU MAI AM TIMP SA DAU EXPLICATII SI DETALII ACUM ..CEI MAI "VEGHI STIU DESPRE CE VORBESC...PROBLEMA ESTE CA ENUNTUL DE MAI SUS ERA SCRIS DE UN "COPIL DE SUFLET" AL DOMNULUI DIRECTOR DE CATIFEA.(UN FOST SEF DIRECT AL MEU)
DA ANII AU TRECUT SI CAZAN VALERICA A DEVENIT SIFONARUL NR.1
  REVENIND LA ZILE NOASTRE..UN FOST LIDER DE SINDICAT (A FOST FACUTA PUBLICA O MINI POSTARE DESPRE ACESTA)
  ACTUALMENTE IN CONTINUARE SEF SUBORDONAT DOMNULUI DIRECTOR DE CATIFEA...IN URMA CU CATEVA ZILE...MAI IN GLUMA MAI IN SERIOS II SUGERA UNUI COLEG  SA AIBA GRIJA CE VORBESTE...
VOI REVENI IN CURAND...
PUBLICAT AZI:03.03.2014  ORA 12:50
SOMNAMBULUL ONLINE 09.03.2014  ZIUA (DEJA) DUMINICA  PENTRUCA ESTE ORA 01:20...DE ACEASTA DATA...CU LITERE MARI...SOMNAMBULUL ONLINE...INTELEGETI CE VREAU SA SPUN...FARA A-MI CERE SCUZE...TOTUSI I-MI PARE RAU... CA NU AM REUSIT,SA MA TIN DE PROMISIUNEA..."VOI REVENI CURAND" FIIND FORTAT DE IMPREJURARI...PENTRU A NU FI CATALOGAT CA NESERIOS,AM SA-MI CALC,PE ORGOLIU...SI...DA...CAZAN VALERICA..CARE OCUPA URMATOAREL FUNCTII: 1;DIRECTOR GENERAL AL ACESTUI BLOG. 2;DIRECTOR DE RESURSE UMANE AL ACESTUI BLOG. 3;DIRECTOR DE PRODUCTIE AL ACESTUI BLOG 4;DIRECTOR DE SSM. AL ACESTUI BLOG. 5;ADMINISTRATOR GENERAL SI UNIC AL ACESTUI BLOG. I-MI CER SCUZE PUBLIC,SI LA O ORA DE MAXIMA AUDIENTA,acum fiind ora:01:54...cand,majoritatea oamenilor,dorm... la aceasta ora,EU SOMNAMBULUL ONLINE,somnambul cum sunt...ADMINISTRATOR GENERAL SI UNIC AL ACESTUI BLOG si pe langa functiile ,enumerate mai sus,am puterea,si demnitate,de a-mi calca pe orgoliu si pe inima,si sa: I-MI CER SCUZE,SI MA PLEC IN FATA DUMNEAVOASTRA,"PRIVITORILOR"MEI DRAGI SI DIN CE MAI MULTI,DEOARECE V-AM DUS IN EROARE...SI V-AM MINTIT CA "VOI REVENI IN CURAND" IN OPINIA MEA,IN CURAND,INSEMANA,CATEVA ORE,MAXIM O ZI... IATA CA AU TRECUT APROXIMATIV ,(TINAND CONT SI DE ORA) 6 ZILE DE CAND EU V-AM PROMIS CA "VOI REVENI IN CURAND" POATE,MULTI DINTRE DUMNEAVOASTRA,I-MI VE-TI GASI,CIRCUMSTANTE ATENUANTE(nu stiu,daca m-am exprimat corect...(sper sa ma intelege-ti),si anume ca:fiecaruia dintre noi,i se poate "intampla" acest lucru...si este  scuzabil ,si nu ar fi fost necesar sa-mi cer scuze intr-un mod atat de categoric,pentr-un lucru atat de minor...de a nu fi onorat o promisiune...tinand cont si de faptul ca aceasta promisiune este facuta,in modul virtual...si nu fata in fata..." face to face"... DA,VA DAU DREPTATE! JUDECAND DIN ACEASTA "PRISMA" %/%,100% AVE-TI DREPTATE...NUMAI CA,DUMNEAVOASTRA,PROBABIL,CEI MAI MULTI NU MA CUNOASTE-TI... DE ACESTA DATA,EU "SOMNAMBULUL ONLINE"(PSEUDONIM)...PE NUMELE ADEVARAT: CAZAN VALERICA...ADMINISTRATOR UNIC SI GENERAL AL ACESTUI BLOG, AM FOST UN PIC "PARSIV" SAU "PARSIVEL" (cum era alintat domnul PONTA VICTOR VIOREL PRIMUL MINISTRU AL ROMANIEI,de catre fostul presedinte al SENATULUI ROMANIEI,domnul CRIN ANTONESCU,inainte de a "DIVORTA"...nu mai "intru" in amanunte... CU INTENTIE,SI CU PREMEDITARE,SPECIAL AM ASTEPTAT ACEST MOMENT! EXACT LA ACEASTA ORA:03:32 ,ORA LA CARE IN ACEST MOMENTE, EU SUNT LA "TASTE" ,IN URMA CU FIX O SAPTAMANA,DACA NU ERAM SUFICIENT DE ATENT,SI DE VIGILENT,MI-AS FI SEMNAT SENTINTA LA MOARTE (metaforic,bineinteles) MENTIONEZ,CA IN URMA CU O SAPTAMANA...MAI PRECIS PE DATA DE 1 MARIE 2014,M-AM PREZENTAT LA SERVICIU,FIIND SCHIMBUL 3 (TREI) TINAND CONT CA IN ACEST MOMENT ESTE ORA:04:02 ZIUA 09.03.2014...IERI 08.03.2014 ,M-AM PREZENTAT LA SERVICIU FIIND SCHIMPUL 2(DOI) PENTRU A MA FACE INTELES,CONSIDER,CA TREBUIE SA FAC ACESTE PRECIZARI...SI ANUME:I-MI ASUM TOATA RESPONSABILITATEA PENTRU TOATE CELE SCRISE SI AFIRMATE SI "FACUTE" PANA IN ACEST MOMENET CAT SI CELE CARE VOR URMA: COINCIDENTA SAU NU ,AM FOST INVITAT DE A VENI LA SERVICIU SAU SERVICI...(SUNT "INCULT"...NU STIU CARE ESTE EXPRIMAREA CORECTA) CU O MICA DIFERENTA...APROAPE IN ACELASI MOD CUM AM FOST INVITAT SI IN URMA CU EXACT O SAPTAMANA...CAND S-A INTAMPLAT,INCIDENTUL RESPECTIV,,,(MAI ALES  CEI IN CAUZA... STIU DESPRE CE VORBESC) EXISTA TOTUSI O EXPLICATIE!PROSTII SUNNT PROSTI CU DIPLOMA! DEOARECE  AU MIZAT PE FAPTUL,CA "ULCIORUL MERGE DE MULTE ORI LA APA"....EU, CA SI IN URMA CU O SAPTAMANA,FIIIND DE BUNA CREDINTA SI FIIND "PAROLIST" SI RESPECTANDU-MI PROMISIUNEA , CA AM SA VIN LA  MUNCA NUMAI ATUNCI CAND "ARDE".... DIN DORINTA DE A-MI DEMONSTRA,CA FAPTUL CA M-AU INVITAT  LA MUNCA,ABSOLUT INTAMPLATOR IN URMA CU O SAPTAMANA...CAND A AVUT LOC INCIDENTUL...DEORECE SUNT "PROSTI CU DIPLOMA" CU LITERE MARI,INCERCAND SA SE DISCULPE...CA LA ACEA DATA NU A FOST NIMIC PREMEDITAT,AU VENIT(desi a fost unul singur)SA-MI SOLICITE ACORDUL DE A VENI LA MUNCA-RASPUNSUL MEU ...A FOST CATEGORIC,CA DE FIECARE DATA:"DACA ARDE" NE VEDEM...(tinand cont ca seful meu direct, la acea ora se afla, la "TERAPIE INTENSIVA" deoarece s-a inbolnavit subit la ordin...si a parasit COMPANIA intr-un mod foarte suspect...INTARINDU-MI CONVINGEREA CA SI EL CA SI CEILALTI SUBORDONATI AI DIRECTORULUI DE CATIFEA SUNT NISTE MARIONETE SI CA  FIECARE DANSEAZA ,PRECUM,LI SE CANTA...SI DE ACEASTA DATA...PROBABIL CA DE FIECARE DATA...COMPOZITORUL SI SOLISTUL  PRINCIPAL AL ACESTUI "CANTEC", NU A FOST, NIMENI ALTUL DECAT DIRECTORUL DE CATIFEA-CEL CU LITERE MICI... DACA A-TI UITAT..marian bercu ... cel cu VILA DE LUX de la periferia BUCURESTILUI) CERANDU-MI SCUZE PENTRU PARANTEZA PREA LUNGA DE MAI SUS,INCA ODATA, DORESC SA SUBLINIEZ, CA MAJORITATEA SUBORDONATILOR DIRECTORULUI DE CATIFEA,DAR NU TOTI? PENTRU A NU MERGE CU PROSTI LA TRIBUNAL...SUNT CU ADEVARAT NISTE "PROSTI CU DIPLOMA" REVENIND LA CELE SPUSE INAINTE DE PARANTEZA...EU CAZAN VALERICA,MI-AM DAT ACORDUL,DE A VENI LA MUNCA...PENTRU ZIUA DE SAMBATA 08.03.2014 , DUPA CE M-I S-A ADUS LA CUNOSTINTA "CA ARDE" DUPA NICI-O ORA..."RESPECTIVUL" (cel careia anterior,i-am facut promisiunea ca voi fi prezent la munca ,in data de 08.03.2013,neddorind,ca eu sa-i dezvalui numele in acest moment) a venit la mine spunandu-mi...ca m-a "rezolvat" si anume ca agasit pe altcineva,dispus sa vina la munca in locul meu si ca eu pot ramane acasa sa ma odihnesc...dandu mi de nteles ca mi a facut o fafoare!!!! Raspunsul meu..sunt de acord...raman acasa ...multumesc... TOATE CELE RELATATE MAI SUS ,SAU S-AU INTAMPLAT,PE DATA DE 07.03.2014 ZIUA:VINERI, INAINTE DE ORA 18:00 IN JURUL OREI 21:15 cel mentiaonat mai sus a venit si mia spus ca a intervenit ceva in familia colegului meu si va trebui sa vin la munca. Eu acceptand ceea ce s a intamplat...aceasta relatare fiind facuta azi duminica 9.03.2014 ora 10:15, cu precizarea ca acum o saptamana la aceeasi ora cu o mica diferenta,acum sunt foarte calm si lucid fata de sabtamana trecuta si nemaifiind sub imperiul strsului cauzat de incidentul petrecut,am ajuns la concluzia ca totul a fost o inscenare si un plan pus bine la punct sub coordonarea DIRECTORULUI DE CATIFEA SI A MARIONETELOR SALE...  Fiind destul de obosit,totusi,probil,sau  sigur,este posibil ca unele explicatii sa fie scrise in format...duplicat adica sa se repete,ceva deja, care era descris mai sus, deoarece,articolul fiind mai lung de aceasta ,,,si din dorinta de a ma face inteles TOTUSI I-MI CER SCUZE PENTRU ACEST FAP SI POATE CANDVA AM SA REMEDIEZ ACEASTA PROBLEMA... Toate  detaliile de mai sus ,au fost descrise in ideea de a preintampina eventualele interpretari din partea PUBLICULUI LARG si mai ales pentru ,a venii in ajutorul celor care si la aceasta ora mi au declarat verbal ca inca mai lucreaza la elucidarea acestui caz ,desi au trecut mai mult de o saptamana decand acesta a fost semnalat ...  Cele semnalate anterior imi intaresc convingerea ,ca si de aceasta data se doreste musamalizarea incidentului la fel ca si celui semnalat acum aproximativ 1 an si jumatate in urma...la care ,nesolicitand un raspuns in scris...am primit un raspuns anbiguu,motivandumi se ca din cauza unor probleme tehnice , si prevalandu se 'de prezumtia de nevinovatie'(ca in cazul lui Cristian Cioaca)si fiind dovedit ca respectivul 'acuzat'...metaforic vorbind  s a intors la locul faptei precum un' criminal' ) Poate ca pentru a 3 a oara in acest articol ,am demonstrat , prin cele traite de mine,si prin faptele facute sau infaptuite de subordonatii DIRECTORULUI DE CATIFEA ...ca acesta dispune de o interaga caracatita... Toate relatate mai sus ma determina ca pentru a nu stiu a cata oara sa spun tare si raspicat.... DA TI DEMISIA DOMNULE DIRECTOR DE CATIFEA CU TOATA CLICA TA !!!!!! REAFIRM DIN NOU CA TOT CE ESTE SCRIS PE ACEASTA PAGINA ,INDEOSEBI ,INCEPAND CU DATA DE 02.03.2014 SI PANA IN PREZENT( ADICA AZI 09.03.2014 ) ,SI TOTODATA TOT CE ESTE SCRIS PE ACEST BLOG DUPA ACEASTA DATA...NU MAI ESTE UN PANFLET,SI PERSOANELE CU NUMELE SI PSEUDONIMELE DATE   SUNT PERFECT REALE ...SI TOTODATA SI CELE RELATATE SUNT LA FEL DE REALE... IN CONTINUARE TIN SA REAFIRM CA DREPTUL LA REPLICA PE ACEST BLOG VA FI RESPECTAT!!!! CELOR CARE  NU DORESC SA UZEZE DE ACEST DREPT LE RECOMAND  SA APELEZE  CU INCREDEREA LA JUSTITIA DIN ROMANIA ,CARE ESTE FOARTE JUSTA SI DREAPTA IN ACELASI TIMP, TINAND CONT DE  NOILE REGLEMENTARI ADUSE CODULUI PENAL DE ACTUALI GUVERNANTI... SOMNAMBULUL ONLINE ,I-SI RESPECTA INTOTDEUNA,PROMISIUNILE,CHIAR DACA,UNEORI,CU INTARZIERE,PREMEDITAT SI INTETIONAT... V-AM PROMIS! CA VOI REVENI IN CURAND! CAND ,ESTI FERICIT...ASCULTI...MUZICA, CAND ESTI TRIST...ASCULTI...PRINTRE RANDURI... INDIFERENT DE STAREA PE CARE O AVETI EU "SOMNAMBULUL ONLINE" VA RECOMAND ACEST LINK:NEMERNICII AFARA LINK-UL DE MAI SUS, A FOST TESTAT,SI VERIFICAT,FUNCTIONEAZA 100% DEPINDE DE STAREA PE CARE O AVE-TI IN ACEST MOMENT... SOMNAMBULUL ONLINE ESTE FOARTE TRIST,SI CITESTE PRINTRE RANDURI.. O MICA PRECIZARE:SOMNAMBULUL ONLINE,DESI MILITEAZA,MAI ALES.PE ACEST BLOG...SI ARE SI CATEVA POSTARI IN ACEST SENS...A RAMAS FARA TIGARI...SI CU SCUZELE DE RIGOARE..VA ADUCE LA CUNOSTINTA  CA IN ACEST MOMENT ESTE ORA 05:26 ZIUA DUMINICA DATA 09.03.2014... REVIN CAT POT DE REPEDE...MERG PANA IN "ROND" IN PIATA ALBA IULIA -BUCURESTI-PENTRUCA AICI LOCUIESC....MERG LA BANCA..."SCOT" CEVA BANI DE LA BANCA BANKPOST...PENTRU TIGARI,SI PENTRU UN BUCHET DE FLORI...PENTRU CINEVA CARE I-MI ESTE FOARTE DRAG MIE...SI TREBUIE ,SA APARA DIN MOMENT IN MOMENT... VOI REVENI IN CURAND! PROMIT CA NU VA MINT...CU "BATAIE" MAXIM 30 DE MINUTE... VA PUP PE SUFLET...ACUM LA ORA 05:41 DA SOMNAMBULUL ONLINE,NU SI-A RESPECTAT NICI DE ACEASTA DATA PROMISIUNEA...SI ANUME CA:DESI A PROMIS CA O SA REVINA IN MAXIM 30 DE MINUTE,A INTARZIAT APROXIMATIV 30 DE MINUTE PESTE  CELE PROMISE...FARA A MAI INTRA IN DETALII...VA ADUC LA CUNOSTINTA...CA DATORITA UNOR PROBLEME DE REDACTARE SI EDITARE ALE ACESTUI ARTICOL,MAI ALES AL CUPRINSULUI ACESTUIA,FIIND NEVOIT SA FAC MAI MULTE ADAUGIRI SI COMPLETARI,ACEST FAPT LUINDU-MI MAI MULT TIMP DECAT M-AM ASTEPTATAT SUN NEVOIT SA MA OPREC AICI,DEOARECE SI ACUM,CA IN URMA CU FIX O SAPTAMANA,CU O SINGURA DIFERENTA,CA ACUM O SAPTAMANA IN URMA..........DATORITA INSCENARII PUSA LA CALE DE "CLICA" DIRECTORULUI DE CATIFEA CU LITERE MICI, marian bercu,eram foarte revoltat si stresat,de cele ce erau sa mi se intample/... ACUM CA SI IN URMA CU O SAPTAMANA chiar daca m-i s-a recomandat sa incerc sa ma calmez,sugerandu-mi-se sa las lucrurile sa decurga normal si de la sine,nu pot face acest lucru,deorece,cu toate ca am mai afirmat si mai sus cu putin timp in urma: MA TEM CA SI DE ACEASTA DATA,SE VA INCERCA MUSAMALIZAREA ACESTUI CAZ. IN FUNCTIE DE DERULAREA EVENIMENTELOR...BINEINTELES, DACA AM SA MAI AJUNG LA "TASTE" PROMIT SA VA TIN LA CURENT. VA DORESC O ZI CU SOARE! SOMNAMBULUL ONLINE ARTICOL REDACTAT SI PRELUCRAT DE CATRE SOMNAMBULUL ONLINE 100% CONTINUT ORIGINAL SI INSPIRAT DI VIATA REALA DE ZI CU ZI... FINALIZAT AZI:09.03.2014 ORA:12;25  ZIUA:DUMINICA AZI:11.03.2014 SOMNAMBULUL ONLINE ,REVINE ,DIN NOU,PE ACEASTA PAGINA,DESI SE SIMTE, UN PIC... "MAI RAU" DECAT IERI...NEDORIND SA SE "VICTIMIZEZE" (dupa cum rautaciosii, ar putea crede...)    -DA, AM LUAT CEVA MASURI IN ACEST SENS,DESI UN PIC MAI GREU...MASURILE ,INCEP SA DEA "ROADE"...SI ANUME CA IN ACEST ,MOMENT...TINAND CONT CA ESTE ORA :20:46...DUPA O BAIE FIRBINTE ,SI CEVA, MEDICAMENTE...SI UN SOMN DE APROXIMATIV 3 ORE...ACUM AM PUTEREA SA AFIRM:"SOMNAMBULUL ONLINE ESTE INCA IN PICIOARE" SI ESTE INCA LA "TASTE" SI V-A VORBI... DA ,SOMNAMBULUL ONLINE,CREDE IN DUMNEZEU,SI CREDE,CA NIMIC NU ESTE INTAMPLATOR,PE ACEST PAMANT...DESI UNEORI,APROAPE...DESEORI,I-SI SPUNE..."ASA A FOST SA FIE"... PROBABIL SI IN ACEST CAZ..."INCIDENT"..."ASA A FOST SA FIE"...CA, SOMNAMBULUL ONLINE ,SA AJUNGA...SA CEARA SUS SI TARE,SI IN ACELASI TIMP SI RASPICAT:DEMISIA DIRECTORULUI DE CATIFEA... SOMNAMBUL ONLINE...POATE ORICAND SA JURE CU MANA PE BIBLIE...CA SPUNE...ADEVARUL SI NUMAI ADEVARUL... SOMNAMBULUL ONLINE,REAFIRMA...PENTRU A NU STIU A CATA OARA ,CA I-SI ASUMA RESPONSABILITATEA,PENTRU TOT CEEA CE ESTE SCRIS,IN ACEST BLOG,DAR IN SPECIAL,PENTRU TOT CEEA CE ESTE SCRIS DUPA DATA DE 01.03.2014... NU EU,SOMNAMBULUL ONLINE,MI-AM DORIT ,SA  SE INTAMPLE, TOATE ACESTEA ...MAI BINE ZIS,"TOT ACEST RAZBOI" FOARTE PROBABIL ,CA NICI-"DIRECTORUL DE CATIFEA" ...DESI,A PROVOCAT ACEST "RAZBOI"...NU CRED,CA SI-A INCHIPUIT VRE-O DATA,CA ACESTA SE POATE INTOARCE IMPOTRIVA LUI,DUPA CUM SE "SPUNE"...SI ANUME: "CINE SAPA GROPA ALTUIA,CADE EL IN EA"   DOMNLE DIRECTOR DE CATIFEA ...CREDETI IN DUMNEZEU? JURATI CU MANA PE BIBLIE CA SUNTETI NEVINOVAT, SI CA NU AVETI NICI-UN AMESTEC IN NICI UN INCIDENT...SI ANUME, IN CEL PETRECUT IN IN URMA CU UN AN SI CEVA...SI IN CEL INTAMPLAT CU CATEVA ZILE IN URMA...MAI PRECIS IN ZIUA 01.03.2014-02.03.2014  SI...TOTUSI...DACA...AVETI...ACEST CURAJ,CEEA CE NU CRED.... DAR TOTUSI DACA FACETI ACEST LUCRU,SI JURATI PE BIBLIE,CA NU AVETI NICI UN AMESTEC...PANA LA URMA,,,ADMIT SI ACEST LUCRU...ESTE POSIBIL,SA NU FI "STIUT" DAR ESTE O PROBLEMA...VA READUC LA CUNOSTINTA,CA IN CAZUL IN CARE ,NU ATI STIUT,ACEASTA INSEAMNA... INCOMPETENTA ORIUNDE IN LUMEA ACEASTA UN OM INCOMPETENT TREBUIE SA-SI PREZINTE DEMISIA,,,FIE "EA" DE ONOARE SAU NU... DECI,,,DEMISIA DACA NU ATI FACUT-O PANA ACUM? DACA NU AVETI TOTUSI CURAJUL SA JURATI PE BIBLIE ...ACESTA ,DUCE LA IPOTEZA CA ATI STIUT SI... MAI MULT ,POATE CHIAR DVS. ATI DAT ORDIN CA TOATE ACESTEA SA SE INTAMPLE...ACEST LUCRU FIIND SI MAI GRAV DECAT PRIMUL...EU ,SOMNAMBULU ONLINE NEFIIND IN MASURA SA VA SANCTIONEZ IN VREUN FEL ANUME...PROBABIL O VOR FACE "FORURILE SUPERIOARE" TOTUSI,IDIFERENT DACA VETI FI SANCTIONAT IN VREUN FEL SAU NU...AM AFIRMAT ACEASTA SI CU ALTA OCAZIE...NU VAD ALTA SOLUTIE PENTRU DVS,DECAT:DEMISIA INDIFERENT DACA CREDETI IN DUMNEZEU SAU NU: DACA ATI STUT SUNTETI FOARTE VINOVAT. DACA NU ATI STIUT SUNTETI INCOMPETENT. PENTRU AMBELE CAZURI ...O SINGURA SOLUTIE: DEMISIA-DEMISIA-DEMISIA. CA IN ORICE "RZBOI"CUM AFIRMAM MAI SUS,NU EU SUNT ACELA,CARE LA PROVOCAT...EXISTA SI VICTIME COLATERALE: 1;DIRECTORUL GENERAL 2;DIRECTORUL DE RESURSE UMANE 3;SECRETARA DIRECTORULUI GENERAL   PE LA MIJLOCUL ACESTUI ARTICOL AFIRMAM...CA REGRET...DAR NU ..RETRACTEZ...CE ESTE SCRIS...SCRIS VA RAMANE PENTRU ETERNITATE... PENTRUCA ESTE DEJA O ORA DESTUL DE INAINTATA...ACUM CAND "REDACTEZ" ACEST ARTICOL,FIIND ORA:22:25 SI CHIAR DACA MA REPET,VREU SA SCRIU SI DATA:11.03.2014 FARA A CERSI VREUN DRAM DE CLEMENTA DIN PARTEA DOMNIILOR LOR: LE CER... SCUZE ...PUBLIC... IN FUNCTIE DE DERULAREA EVENIMENTELOR,DACA AM SA MAI AJUNG LA "TASTE" ,AM SA DEZVOLT...SI PROBABIL CA AM SA-MI CER SCUZE FIECARUIA IN PARTE...CU COMENTARIUL DE RIGOARE... INSA ACEST LUCRU NU IL POT FACE,PENTRU DVS.DOMNULE DIRECTOR DE CATIFEA... PENTRU MOMENT AM AVUT IN MINTE,CA AR PUTEA EXISTA UN MEDIATOR... PANA UNA ALTA GANDITI-VA FOARTE SERIOS LA DEMISIE... ARTICOL FINALIZAT AZI:11.03.2014 ZIUA:MARTI  ORA:22:51 AM CEVA PROBLEME CU ACTUALIZAREA ACESTEI PAGINI...SPER SA REUSEC,PANA LA URMA...ESTE 22:55...



somnambulul online este la "taste"(deci,a ajuns cu bine acasa)


            NU A UITAT DE PROMISIUNEA FACUTA ASEARA...

IN ACEST MOMENT NU VA POT PRECIZA SI ORA...INTENTIONEZ CA PROMISIUNE SA FIE ONORATA PANA LA SFARSITUL ACESTEI ZILE, DESI NU SUNT SIGUR 100%...AM ANUMITE MOTIVE...IN NICI UN FEL NU AU LEGSTURA CU ACEST CAZ...CEL MAI PROBABIL,TINAND CONT CA ACEASTA PAGINA ESTE "SUPER-FULL" SI ASEARA AM AVUT CEVA PROBLEME CU "SALVAREA"(a se intelege,probleme cu ,salvarea paginii,in nici un caz cu AMBULANTA...DOAMNE FERESTE..va tin la curent....

precizare,facuta azi:12.03.2014  ora;17:55...SA AUZIM DE BINE!

INCA O PRECIZARE,TOT INCA...AZI,...ESTE ORA:23:55 SI CU RISCUL DE AFI CATALOGAT CA ...NESERIOS...NU-MI   POT   ONORA  PROMISIUNE....NU-MI   GASESC CUVINTELE....NU-MI   ESTE USOR...PANA LA URMA  FARA A PRECIZA DATA SI ORA...PROMISUNEA VA FI ONORATA...MULTUMESC PENTRU INTELEGERE"

  ORA:00:00

14 comentarii:

  1. interesant subiet de sex trebuie sa postezi ceva ai sa ai succes cu blogul.....astept continuarea pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabil ca este un subiect interesant,ca prea "spuneti cu foc".Referitor la postarile si
      succesul blogului nu aveti dreptate...Continuarea va fi publicata in scurt timp...
      MULTUMESC pentru interes...
      Somnambulul Online

      Ștergere
  2. astept raspuns seriozitatea pe primul plan

    RăspundețiȘtergere
  3. Răspunsuri
    1. Multumesc pentru apreciere...dar nu era nevoie de atatea litere de "UUUUUUU"
      Somnambulul Online

      Ștergere
  4. IN CURAND AM SA RASPUND LA TOATE COMENTARIILE??? D-vs....

    RăspundețiȘtergere
  5. ce vorbesti domnule de haruire?.......daca ridic coada sunteti toti pe mine si spuneti de hartuire vorbe goale.....raspundeti la orice provocare nu numai la ce va convine.....am vz pe facebok va intereseaza fetitele de noapte si va credeti in stare sa mai spuneti de hartuire....om serios sunteti?......credeti ca figura de nevinovat ce-o aveti la avatar va catolagheaza ca inger?....am vazut.......noaptea mergeti pe site-uri cu pipite virtual asa ca gasiti alt subiect de dezbatut nu hartuire...indirect faceti acelasi lucru. astept comentariu la cele spuse de mine nu peste o sabtamana

    RăspundețiȘtergere
  6. comentariu...mi-am asumat acest "risc"(chiar in postarea de mai sus "IN GROAPA CU LEI")...nu-mi ramane decat sa suport consecintele...(pentru a fi cat mai exact,mentionez ca aceste comentarii de mai sus au fost publicate azi 09.04.2013,"desi ele au fost trimise cu aproximativ 10 zile in urma)
    Facand o paralela cu postarea "ACTIUNI NE-COERCITIVE IMPOTRIVA FEMEILOR"ma gandesc ca
    ar fi necesar sa existe si o postare "ACTIUNI NE-COERCITIVE IMPOTRIVA BARBATILOR"...
    Ce spune-ti? stimatii mei "Privitori" D-vs. va confruntati cu aceste probleme...pe retelele de socializare...?
    Nu va ramane decat sa cititi cu atentie toate comentariile de pe acest blog,si dupa aceea,daca doriti,puteti lasa propriul d-vs comentariu vizavi de concluzia la care a-ti ajuns...
    Comentariul de mai sus a fost publicat in data de 09.04.2013 ca raspuns la comentariile d-vs.
    la postarea "IN GROAPA CU LEI"...probabil ca acesta v-a facut sa deveniti asa vehementa....
    Revenind la comentariul d-vs de mai sus,marturisesc ca am fost luat putin prin surprindere...
    deoarece renuntand la "filtrarea" comentariilor v-am facilitat accesul de a posta fara aprobarea mea....Desi aveam posibilitatea de a sterge comentariul d-vs imediat nu am uzat de acest drept...LAS LA APRECIEREA TUTUROR PRIVITORILOR MEI SA-MI TRANSMITA PE ORICE CALE DACA MAI DORESC CA ACEST COMENTARIU SA EXISTE PE ACEASTA PAGINA...Cu ceva timp in urma v-am rugat
    tot prin intermediul unui raspuns la un alt comentariu al d-vs:si anume,sa fiti mai rezervata atunci cand faceti un comentariu pe un blog deoarece acesta este public...si poate fara sa vreti va descalificati...va recomand ca pe viitor sa aveti mai multa atentie atunci cand scrieti riscati sa faceti greseli gramaticale si ortografice....
    Somnambulul Online
    Va doresc...Noapte BUNA

    RăspundețiȘtergere
  7. Violenta domestica se poate intampla oricui, insa, de cele mai multe ori, barbatii abuzeaza de partenerele lor de viata. Violenta domestica, intalnita si cunoscuta si sub numele de abuz domestic are loc intre partenerii unei relatii. Ea ia mai multe forme incluzand constrangerea, amenintarea, izolarea, abuzul fizic, emotional si sexual.

    In lipsa ajutorului si a suportului, abuzul va continua si se va inrautati. Cel mai bine este sa intelegi optiunile pe care le ai si sa iei masuri cat mai urgent; nici o persoana nu are dreptul sa fie abuzata.

    RăspundețiȘtergere
  8. Germania are cel mai mare grad de raspandire al prostitutiei pe teritoriul tarii. Toate orasele mari sunt pline de bordeluri. Aici, fetele nu au locatii fixe, ci se muta cand considera ca au "consumat" clientii din zona. Ele inchiriaza camerele in bordeluri cu ziua si au program de opt ore. De asemnea, in Germania este permisa prostitutia la coltul strazii, iar pestii sunt si ei permisi. Nivelul de siguranta al clientilor este ridicat, varietatea tarilor din care provin prostituatele este cel putin la nivelul Angliei. Germania are avantajul ca totul este la fel in fiecare oras, spre deosebire de alte state unde in doar cateva orase ofera prostituate la nivel inalt.

    RăspundețiȘtergere
  9. interesante subiecte .....astept cu nerabdare continuarea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult pentru apreciere...,nu promit...posibil sa postez "continuarea"
      in decursul acestei zile...Totusi,pana atunci,prin intermediul acestui raspus
      am sa public un citat celebru...(autorul...MARILYN MONROE...)
      Un sex-simbol devine un lucru.Eu urasc ideea de a ma tranforma intr-un obiect.
      Daca totusi sunt sortita a deveni un "simbol",atunci,dintre toate lucrurile pe
      care le reprezint,prefer "sexul".Este ceva cat se poate de natural si de firesc
      Somnambulul online

      Ștergere
  10. Amsterdam ridica varsta legala pentru practicarea prostitutiei
    de V.M. HotNews.ro
    Marţi, 26 februarie 2013, 23:44 Actualitate | Internaţional


    Varsta legala pentru a lucra ca prostituata in Amsterdam va urca de la 18 la 21 de ani, a anuntat marti municipalitatea, care vrea de asemenea sa oblige bordelurile sa-si inchida portile pana dimineata, relateaza AFP.

    "Varsta minima pentru o prostituata va creste de la 18 la 21 de ani", a informat municipalitatea din Amsterdam intr-un comunicat, adaugand ca aceasta masura va face parte dintr-un nou set de reguli destinate "luptei impotriva abuzurilor comise in cadrul practicarii prostitutiei si protejarii pozitiei prostituatelor".

    Celebrele bordeluri din "Districtul Rosu" din Amsterdam vor trebui, de asemenea, sa-si inchida portile pana dimineata, intre orele 4.00 si 9.00 in timpul saptamanii si incepand cu ora 5.00 in timpul weekendului, potrivit sursei citate.

    "In acest moment, exista putina supraveghere si control social la aceste ore nocturne", a adaugat municipalitatea, aratand ca, in consecinta, "este mai periculos sa lucrezi, iar prostituatele se confrunta cu clienti beti si agresivi".

    In Cartierul Rosu din Amsterdam, care atrage numerosi turisti din intreaga lume, lucreaza intre 5.000 si 8.000 de prostituate, potrivit autoritatilor, care doresc ca numarul acestora sa scada in urmatorii ani, pentru a lupta impotriva infractionalitatii cauzate, potrivit acestora, de prostitutie, legalizata in Olanda din anul 2000.

    RăspundețiȘtergere