Pe drumul progresului pentru sanatate !


               Tigarile si raul adus de ele!

Fumatul este singura cauza importanta in rata deceselor, care poate fi evitata. In Europa mai mult de 500.000 de oameni mor anual din cauze legate de fumat. Acesta este adevarul din cifre. 
Prezentul articol nu se vrea din capitolul `Fumatul dauneaza grav sanatatii`. Acest mesaj e deja `fumat`. Sa fie oare si adevaruri dincolo de campanii si interese economice?  

Adolescentii ingroasa  randurile fumatorilor  In ultimii ani au existat aspecte alarmante ale cresterii prevalentei fuma-tului, pana in acest an, 2007, cifrele fiind neiertatoare, spune conf. dr. Florin Mihaltan, presedintele Societatii Romane de Pneumologie (SRP). `In perioada 1999-2006, dinamica cea mai mare s-a inregistrat in randul femeilor si al adolescentilor, acestia alimentand esantionul de adulti. La adolescenti, era o crestere de 11%, in ultimii 7 ani. 

Alte studii aratau ca pana la varsta de 14 ani, 50% dintre copii au incercat deja o tigara. In Romania, s-au raportat ca elemente ingrijoratoare  scaderea varstei debutului fumatului si egalizarea incidentei  acestui viciu la nivelul sexelor, prezenta unor boli obstructive  cro-nice, cum ar fi astmul (aproximativ 1 milion de pacienti), BPOC-ul (bronhopneumopatia obstructiva) prezent la  10%  din populatie (in jur de 2 mi-lioane de pacienti). Anul 2007 a adus o cotitura legislativa dar si o multitudine de masuri care permit asistenta fumatorului`, explica presedintele SRP.  

Toxicitatea  
Cei care pledeaza impotriva fumatului, subliniaza efectele daunatoare, care se produc pe termen lung, in urma unei vieti de fumat sau mestecat tutun. Din pacate, faptul ca nicotina luata singura este o otrava extrem de toxica trece deseori neobservat. Nu foarte multa lume stie ca nicotina este vanduta in comert si sub forma unui pesticid. In plus, in fiecare an foarte multi copii ajung la spital dupa ce mananca tigari sau mucuri de tigara.  Cantitatea care se gaseste in trei sau patru tigari (aproximativ 60 mg de nicotina - daca ar fi absorbita in intregime) pot ucide un adult. Consumarea cantitatii de nicotina care se gaseste intr-o singura tigara poate imbolnavi grav un copil prescolar. 

Intoxicarea (prin inghitire) cu nicotina provoaca stari de voma si greata, dureri de cap, respiratie greoaie, dureri stomacale si atacuri de panica. Fiecare dintre aceste simptome sunt cauzate de stimularea excesiva a neuronilor colinergici. Persoanele intoxicate de insecticide pe baza de organofosfati resimt exact aceleasi simptome.  Otravurile se inghesuie  in tigara  De fapt, cel mai daunator efect al nicotinei este dependenta pe care o creeaza consumatorului. 

Pe langa nicotina, tigarile si fumul mai contin  aproximativ 3700 de substante chi-mice: amoniac, arsenic, gudron, hidrogen cianid, monoxid de carbon sau gaz butan. Multe din acestea sunt foarte cunoscute din cu totul alte `contexte`. Arsenicul este folosit ca otrava impotriva sobolanilor, amoniacul este compus al detergentilor. Acestea sunt substante responsabile de efectul negativ asupra sanatatii; aproape 43 sunt cunoscute ca si cauzatoare de cancer. Cele mai de temut sunt benzopirenul, N-nitrosaminele, aldehidele, clorura de vinil, hidrocarburile aromatice (benzenul, fenolii etc.), etilen-oxidul, arseniul, poloniul, cadmiul, cromul etc. 

Sursa:ziare.com

           FARA A MAI STA...PREA MULT PE GANDURI-SOMNAMBULUL ONLINE-TRECE- DIRECT LA ACTIUNE---
PUBLICA ACEASTA NOU PAGINA INFIINTATA ASTAZI MARTI 05.11.2013 PRECUM SI PRIMUL ARTICOL AL ACESTEI PAGINI, CARE SPER SA VA STARNEASCA INTERESUL...MENTIONEZ, CA SI EU CA MULTI ALTII SUNT FUMATOR...MAI MULT SAU MAI PUTIN "INRAIT"...HOINARAND SOMNAMBUL ONLINE...PE CARARILE INTERNETULUI...SI FARA A MAI STA PREA MULT PE GANDURI...MI-A VENIT ACEASTA "IDEE"(scuze daca nu am scris corect cuvantul anterior) DE A INFIINTA O PAGINA PE ACEST BLOG CARE SA CUPRINdA ASEMENEA ARTICOLE ,PRECUM CEL DE MAI SUS...
                   SOMNAMBULUL ONLINE
Publicat azi 05.11.2013   ora:17:03

AZI-miercuri-06.11.2013 ora: 15:55   SOMNAMBULUL ONLINE-redactateaza onoua postare in pagina-PE DRUMUL PROGRESULUI PENTRU SANATATE...
                     Articolul se numeste:

Cum sa scapi de raceala in maxim 24 de ore


Majoritatea oamenilor are un ritual de a face faţă răcelii, de la primele simptome, fie că aleargă la farmacie, se tratează cu un ceai sau testează metoda indiferenţei. Cercetătorii au descoperit însă cum putem scăpa de strănutat, tuşit sau febră în cel mult 24 de ore.

Profesorul Ron Eccles de la Cardiff University, a găsit reţeta după care răceala poate fi învinsă într-o zi, scrie dailymail.co.uk. Pentru a nu lăsa simptomele răcelii să ne afecteze zile în şir, tratamentul-maraton promite să le alunge în maxim 24 de ore. Pentru aceasta, specialistul recomandă trezirea de dimineaţă, oricât de neplăcut ar suna, duşuri fierbinţi şi chiar şi o plimbare, chiar dacă mulţi ar prefera să stea sub pătură, cu telecomanda. Nu oricum însă, ci după un program stabilit pe ore.
 7.00 Duşul fierbinte Deşi primul instinct răcit ne-ar îndemna să rămânem în pat, primul lucru pe care îl recomandă specialistul este un duş fierbinte. Şi nu oricum, ci la prima oră. Apa fierbinte va îndepărta senzaţia de frig, iar aburul va desfunda sinusurile. 
8.00 Micul dejun Micul dejun sănătos este cea mai importantă masă a răcitului, conform studiului. Eventualele diete nu vor fi încălcate, pentru că recomandarea profesorului Ron Eccles cuprinde sucul obligatoriu de portocale, pentru necesarul de vitamina C, precum şi o porţie de cereale sau fructe de pădure uscate, bogate în antioxidanţi.

10.00 Infuzia de aburi O baie de aburi cu diverse remedii naturale ajută foarte mult la desfundarea nasului şi la deblocarea sinusurilor, prevenind durerile de cap. Tratamentul poate fi dublat şi de medicamente în acest moment al zilei, precum paracetamol, aspirină sau sirop de tuse. 
12.00 Plimbare Deşi este suficient de frig afară pentru ca majoritatea oamenilor să nu-şi dorească să iasă deloc, indiferent dacă sunt răciţi sau nu, expertul a inclus în programul de tratament-maraton plimbarea de la prânz. Nu trebuie străbătuţi mulţi kilometri pentru îmbunătăţirea stării de psihic şi întărirea sistemului imunitar, conforma explicaţiei acestuia. 
13.00 Înapoi, la masă Prânzul trebuie să fie, neapărat, la fel de sănătos în conţinut ca şi micul dejun. Unul din meniurile recomandate cuprinde carne slabă de pui şi o salată, dar poate conţine şi echivalentul vegetarian, unde este cazul. Proteinele ajută la întărirea sistemului imunitar, pentru ca organismul să poată răspunde la virus. 
15.00 Bea un ceai Infuziile din plante şi alte lichide fierbinţi ne ajută să menţin umede mucoasele, ne ajută să producem mucus şi să-l eliminăm. De asemenea, poţi bea şi un pahar cu suc de portocale proaspăt stoarse. Efectul nu va fi unul imediat, dar acest suc îţi va creşte nivelul de vitamina C din corp, ceea ce te ajută să te recuperezi mai uşor.
 18.00 Condimentează-ţi mâncarea La cină, mănâncă alimente cât mai condimentate. Foloseşte ghimbir, usturoi sau chiar ardei iute, fiindcă acestea au proprietăţi antivirale şi antibacteriene demonstrate şi, în plus, te ajută să-ţi eliberezi sinusurile.
 20.00 E timpul pentru o baie fierbinte La finalul acestei zile grele, scapă de durerile musculare şi desfundă-ţi căile aeriene cu o baie fierbinte, în care poţi pune şi câteva plante sau săruri. 
22.00 Dormi nu mai puţin de 8 ore Pentru ca organismul să se refacă, are nevoie de aproximativ 8 ore de somn liniştit. În timpul somnului, sistemul imunitar lucrează pentru ca tu să te trezeşti în formă maximă a doua zi şi să uiţi de răceală. Pentru a avea un somn cu adevărat odihnitor, nu te uita la televizor şi nu sta la calculator până adormi
SURSA:Ziarul de Bucov-Romania...

Somnambulul Online va doreste multa sanatate si sa aveti cat mai multa grija de dumneavostra!!!
                                    Publicat azi miercuri 06.11.2013 ora 16:00

TOT AZI...SOMNAMBULUL ONLINE revine in forta...cu dorinta de a va da cat mai multe informatii...privind tematica acestei pagini...asadar ...in acest moment redactez...(mai bine zis, fac copy-paste 100% ....din ziarul  "CLUJEANUL"...

Ce se intampla daca sari peste micul dejun...


Importanta micului dejun si cele mai sanatoase alimente ale primei mese din zi. Conform unor rapoarte recente, a sari peste micul dejun este o mare greseala, care poate duce la obezitate, diabet si chiar raceala.

Cercetatorii americani au demonstrat ca persoanele care elimina prima masa a zilei din alimentatie sunt cu 27% mai predispusi la infarcturi si boli grave de inima.Asadar, cat de important este pana la urma micul dejun si ce alimente ar trebui sa consumam?Unora dintre noi le este imposbil sa manance imediat dupa ce se trezesc si asta pentru ca fiecare persoana are propriul ceas biologic, mostenit ereditar, acesta fiind mai lent fata de alte persoane.Eliberarea de hormoni si o serie de procese pe care corpul le activeaza pentru a ne pregati pentru ziua care abia a inceput, conduc la senzatia de foame.Ideea de mic dejun va fi foarte dicila, aproape imposibila, daca esti genul de persoana care obisnuieste sa stea noapte tarziu. Cu toate astea, pentru o viata sanatoasa, o gustare la serviciu, in intervalul orar 9-10, e mai mult decat binevenita. De asemenea, orele de culcare neregulate pot provoca un somn nelinistit, iar senzatia de oboseala intervine atunci cand ne trezim.Micul dejun te scapa de obezitate, spun cercatatorii, si asta pentru ca este cea mai importanta masa a zieli. Cine sare peste micul dejun, la mijlocul diminetii va simti nevoia de o gustare, in acest caz masa de pranz va fi afectata, iar in spre dupa-amiaza senzatia de foame va reveni. Asdar, in loc sa avem doar trei mese pe zi, vom avea un numar mai mare, ceea ce reprezinta un risc de a lua in greutate. Sarind peste cea mai importanta masa a zilei, vom influenta aparitia alergiilor alimentare si a durerilor stomacale pe tot parcursul zilei.Un studiu efectuat pe 21 de barbati si femei, a demonstrat faptul ca cei care renunta la micul dejun, la masa de pranz vor manca cu pana la 20% mai mult, de asemenea favorizand consumul de pizaa si cicolata. Si perioada de post este in defavoarea unei vieti sanatoase, deoarece dupa incheierea acesteia consumul de alimente bogate in zahar si grasimi a inregistrat un consum ridicat.Un alt studiu efectuat pe un grup de adolescente care obisnuiau sa elimine micul dejun din alimentatie a dovedit faptul ca dupa reluarea acestuia, tinerele au inregistrat scadere in greutate, nivel scazut de hormoni care favorizeaza senzatia de foame si un numar mare de calorii arse pe tot parcursul zilei.Totusi, sa nu exageram.Un studiu jurnalistic efectuat in 2011 asupra nutritiei, a demonstrat faptul ca majoritatea dintre noi consuma la micul dejun echivalentul mesei de pranz sau chiar a cinei.In acest caz pentru a elimina riscul punerii in greutate, expertii recomanda un consum minim de aproximativ 300 de calorii. Asta inseamna ca un bol de terci cu miere sau un ou fiert cu o felie de paine prajita integrala ar fi indeajuns.Pe de alta parte, cel mai grav mod de a-ti incepe ziua este ca la micul dejun sa consumi cereale cu zahar, produse de patiserie sau paine alba. Acestea vor determina o crestere a nivelului de zahar in sange.Ce se intampla in cazul in care suntem la dietaIn ideea de a nu renunta la micul dejun, dar si de a pastra dieta, trebuie sa consumam alimente cat mai putin bogate in calorii, de asemenea o rutina in randul alimentelor este ceea ce avem nevoie.Dr Michael Mosley, autorul cartii "Dieta rapida", afirma ca a renunta la micul dejun nu e un lucru grav, dar acest lucru trebuie efectuat doar in cazul in care organismul nostru este indeajuns de puternic incat sa reziste unui astfel de stres alimentar.Sunt foarte multe diete care incurajeaza eliminarea micului dejun din alimentatia zilnica, iar rezultatele atesta faptul ca in 12 saptamani unele persoane au slabit pana la aproximativ 9 kg...


Cu speranta ca si acest articol va v-a fi de ajutor...

Somnambulul Online este neobosit urandu-va din nou MULTA SANATATE CA-I MAI BUNA DECAT TOATE!!!

Publicat azi 06.11.2013  0ra: 16:26


DESI, PROBABIL...a-ti observat? in mod normal (daca ma pot exprima asa) eu SOMNAMBULUL ONLINE "obijnuiam",(desigur din cauza timpului disponibil) sa postez un articol aproape la 30 de zile pe acest blog...iata... ca azi Miercuri 06.11.2013 in mai putin de 2 ore sunt pe cale de a finaliza a treia postare pe pagina acestui  blog..."valentinos_blog test"

VA "ORDON" ca din acest moment...sa nu treca o zi macar, fara a vizualiza aceasta pagina:"PE DRUMUL PROGRESULUI PENTRU SANATATE"
si de ce nu, toate paginile acestui blog...

Va rog nu interprettati gresit...SOMNAMBULU ONLINE...nu POATE da ordine la nimeni...si nici nu-si doreste acest lucru...TELECOMANDA este la dumneavoastra...si sunteti singurii in masura sa decide-ti ce sa vizualiza-ti pe un blog sau nu ?
As mai face, o remarca...desi monitorizarea si contorizarea acestui blog indica faptul ca este destul de urmarit...(dovada fiind numarul de steaguri acumulate si nu in ultimul rand "contorul" de vizualizari in acest moment indica nu mai putin de...ATENTIE...106059 (O SUTA SASE MII "ZERO" CINZECI SI NOUA)

Daca facem un calcul simplu "pe degete" sau "babeste" cum se spune in popor...rezulta cu aproximatie, ca acest blog tinand cont ca a fost infiintat cu aproximativ 10 luni in urma...a avut pana in prezent peste 10 mii de vizualizari pe luna...
Ce ma intriga cel mai mult, este faptul ca ,comentariile pe acest blog lipsesc cu desavarsire...(desigur sunt cateva,la care am facut referire intr-o alta postare) raportat la numarul de vizualizari...

RAUTACIOSI ar putea spune ca "cersesc" comentariile venite din partea dumneavoastra...
NIMIC MAI FALS ACEST BLOG VA FUNCTIONA IN CONTINUARE CU SAU FARA COMENTARIILE DUMNEAVOSTRA...(am mai spus-o si cu alta ocazie, este un pic dificil, deoarece trebuie sa te autentifici si sa-ti asumi resposabilitatea pentru ceea ce scrii in comentariul pe care il faci , pentru ca acesta va fi facut public, si risti sa te descalifici in fata tuturora mai ales daca faci un comentariu indecent si eventual si cu ceva greseli gramaticale si ortografice...
CA EXEMPLU AM SA FAC COPY-PASTE (SI SPER SA REUSESC DEOARECE ESTE UN COMENTARIU FACUT CU MULT TIMP IN URMA...)

Da mi-a luat,un pic cam mult...dar am reusit...

este mesaj original si autentic pe care nu am dorit sa-l fac public la momentul respectiv din anumite considerente...

Daca m-i se va cere...? am sa-l fac public in original nu doar prin copy-paste...

Mai jos ve-ti avea o "monstra" de mesaj care nu este indicat sa-l faci pe un blog sau forum ori pe orice canal de comunicare...
Daca ai ceva de impartit cu cineva... discuti intre 4 ochi...eventual telefonic...daca ai numarul de telefon al persoanei respective...

mai jos ...mesaj trimis de catre o admiratoare a blog-ului meu...
cu mai mult timp in urma...
DOVADA:

dragutule mai sti acum o luna si ceva ai intrat pe sait-ul care era chat am vb ti-am dat accept la cam web te-am satisfacut virtual te-ai simtit bine nu?...acum chipurile te simti hartuit de mine nu? confunzi scula cu prefectura....sau nu au vrut si altele sa te satisfaca virtual si te razbuni pe mine.....gandeste-te bine la ce spui...greseli gramaticale?ha ha...ha... la PE DRUMUL PROGRESULUI BIS

Asadar, aviz AMATORILOR ai dreptul sa spui orice dar totul poate fi folosit IMPOTRIVA TA...daca doriti sa face-ti un comentariu pe un blog...incercati pe cat posibil...sa face-ti referire la postarea respectiva si sa nu sa va descarcati emotional prin intermediul unui comentariu...(mai mult ca sigur ca insasi eu am sa fiu acuzat de acest lucru, dar i-mi asum acest fapt...)

DA!!! este adevarat...SOMNAMBULUL ONLINE...s-a lasat dus de val... si a uitat ca in urma cu mai multe minute, se LAUDA ca EL a reusit performanta de a face nu stiu cate postari inr-un timp asa de scurt...
    In ultimul "timp"   TIMPUL trece foarte repede...nu stiu de ce ?   Dumneavostra stiti ? ,dupa cum probabil observa-ti ,MI-E mi-a luat mai mult de o ora sa redactez acest "articol" sau comentariu...cum doriti sa-l numiti...Nu este mai usor sa facem "copy-paste" si se rezolva totul foarte  "repede"...
        Daca sunteti de acordd cu mine!!! acest lucru am sa-l fac eu acum ,pentru dumneavostra,si anume:un nou articcol legat de subiectul acestei pagini...care va reamintesc...se numeste: PE DRUMUL PROGRESULUI PENTRU SANATATE.

Farmacia naturii 

Smochine pentru silueta

Au efect remineralizant şi ne ajută să slăbim. Sunt sursă bună de magneziu, necesară funcţionării sistemului nervos. Conţin vitaminele A, B, C, care 



întăresc imunitatea. Iată trei motive pentru a mânca smochine.

Din cauza conţinutului de glucoză şi fructoză, diabeticii au voie să mănânce smochine doar cu sfatul medicului

În medicina chineză, smochinele sunt folosite pentru detoxificarea organismului. Crude sau uscate, smochinele au proprietăţi diuretice, laxative, emoliente. În acelaşi timp, aceste fructe au efect remineralizant, tonifiant datorită bogăţiei de vitamine şi minerale. Smochinele sunt o sursă bună de magneziu, indispensabil sistemului nervos, dar şi de fier, necesar pentru formarea globulelor roşii şi pentru transportul oxigenului în ţesuturi. Datorită vitaminelor A, B, C, smochinele stimulează imunitatea şi previn virozelor respiratorii. În privinţa conţinutului de vitamine şi minerale există unele diferenţe între smochinele crude şi cele uscate, acestea din urmă fiind în avantaj. Astfel, 100 g smochine crude conţin 20 mg magneziu, 54 mg calciu, 0,6 mg fier, 240 mg potasiu. Aceeaşi cantitate de smochine uscate furnizează 62 mg magneziu, 160 mg calciu, 2,5 mg fier, 770 mg potasiu. 

FIBRE ALIMENTARE

Nutriţioniştii apreciază smochinele şi pentru conţinutul de fibre alimentare: 
2,5 g/100 g fructe crude, 11 g/100 g fructe uscate. Fibrele stimulează digestia, contribuie la eliminarea toxinelor şi împiedică asimilarea grăsimilor. De aceea, smochinele pot fi consumate în curele de slăbire. Cu moderaţie însă, dacă vorbim despre cele uscate, care au multe calorii şi mult zahăr. În vreme ce 100 g smochine crude conţin 13 g carbohidraţi, 82 g apă şi 57 de calorii, aceeaşi cantitate de fructe uscate ajunge la 57 g carbohidraţi, 25 g apă şi 240 de calorii. 

CURE DE SLĂBIRE


“Persoanele care vor să slăbească mâncând smochine uscate trebuie să excludă celelalte surse de carbohidraţi – pâinea, orezul, pastele făinoase, produsele de patiserie. Chiar dacă au multe calorii, smochinele pot fi folosite în curele de slăbire ţinând cont de raţia calorică zilnică şi de ponderea altor alimente cu densitate calorică mare”, arată prof. dr Gheorghe Mencinicopschi. 

Sursa:Ziare.com
                            Publicat azi : 06.11.2013  miercuri ora  18:55
SANATATE MULTA    
                                                        Somnambulul Online
SCUZATI-mi eventualele greseli gramaticale si ortografice...din comentariul 1000% original si sincer...
(da o mie la suta este adevarat)                 VA PUP SI VA DORESC O SEARA FRUMOASA...PE MAINE!!!!!!!!!!!

CU TOATE CA IN URMA CU CATEVA MINUTE SOMNAMBULUL ONLINE ...VA PUPAT SI V-A DORIT O NOAPTE FRUMOASA...EL...ADICA EU ...CAZAN VALERICA ...HOINARESC PE CARARILE INTERNETULUI  "SOMNAMBUL ONLINE" CUM SUNT ,SI DE ACEASTA DATA...VA PROMIT  CA N-AM S-O MAI LUNGESC PREA MULT...TIN SA VA ANUNT ,CA  AM GASIT UN ARTICOL CARE TINE DE SANATATE...DAR DE ACEASTA DATTA...ARTICCOLUL CARE V-A FI POSTAT ARE CA TINTA...TOATE FEMEILE FRUMOASE DIN ACEASTA" LUME" CARE VOR IN ORICE MOMENT SA FIE SI MAI FRUMOASE DE CAT SUNT....
               PAREREA MEA ESTE CA TOTE FEMEILE DIN ACEASTA "LUME" SUNT FRUMOASE IN FELUL LOR...
PE CELE CARE NU LE-A INZESTRAT NATURA  CU UN CORP FOARTE FRUMOS...CONTRA COST SI DEPINDE DE SPONSORUL PE CARE IL AU... I-SI POT REMEMEDIA ACEST INCONVENIENT PRIN DIFERITE METODE DE ESTETICA SI COSMETICA...NU DORESC SA INTR-U IN DETALIU IN ACEST DOMENIU ...DEOARECE NICI NU IL CUNOSC PREA BINE,SI MAI DEGRABA VA PROPUN SA VIZUALIZATI ARTICOLUL CARE URMEZA MAI JOS:

Tratamente de frumusete cu ulei de argan


Majoritatea cosmeticelor din comerţ au în componenţă ulei de argan, pe care îl poţi folosi şi tu în stare pură în diverse tratamente naturiste.

Nu trebuie să investeşti o avere în cosmetice ca să îţi păstrezi frumuseţea, este de-ajuns să ai câteva ingrediente naturale de calitate. Uleiul de argan, un adevărat elixir al frumuseţii, se regăseşte în majoritatea gamelor de îngrijire pentru piele şi păr, aşadar ştii că vei obţine cele mai bune rezultate şi în cadrul tratamentelor de frumuseţe făcute în casă. O sticluţă de ulei de argan de 250 ml poate costa în jur de 100 de lei însă poate fi folosită mai multe luni şi înlocuieşte mai multe produse cosmetice, aşadar nu te bucuri doar de efectele sale pozitive asupra frumuseţii, ci poţi face şi economii în acelaşi timp.

Cele mai eficiente tratamente naturiste de înfrumuseţare cu ulei de argan

Tratamente cu ulei de argan pentru păr.

Poţi să revitalizezi părul tern şi uscat dacă aplici puţin ulei de argan pe vârfurile firelor de păr, fără să îl clăteşti sau poţi să îţi faci o mască pentru scalp săptămânal. Dacă obişnuieşti să foloseşti placa de păr sau ondulatorul des îţi poţi trata părul cu ajutorul uleiului de argan care îl hrăneşte şi hidratează fără să îl îngraşe.

Tratamente naturiste cu ulei de argan pentru piele.

Poţi să foloseşti uleiul de argan pentru masajul tenului în loc de cremă de faţă sau chiar şi în loc de cremă de mâini pentru piele mai fină. Acesta se absoarbe mai repede în piele şi o lasă catifelată fără să îi dea aspectul acela gras. Include-l în ritualul tău zilnic de frumuseţe pentru efectului său anti-aging, datorat cantităţii mari de antioxidanţi şi vitamina E, iar vara poate fi folosit şi pentru protecţie împotriva razelor ultraviolete. În timpul sarcinii viitoarele mămici pot folosi pentru masajul burticii ulei de argan, care previne apariţia vergeturilor. De asemenea, acesta vindecă şi cicatricile şi atenuează aspectul cicatricilor. Când îţi exfoliezi tenul poţi să foloseşti pe post de exfoliant zaţ de cafea sau sare grunjoasă cu puţin ulei de argan pentru hidratare. Unghiile casante şi galbene pot fi întărite prin masaj cu ulei de argan şi zeamă de lămâie.

Uleiul de argan în alimentaţie.

Poţi folosi ulei de argan în salate sau pe stomacul gol pentru a reduce senzaţia de foame, dar care are şi efecte benefice în reducerea nivelului de colesterol. Tu foloseşti ulei de argan în ritualul tău de frumuseţe? Scrie-ne într-un comentariu ce tratamente de înfrumuseţare cu ulei de argan foloseşti.

SOMNAMBULUL oNLINE  VA DORESTE TUTUROR FEMEILOR DIN ACEASTA  LUME MULTA SANATATE...SI NU IN ULTIMUL RAND ...IUBITI-VA MULT...

PUBLICAT AZI  06.11.2013  ZIUA MIERCURI  ORA   20:00





Cele mai bune 10 fructe exotice

SOMNAMBULUL ONLINE
                           O NOUA POSTARE PENTRU DUMNEAVOSTRA  SPER EU LA FEL DE INTERESANTA CA CELE ANTERIOARE...

Cele mai bune 10 fructe exotice de care nu ai auzit pana acum
Lumea e plina de fructe exotice si ciudate de care nu ai auzit niciodata. Multe din ele insa isi croiesc drumul spre magazinele din intreaga lume, asa ca nu strica sa le cunosti.

Castravete african cu coarne
Cunoscut si sub numele de pepenele cu coarne, pepenele jeleu, melano, pikano sau kiwano, este o specie anuală din specia castravetelui și a pepenului.  Este un fruct cu contraste vibrante. Gustul este undeva intre castravete si zucchini si este bogat in vitamina C si fibre. Este originar din Africa, dar a fost exportat si se cultiva in Noua Zeelanda, Australia si Chile. (foto main)Durian
Se mai numeste fructul regilor sau “cel mai urat mirositor aliment din lume”. Durian creste in copacii cu acelasi nume in toata Asia de Sud, cu toate ca este originar din zona Indoneziei, Malaieziei si Bruneiului.Durian are o forma rotunda, usor neregulata, acoperita cu spini. Numele lui provine chiar de la formula “duri malay”, care inseamna spin. Spre deosebire de exterior, pasta acestui aliment este carnoasa, are nuante de galben spre portocaliu si un gust dulce, apreciat de localnici si de turistii deschisi catre nou.Citeste aici mai multe despre Durian

Ackee


Provine din Africa de vest, insa a fost importat si cultivat in Jamaica, motiv pentru care este considerat fructul specific al acestei tari. Se mai gaseste si in Haiti si Cuba si este incorporat in bucataria caraibiana.

Rambutan
Provine din Malaezia si, in ciuda aspectului exterior bizar, este fruct foarte moale si dulce, asemanantor cu litchi. Gustul seamana cu cel al strugurilor. Poate fi inclus in salate exotice si cocktailuri. Se gaseste in Asia, Australia si tarile din America Centrala.

Physalis
In Romania, se cunoaste sub numele de "lampion chinezesc" sau "floarea lampion". Fructele ei, asemanatoase cireselor, sunt acoperite cu un invelis portocaliu aprins. Acestea au o aciditate revigoranta si un gust acrisor precum cea a rosiilor, motiv pentru care se foloseste in foarte multe feluri (un exemplu simplu - paste cu sos de Physalis). Se cultiva in America de Sud.

Jabuticaba
Este un pom din America de Sud ale carui fructe cresc direct pe trunchi. Acestea sunt ca niste struguri, motiv pentru care sunt si folosite pentru vin. De altfel, vinurile si lichiorurile de Jabuticaba sunt chiar populare.

Miraclefruit

Sunt niste fructe de padure care, atunci cand sunt ingerate, modifica gustul alimentelor acre, substituindu-l cu gustul dulce. Acest efect se datoreaza miraculinului, utilizat in scop comercial ca substituent pentru zahar. Provine din Africa de vest.


Aguaje
Este un superaliment consumat in jungla Amazoniana, care prinde din ce in ce mai multa popularitate peste tot in lume. Ca si acai, care a ajuns cunoscut si apreciat pentru proprietatile sale, fructul aguaje este o sursa excelenta de vitamina A si C, iar pulpa este folosita pentru tratarea arsurilor. Daca este fermentat, face un vin exotic delicios. Se spune ca datorita acestui fruct sud-americanele sunt mai voluptoase si au posterioare de invidiat. Aguaje contine fitoestrogeni, adica estrogeni produsi de natura, care accentueaza trasaturile feminine si mentin sanatatea  parului, a unghiilor si a pielii.

Jackfruit
Este fructul national din Bangladesh si a fost cultiva in India in urma cu 6.000 de ani. Carnea untoasa este plina de fibre. Ajunge sa aiba dimensiunea unui pepene.




Monstera deliciosa
Se mai numeste planta urgan si este nativa din padurile tropicale din America Centrala. Este foarte rara si . Fructul arata ciudat si ii ia un an sa se coaca, iar daca este consumat crud este toxic.

COPY-PASTE 100%
SURSA:INTERNET
SOMNAMBULUL ONLINE
21:06
06.11.2013

SOMNAMBULUL ONLINE REVINE AZI 07.11.2013 

Coenzima Q10: ce este şi dacă te ajută cu adevărat


Reclamele la produse cosmetice pomenesc atât de des de coenzima Q10 încât cu siguranţă îţi este un termen foarte cunoscut. Proprietăţile sale antiîmbătrânire sunt foarte lăudate, dar sunt cu adevărat reale?Află ce este coenzima Q10 şi dacă are într-adevăr efecte benefice asupra frumuseţii.

Ce este coenzima Q10?
Coenzima Q10 este o substanţă care se găseşte în mod natural în organism şi care ajută la transformarea nutrienţilor în energie. Se găseşte în aproape toate ceulele corpului nostru şi este un antioxidant foarte puternic.

Cum te ajută?


Antioxidanţii luptă împotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi, care pot distruge membranele celulare, alterează structura ADN-ului celular şi pot provoca moartea celulelor. Oamenii de ştiinţă sunt de părere că radicalii liberi au o contribuţie majoră la procesul de îmbătrânire, dar şi la apariţia unor probleme de sănătate precum bolile de inimă sau cancerul. 

Antioxidanţii, precum coenzima Q10, pot neutraliza radicalii liberi şi pot reduce sau chiar preveni unele dintre efectele lor nocive. De asemenea, coenzima Q10 protejează celulele pielii de razele ultraviolete, prevenind fotoîmbătrânirea, apariţia prematură a ridurilor. 

Care este legătura dintre coenzima Q10 şi riduri?
Coenzima Q10 este produsă în mod natural în organism. La nivelul pielii atinge concentraţia maximă în jurul vârstei de 20-30 de ani, apoi scade constant odată cu înaintarea în vârstă. Nu este o coincidenţă faptul că după vârsta de 30 de ani începem să observăm apariţia ridurilor fine din jurul ochilor sau buzelor, odată cu scăderea nivelului natural de coenzima Q10 din piele. 
În lipsa acestui antioxidant natural, radicalii liberi atacă celulele, le afectează capacitatea de regenerare, motiv pentru care pielea îmbătrâneşte mai uşor.


Scăderea concentraţiei de coenzima Q10 poate fi combătută şi prin intermediul alimentaţiei sau a suplimentelor. Alimentele bogate în coenzima Q10 sunt cele de origine animală, în special organele precum ficatul sau inima. De asemenea, se mai găseşte şi în legume şi verdeţuri, în special în avocado şi pătrunjel, dar în cantităţi mai mici. De asemenea, poţi apela şi la suplimentele cu coenzima Q10, dar este indicat să discuţi înainte cu un medic.

Cât este de eficientă în tratamente cosmetice? 
Aplicată local, coenzima Q10 poate penetra straturile superioare de celule vii ale pielii, atenuând adâncimea ridurilor specifice fotoîmbătrânirii. De asemenea, are capacitatea de a stimula activitatea regeneratoare a celulelor epiteliale, care odată cu înaintarea în vârstă devin inactive, potrivit cercetătorilor de la Universitatea New South Wales din Sydney, Australia.

CAOPY-PASTE 100%
SURSA INTERNET...SOMNAMBULUL ONLINE-PE DRUMUL PROGRESULUI PENTRU SANATATE
CU DUMNEAVOASTRA PENTRU DUMNEAVOASTRA


Publicat azi 07.11.2013  joi. ora 16:25

Sa lasam prejudecatile "deoparte"si sa "mergem" -PE DRUMUL PROGRESULUI PENTRU SANATATE-azi-joi-07.11.2013

                Adio pastile si prezervative



Prezervativul vă dă bătăpi de cap? Îl puteţi înlocui cu o nouă metodă de contracepţie, care vă protejează de HIV şi nu scade plăcerea.


Inovaţia unei echipe de cercetători de la Universitatea Washington constă în fibre de dimensiuni nanometrice, ce se pot dizolva în corp, eliberând o substanţă protectoare. Metoda este ieftină, discretă şi oferă un mecanism de protecţie reversibil, notează site-ul doctorulzilei.ro.Oamenii de ştiinţă au obţinut o finanţare de un milion de dolari din partea Fundaţiei Bill & Melinda Gates pentru a dezvolta această tehnologie.Practic, cum funcţionează sistemul? În mod bizar, la fel ca în cazul telefoanelor mobile. Concret, cercetătorii au lansat cu ceva timp în urmă un sistem care învăluie aparatul într-un strat de particule nanometrice, astfel că mobilul poate fi scăpat în lichide fără probleme, fiind protejat de respectivul strat. Aici, înainte de contactul sexual, se vorbeşte de un strat asemănător, aplicat 
pe pereţii interni ai vaginului




„Visul nostru constă în realizarea unui produs pe care femeile îl pot folosi pentru a se proteja atât de HIV, cât şi de o sarcină nedorită”, a explicat Kim Woodrow, profesor de bioinginerie la Universitatea Washington. „Deja există medicamentele necesare pentru acest lucru, singurul lucru care lipseşte este o metodă de aplicare a acestora care să fie eficientă şi pe care femeile să dorească să o folosească”, a explicat Woodrow, potrivit sursei citate.Cercetătorii afirmă că materialul poate include mai multe tipuri de fibre, permiţând protejarea de mai multe tipuri de boli cu transmitere sexuală şi eliberarea medicamentelor în corp la momente diferite, pentru a le amplifica potenţa.



CU SPERANTA... CA SI ACEST ARTICOL VA V-A  PLACEA...SOMNAMBULU ONLINE...DESI ESTE INFORMAT SI... SITIE DE FAPTUL CA  GOOGLE  NU ACCEPTA...SI ESTE FOARTE DRASTIC IN CEEA CE PRIVESTE " copy_paste" mai ales atunci cand  "face" clasificarea...PAGE RANK (cred ca am scris corect...daca nu ...scuze"")  EL...SOMNAMBULUL ONLINE...hoinareste ...(somnambul "cum este") si continua sa faca copy-paste ...asumandu-si acest risc...
colectand articole si informatii "pretioase"...si incearca pe cat posibil sa vina in sprijinul dumneavoatra....Va Multumesc-inca odata pentru vizualizarii...!

PUBLICAT AZI 07.11.2013  ora:  17:55

O SEARA BUNA ...!

azi 11.11.2013  ora- 02:10   deja luni  SOMNAMBULUL ONLINE  revine cu o noua postare postare sau articol...cum doriti sa il numiti....ce se vrea a fi o continuare al primului articol din aceasta pagina:

                  TIGARILE SI RAUL ADUS DE ELE...
Partea -a doua...continuare si final...

Din procesul de ardere rezulta gudronul. Un pachet de tigari pe zi inseamna aproximativ o ceasca de gudron in stare pura pe an. Gudronul se depune pe plamani si induce tusea, creste riscul dezvoltarii infectiilor in sistemul  respirator si contine substante care cauzeaza cancer. Continutul in nicotina si alte substante, depinde de varietatea de tutun, conditiile si metodele de cultura, precum si de pozitia pe planta a frunzelor recoltate.  Nicotina are si efecte  terapeutice  Este o substanta care se regaseste in natura, reprezentand in mod obisnuit aproximativ 5 % din greutatea plantei de tutun. Tigarile contin intre 8 si 20 de miligrame de nicotina insa doar aproximativ 1mg este absorbit de organism dintr-o tigara.  

S-au realizat studii cu privire la efectele terapeutice pe care le poate avea nicotina in cazul anumitor boli. In cazul bolii Alzheimer primii neuroni pierduti sunt neuronii colinergici   dintr-o anumita zona a creierului. Nicotina poate imbunatati functiile neuronilor ramasi si incetini simptomele care au inceput sa se manifeste.    

Sindromul Tourette produce celor care sufera de aceasta boala ticuri (miscari necontrolate ale capului, mainilor si altor parti ale corpului) si impulsuri violente, inclusiv verbale. Plasturii cu nicotina pot reduce simptomele persoanelor care sufera de acest sindrom. Totodata, ar putea diminua riscul aparitiei maladiei Parkinson, conform rezultatelor studiului unei echipe de la Institutul Karolinska, din Stockholm, privind efectele nicotinei asupra sistemului nervos. Bolnavii care sufera de schizofrenie fumeaza in general de 2-3 ori mai mult decat persoanele fara o boala mentala. 

Se pare totusi ca acest obicei mult daunator, la schizofrenici are si cateva efecte benefice. Prin stimularea receptorilor nicotinici din creier, fumatul poate imbunatati tulburarile de memorie si atentia in randul pacientilor schizofrenici, aflam dintr-un studiu realizat de catre cercetatorii de la Yale School of Medicine. Insa, pentru o persoana obisnuita, problemele de sanatate asociate cu utilizarea produselor care contin nico-tina sunt mult mai grave decat posibilele beneficii.  Intre acestea se numara cancerul, emfizemul pulmonar, unele boli ale inimii si comotii cerebrale. Pe termen lung, nicotina poate spori nivelul colesterolului daunator, care deterioreaza arterele. Acest fapt ridica riscul producerii unui infarct sau a unei comotii cerebrale. 

Studentie in fum de tigara              
Am intrebat-o pe dr. Augustina Burnete de la Dispensarul Medical Studentesc Hasdeu ce corelatii exista intrestudenti si fumat, dansa fiind prima la care acestia se adreseaza daca apar probleme. `Sunt mai frecvente infectiile respiratorii. Totodata, imunitatea scade foarte mult din cauza fumatului si atunci organismul lupta cu mai mare greutate. Unii constientizeaza riscurile si mai renunta, dar foarte multi, din pacate, continua. Incearca ei sa se lase, dar e foarte greu daca sunt dependenti. Si se fumeaza mult mai mult in primii ani de facultate decat in liceu`. Dr. Augustina Burnete a tinut sa sublinieze implica-tiile digestive ale fumatului, care  asociat cu o alimentatienecorespunzatoare reprezinta o reteta `de succes` pentru ulcerul gastric.  

Plus de nicotina in sesiune  
Prin cresterea activitatii neuronilor, nicotina imbunatateste timpul de reactie si abilitatea de a fi atent, facandu-va sa va simtiti capabili de a munci mai bine.  Eliberarea neurotransmitatorului numit dopamina in partea posterioara a creierului determina aparitia unor simtaminte placute, de fericire care incurajeaza repetarea respectivei acti-vitati.  Stimularea descarcarii de glutamat, un neurotransmitator cu functii in invatare si memorare, imbunatateste conexiunile intre grupurile de neuroni. Acestea pot constitui baza fizica a ceea ce cunoastem drept memorie. Atunci cand e folosita nicotina, glutamatul poate crea o bucla a memoriei cu privire  la senzatiile placute simtite si poate  determina  o mai mare nevoie de a fuma.  Creierul produce mai multe endorfine ca raspuns la nicotina. Endorfinele sunt mici proteine, denumite calmantul natural al organismului. Structura lor chimica este foarte asemanatoare cu cea a puternicelor calmante sinte-tice, ca de exemplu morfina.  Endorfinele pot si ele sa conduca la senzatii de euforie. 

`Fumatul danueaza grav sanatatii tale si a celor din jur`  
Cu cat expunerea la fumul de tigara este mai prelungita, cu atat riscurile sunt mai crescute, chiar si pentru nefumatori. Fumatul pasiv reprezinta expunerea la fumul  de tigara ambiant, adica fumul expirat de fumator si fumul emanat de capatul aprins al tigarii. Doua  treimi din fumul emanat dintr-o tigara aprinsa nu sunt inhalate de fumator, ci sunt eliberate in atmosfera si contamineaza aerul. Astfel, fumul de tigara  ambiant contine de doua ori mai multa nicotina si gudron si de cinci ori mai mult monoxid de carbon decat fumul inhalat de fumator. In timp ce numeroase studii stiintifice au demonstrat efectele nocive ale fumatului pasiv la copii, literatura medicala - exceptand studiile asupra bronsitei cronice, emfizemului pulmonar si a cancerului pulmonar a nu furnizeaza decat putine informatii tratand efectele acestuia la adulti. Unele studii se bazeaza adesea pe esantioane restranse de subiecti si rezultatele lor nu sunt intotdeauna corespunzatoare.

`Fumatorii mor mai tineri`  
Tot mai multi romani de peste 35 de ani mor anual din cauza fumatului. Un studiu al UMF `Carol Davila` din Bucuresti arata ca un sfert dintre barbati si 5% dintre femeile de peste 35 de ani la noi din tara mor in fiecare an din cauza tutunului. 33 de mii de barbati si 6 mii de femei din Romania mor anual dupa varsta de 35 de ani din cauza tutunului. Mai mult, in fiecare an, medicii inregistreaza 8 mii de noi cazuri de cancer bronhopulmonar, iar dintre acestea, 7500 se datoreaza fumatului.  Ingrijorator este faptul ca 30% dintre romanii de peste 15 ani fumeaza. Detaliat, barbatii sunt cei mai impatimiti. Aproape jumatate dintre persoanele de sex masculin din tara fumeaza, in timp ce femeile sunt mai rezervate in privinta tutunului. Aproximativ 18% dintre persoanele de sex feminin din populatia Romaniei au acest viciu.  

`Fumatul poate sa ucida` 
Orice fumator stie gluma cu individul care trece strada aprinzandu-si o tigara si e calcat de masina. Morala: fumatul ucide. Prost banc. Evident, sunt si alte cai pe care actioneaza. De exemplu, favorizeaza depunerea colesterolului daunator in artere, iar sangele circula mai greu. Daca se infunda o artera ce deserveste inima, se produce prea popularul infarct miocardic, iar individul poate muri `cu succes`. Lista poate continua, dar lectiile de medicina plictisesc studentii. Iar niste date pot face cat o mie de cuvinte. O tigara scurteaza viata cu sapte minute. Un pachet fumat zilnic vreme de un an scurteaza viata cu 51.100 de minute, adica 35,5 zile . O treime din decesele prin cancer sunt diagnosticate la fumatori. Cel mai mare procent de fumatori se incadreaza intre 25 si 44 de ani, apoi urmeaza adolescentii (15-24 ani).  Fumatul provoaca mai multe decese decat consumul ilegal de droguri, accidentele de circulatie, sinuciderile, tulburarile mentale si SIDA. Avem datoria de a ne informa. Iar fumatul este, pana la urma, o chestiune de optiune. 

`Fumatul provoaca imbatranirea tenului (pielii)`  
Reducerea circulatiei sangelui determna afectiuni ale pielii. Un fumator are pielea palida spre gri si dezvolta mai devreme riduri.  Hemoglobina din sangele uman are o afinitate de 210 ori mai mare pentru monoxidul de carbon decat pentru oxigen. Monoxidul de carbon - un gaz foarte toxic din fumul de tigara- reduce transportul de oxigen catre organele interne. Monoxidul de carbon este fixat de hemoglobina sub forma de  carboxihemoglobina, a carei concentratie in sangele fumatorilor atinge 8-9%  (fata  de 0,5% la nefumatori). Aceasta rezulta in pierderea fortei fizice si scaderea starii generale de bine.  Aceste efecte pot  fi percepute de la inceput, si un bun exemplu este accelerarea ritmului respirator in momentul urcarii scarilor sau practicarii oricarui sport.  

`Fumatul poate cauza  cancer pulmonar, care este letal`  
Afectarea cailor respiratorii la fumatori este data adesea de compusii cu efect toxic asupra cililor din mucoasele respiratorii. Acesti cili sunt ca niste perisori pe suprafata celulelor care tapeteaza tractul respirator, cu rol de protectie. Cand sunt distrusi, se formeaza alte celule ciliate in locul lor. Acest ciclu fiind insa repetat de foarte multe ori, la un moment dat, in ADN-ul acestora se produce o greseala. S-a stabilit ca gudroanele din fumul de tigara influenteaza aceasta modificare. Astfel, ia nastere un alt tip de celule, prin care  cele normale sunt inlocuite. Procesul este o modificare adaptativa a organismului, numita metaplazie. Noile celule produc keratina la suprafata, ca o reactie de aparare impotriva aerului care vine cu noxe.Celulele sunt mai dure si nu pot realiza functia celor ciliate. Substantele cu cel mai puternic efect toxic ciliar sunt formaldehida,  dioxidul de sulf, acroleina si hidrogen cianidul, dar e-xista zeci  de alti compusi care au asemenea efect. 

`Fumatul poate dauna calitatii spermei si scade fertilitatea`
 Fumatul a mai mult de o jumatate de pachet de tigari  pe zi este asociat cu un numar  ridicat de cazuri de infertilitate si sterilitate.  La femei, riscurile sunt mai mari. Ciclul menstrual neregulat are o cota ridicata printre fumatoare, numarul potential de ani fertili este redus, iar menopauza se produce mai devreme. Folosirea pilulei contraceptive si conditia de fumator mareste riscul aparitiei de probleme la nivelul circulatiei sanguine (tromboze, atac cerebral, infarct). Din acest motiv, fetele si femeile ce utilizeaza anticonceptionalele orale ar trebui sa evite acest obicei. Fumatul pe perioada sarcinii duce la o greutate scazuta a fatului, crestere inceata, risc marit de nastere prematura si sindromul mortii infantile subite. De fapt, acest risc este dublu in cazul fumatoarelor. 
Close preview This article has been voted 4 times.

Aici se incheie acest articol...SOMNAMBULU ONLINE  CA PRIN INTERMEDIUL ACESTUI ARTICOL SI ALTORA PROBABIL DIN ACEASTA PAGINA SAU DE ORIUNDE...SA NE AJUTE..(INCLUSIV PE MINE) SA LUAM ACEASTA DECIZIE IMPORTANTA DE A:"RENUNTA LA FUMAT"
PUBLICAT AZI LUNI 11.11.2013   ORA DE-JA: 02:30

                     O SAPTAMANA PLINA DE IMPLINIRI TUTUROR...

Somnambulul Online revine azi joi 14.11.2013 ora 15:20 cu articol, pe cat de scurt...cred eu, atat de interesant... daca se va dovedi ca este benefic pentru organismul uman si pentru tratarea "cancerului"
chiar si vindecarea lui...
    MERITA INCERCAT...rau nu ne poate face...ve-ti vedea de ce in articolul de mai jos...

Bautura care te scapa de cancer!!!


Chinezii au descoperit o bautura miraculoasa care te fereste de toate bolile si te poate salva chiar de cancer.    Un bolnav de cancer din China sustine ca a reusit sa se vindece de cumplita boala dupa ce a consumat timp de 3 luni o bautura miraculoasa. Este vorba despre un suc foarte simplu, care contine doar trei ingrediente orincipale: un mar, o sfecla rosie si un morcov. Potrivit garbo.ro, cantitatile pot varia usor in reteta.In functie de gust si de preferinte, poti alege din cati morcovi, mere sau sfecle rosii poti prepara bautura. Chinezii recomanda insa sa se respecte proportia pentru un rezultat mai bun. 
Atat pentru azi...voi reveni cat se poate de curand!
                        somnambulul online
joi ora 15:30 14.11.2013

Dupa cum am promis, la nici 24 de ore revin cu postare la fel de interesanta ca si precedentele...
   azi 15.11.2013 vineri..(ora inceperii acestei postari..07:53)
SOMNAMBULUL ONLINE ,vine in sprijinul dumneavoastra cu detalii,in ceea ce priveste CARDUL DE SANATATE FOLOSIT IN AFARA ROMANIEI...



Tot ce trebuie să ştim despre cardul european sănătate

Eşti la zi cu asigurările de sănătate? Dacă pleci în străinătate, într-o ţară membră a Uniunii Europene, îţi poţi procura un card special de sănătate, cardul european. Click! îţi spune totul despre acest document foarte important pentru sănătatea ta

Eşti la zi cu asigurările de sănătate? Dacă pleci în străinătate, într-o ţară membră a Uniunii Europene, îţi poţi procura un card special de sănătate, cardul european. Click! îţi spune totul despre acest document foarte important pentru sănătatea ta.
Ce este acest document?Cardul European de Asigurări Sociale de Sănătate este documentul care conferă titularului dreptul de a beneficia de asistenţa medicală necesară în cursul unei şederi temporare într-un stat membru al Uniunii Europene. Cardul european se eliberează asiguratului numai în situaţia deplasării acestuia pentru şedere temporară într-un stat membru al Uniunii Europene, putând fi utilizat de către asiguraţii din sistemul de asigurări sociale de sănătate din România numai pe teritoriul Uniunii Europene. Prin şedere temporară se înţelege deplasarea unei persoane în unul dintre statele membre ale Uniunii Europene pentru motive turistice, profesionale, familiale sau pentru studii, pentru o perioadă de timp de cel mult 6 luni.Trebuie să faceţi dovada plăţii la ziÎn vederea eliberării cardului, persoana asigurată va depune la casa de asigurări de sănătate la care este luat în evidenţă o cerere şi documente care să ateste calitatea de asigurat. Casa de asigurări de sănătate verifică calitatea de asigurat a persoanei, urmând ca în situaţia în care cererea este aprobată, costurile tipăririi fiind suportate din Fondul naţional Unic de Asigurări de Sănătate. Emiterea cardului european nu poate fi refuzată de casa de asigurări de sănătate decât în situaţia în care asiguratul nu face dovada plăţii la zi, pe ultimii 5 ani, a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate.Cardul European se eliberează în termen de 7 zile lucrătoare de la data înregistrării cererii la casa de asigurări de sănătate. În cazul în care circumstanţe excepţionale împiedică eliberarea Cardului European, casa de asigurări de sănătate va elibera un certificat provizoriu de înlocuire a cardului.Cardul este valabil şase luniPerioada de valabilitate a Cardului european este de 6 luni de la data emiterii. Serviciile medicale acordate în baza cardului european nu trebuie să depăşească ceea ce este necesar din punct de vedere medical în timpul şederii temporare în statul membru al Uniunii Europene. Aceste servicii se acordă asiguraţilor români în conformitate cu legislaţia statului membru al Uniunii Europene în care se deplasează titularul Cardului european. Cardul nu acoperă situaţia în care persoana asigurată se deplasează în UE cu scopul de a beneficia de tratament medical. Titularii Cardului European emis de unul dintre statele membre ale Uniunii Europene, în perioada de valabilitate a cardului, beneficiază de servicii medicale în România în aceleaşi condiţii ca şi persoanele asigurate în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate din ţara noastră. În acest sens, furnizorii de servicii medicale aflaţi în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate au obligaţia de a acorda asistenţa medicală necesară, urmând a evidenţia şi raporta distinct caselor de asigurări sociale de sănătate serviciile medicale acordate pentru aceste categorii de persoane.

- Completezi şi semnezi cererea de eliberare a cardului european de asigurat (se poate descărca de pe www.cnas.ro) 
- Ataşezi copie BI/CI si adeverinţa de asigurat sau adeverinţa de salariat. Pentru salariaţi, la adeverinţa de salariat se anexează documentele care atestă plata contribuţiei de sănătate pe ultimii 5 ani (copie după cartea de muncă, chitanţe de plată, documente care atestă faptul că au făcut parte din categorii de asiguraţi exceptate de la plata contribuţiei, respectiv, cu plata contribuţiei din alte surse). 
- Depui cererea şi documentele la casa de asigurări de sănătate. 
- Cardul va fi eliberat în termen de 7 zile lucrătoare de la data depunerii documentelor de mai sus.




"Nutrind" speranta ca articolul de mai sus v-a fost util...
Somnambulul Online VA MULTUMESTE ANTICIPAT PENTRU VIZUALIZARE!
Va doresc la "TOTI" multa SANATATE ca-i mai buna decat toate!

Sursa:ziare.com   publicat azi 15.11.2013 ora 08:08
somnambulul online
SOMNAMBULUL ONLINE revine azi duminica 17.11.2013 cu speranta ca articolul de mai sus privind "cardul de sanatate european"( in ce priveste faptul...de a fi informat..v-a fost de folos si cu aceeasi speranta ca nu va fi nevoie sa-l folositi in deplasarile dvs. peste granita...) SOMNAMBUL ONLINE-a hoinarit din nou online si a gasit un nou articol,in ceea ce priveste sanatatea...despre plantele medicinale,si folosirea acestora inca din cele mai vechi timpuri,mai precis inca de pe vremea stramosilor nostri "DACII":


Leacurile dacilor, bune şi astăzi

Leacurile dacilor, bune şi astăzi

Ierburile tămăduitoare, fagurii cu miere, tămâia sau sarea sunt leacuri vechi pe care românii le folosesc de veacuri cu aceeaşi încredere. Încă din vremea dacilor, ne-au rămas moştenire remedii naturale din plante şi minerale, pe care ştiinţa le confirmă astăzi. 
Stramosii nostri aveau o "farmacie" bogata din plante pe care le foloseau cu toata încrederea. Multe leacuri s-au pierdut, dar câteva dintre cele mai bune au ramas scrise în cartea medicului Dioscoride, "De Materia Medica", ajungând pâna în zilele noastre. Chirurg în armata imperiului, în timpul lui Nero, Dioscoride strabatea ţinuturile cucerite de romani si culegea informaţii despre cele mai bune ierburi vindecatoare. Cele cinci volume, în care descrie peste 600 de plante si întrebuinţarile lor, reprezinta prima culegere competenta de leacuri din istoria medicinii. Iata câteva din ierburile folosite de daci, menţionate în scrierile lui Dioscoride, pe care le regasim si azi în preparatele naturiste. 



Plante vindecătoare din vremea dacilor

Lumânărica Azi i se mai spune "medicul plamânilor", pentru proprietaţile ei curative în bolile respiratorii si pulmonare. Dar si dacii o foloseau în acelasi scop. Fierturile de lumânarica tratau tusea si raguseala, iar turtele fi erbinţi din frunze si fl ori se ţineau pe piept pentru dureri. Din radacina, care este astringenta, se faceau ceaiuri pentru dureri de stomac si diaree. Coada şoricelului Uleiul amar si tonic al acestei plante a fost folosit din vremuri stravechi pentru problemele sistemului digestiv. Dioscoride nota ca dacii foloseau fiertura de coada soricelului pentru durerile de stomac, iar cataplasmele, pentru afecţiuni ale pielii, pentru erizipel, inflamaţii sau ulceraţii. Si azi, uleiul esenţial al plantei este folosit cu rezultate foarte bune în tratarea bolilor de piele, iar decoctul din flori are certe beneficii gastrice si laxative. Mutătoarea sau împărăteasa ierburilorDacii foloseau în întregime aceasta planta otravitoare, pentru efectele ei calmante. Frunzele si tulpinile marunţite, uneori amestecate cu sare, oblojeau infecţiile si ulceraţiile pielii. Radacina pisata era buna împotriva durerilor de cap sau de articulaţii. Fiarta, în cantitaţi mici, alina convulsiile. Studiile actuale asupra acestei plante confirmă proprietăţile ei curative cunoscute de daci. Folosită în concentraţii mici, planta este un bun purgativ, opreşte hemoragiile interne şi combate infecţiile. Ea a fost folosită neîncetat de-a lungul veacurilor, în Evul Mediu, împotriva ciumei şi a holerei, iar în ultimele secole împotriva frigurilor, a migrenelor sau a scabiei. Urzica Buruiana usturătoare nu putea trece neobservată! Tămăduitorii daci ştiau că urticaria are totuşi efecte benefice, că pune sângele în mişcare şi alină durerile de articulaţii. Foloseau frunzele pentru tumefacţii, lovituri şi dureri de oase, le fierbeau şi le dădeau bolnavilor în convalescenţă să prindă puteri. În vremurile noastre, s-a demonstrat că urzicile tonifică organismul, combat reumatismul şi afecţiunile oaselor, iar ceaiul reduce inflamaţiile gastrice. Leacurile din stup Românii s-au ocupat din moşi-strămoşi cu stupăritul, călătorii străini lăsând mărturii scrise despre numeroasele prisăci pe care le întâlneau pe meleagurile noastre. Marele istoric Herodot era uimit de mulţimea de stupi pe care o aveau dacii, iar Xenofon sublinia că mierea era aliment de bază în hrana geţilor, dar şi marfă pentru export. "Aurul" din stupină, mierea şi propolisul, era folosit pentru sănătate. Mierea era balsam pentru durerile de dinţi, pentru indigestii sau pentru răni. Medicina populară a adunat de-a lungul veacurilor numeroase reţete cu miere, propolis şi plante de leac pentru tratarea unui număr mare de afecţiuni. Mierea are certe efecte benefice în afecţiunile gastrice, în bolile ficatului şi ale rinichilor, are efect tonifiant asupra organismului şi combate oboseala. Propolisul are şi el o gamă largă de beneficii pentru sănătate. Combate infecţiile, bacteriile şi virusurile, reglează sistemul endocrin şi ajută digestia.


Vechile doctorii din Biblie

Odată cu răspândirea creştinismului, învăţăturile apostolilor vorbesc şi despre puterea vindecătoare a leacurilor sfinte, tămâia şi smirna. Cele două răşini aromate erau folosite încă de pe atunci nu numai în ceremonialul religios, ci şi pentru întrema-rea bolnavilor. TĂMÂIA era folosită în primul rând pentru combaterea infecţiilor şi a inflamaţiilor şi pentru a diminua durerile. Botanistul Pliniu cel Bătrân o recomanda drept antidot pentru otravă. În ultimii ani, tămâia şi-a demonstrat calităţile antiseptice şi antiinflamatorii, iar unii cercetători susţin că poate combate anumite tipuri de cancer. SMIRNA era un fel de "aspirină" bună la toate şi se folosea adesea în mâncăruri. Ameliora durerile de stomac şi scădea febra, iar fumigaţia cu smirnă alunga durerile de cap şi greaţa. În zilele noastre, s-a demonstrat că smirna are efect antimicrobian puternic şi este de ajutor în combaterea gripei şi guturaiului. În plus, ea întăreşte sistemul imunitar stimulând producţia de celule albe, drept pentru care ar putea fi utilă în tratamentul cancerului.

Somnambulu online -a trecut, un pic peste practicile uzuale...si a combinat ,sanatatea cu istoria...sper ca ve-ti trece repede peste aceasta imprudenta...si in cel mai scurt timp ,o sa faceti o vizita la cel mai apropiat "Plafar"!!!

Multa SANATATE...
 azi 17.11.2013  duminica-----somnambulul online----ora  13:16



Da, este deja luni si SOMNAMBULU ONLINE. doar s-a trezit!!! de cateva minute...inca este "somnambul"
si vrea sa realizeze mai multe "lucruri" in acelasi timp...si anume: este atent sa nu "dea" cafeaua pe foc,
asteapta sa vina apa calda pe conducta de la dus, intre timp cafeau este gata...apa calda a venit...micul dejun este si"el" aproape "incropit"..,calculatorul de rezerva...tocmai a fost pus la "treaba"si anume ca trebuie sa-si faca scanare  "full" pentruca este -luni-si asa este programat...intre timp am" dat o fuga"
pana jos,la magazin pentru-ca  nu mai aveam tigari...si in acest timp ferestrele fiind deschise pentru a face "aerisirea" de  dimineata...si pentruca am fost un pic abil...cum se spune...si anume ca nu am precizat ora inceperi redactari acestui comentariu,sau introduceri...cum doriti sa-i spuneti,acum i-mi pot permite sa iau o pauza de aproximativ 10 minute ....pentru a "merge" la un dus...urmand ca dupa aceea sa continui aceasta introducere inainte de a va anunta titlul noului articol ce urmeaza a fi publicat in cateva minute pe pagina acestui blog,si anume: "PE DRUMUL PROGRESULUI PENTRU SANATATE"...
Desi... am intarziat un pic mai mult la dus...care de altfel s-a trnsformat intr-o baie generala...(aici incluzand tot "tacamul" -spalat de la a la z barberit, aranjat, uscat pe par,etc) acest lucru luindu-mi mai mult de o ora...acum pot spune ca
 sunt "in grafic" cum se spune si nu-mi ramane decat sa va anunt cum se numeste titlul articolului ce urmeaza a fi publicat in minutele care urmeaza, pe aceasta pagina:
DIN CAUZA UNEI MICI PROBLEME...sunt nevoit sa aman putin afisare titlului...si nu pot sa va anunt ca in acest moment este ora 12:05....si sunt nevoit sa salvez tot ce am scris mai sus si sa public tot..in aceasta faza...urmand a reveni pentru a continua in functie de timpul disponibil si de gravitatea micii probleme care o am in acest moment cu calculatorul...
PREVENTIV somnambulul online va doreste o zi buna, si un inceput de saptamana  favorabil....pentru toti
somnambulul online  azi luni 18.11.2013 ora 12:12   ....intre timp sau mai scurs aproximativ 8 minute...pana s-a incarcat previzualizarea....deorece va spuneam mai inainte ca am o mica problema cu "PC-UL" PROBLEMA ESTE PUTIN MAI "GRAVA" SI DIN CAUZA TIMPULUI CARE MA PRESEAZA AM SA AMAN PUBLICAREA NOULUI ARTICOL...PROBABIL...ACEST LUCRU VA FI POSIBIL DUPA ORA 23:30 DEOARECE TREBUIE SA MAI MERGEM SI LA "MUNCA"...NU-I ASA?...PENTRU A FACE ROST DE FINANTE...CA DE PE URMA BLOGU-LUI...TE MANANCA  "CAINII PRIMARULUI GENERAL AL CAPITALEI"-SORIN OPRESCU-CARE A PROMIS SA REZOLVE ACEASTA PROBLEMA INTR-UN AN SI JUMATATE...DACA V-A REZOLVA ACEASTA PROBLEMA...VA ROG SA-L VOTATI PENTRU A OBTINE AL TREI-LEA MANDAT,DACA NU....VA ROG SA-L VOTATI DIN NOU ...PENTRU A REZOLVA ACEASTA PROBLEMA A CAINI-LOR COMUNITARII IN MANDATUL URMATOR....
ACESTEA FIIND SPUSE... SOMNABULUL ONLINE VA DORESTE TUTURORA MULTA SANATATE CA-I MAI BUNA DECAT TOATE....SI INCEARCA ACUM LA ORA 12:35 SA PUBLICE ACEST ARTICOL 100% ORIGINAL COMPOZITIE PROPRIE ,....COPY-PASTE...ZERO....DE ACEASTA DATA.....
SA AUZIM NUMAI DE BINE....
                                                        SOMNAMBULUL ONLINE.

votati...votati...votati...


Dupa cum v-am promis in articolul de mai sus...(ca voi reveni dupa ora 23:30) cu scuzele de rigoare, ca am intarziat putin mai mult, deoarece remedierea problemei aparute- ieri deja... pentruca acum am intrat in ziua de Marti deoarece acum este ora  00:15 ,mi-a luat mai mult timp decat ma asteptam, dar pana la urma am reusit....Revenind la articolul de mai sus care initial, am vrut sa fie o introducere, un preambul ,articolului  caruia urma sa-i fac" copy-paste" si sa-l public...nu mai aveam decat sa va anunt titlul, si sa trec la treaba...
Lucrurile au degenerat putin, si aici s-ar potrivi proverbul romanesc:  "UNDE DAI SI UNDE CRAPA"
Fiind presat de timp...si de faptul ca" virgula" calculatorul nu mai raspundea la comenzile mele...si dorindu-mi sa nu pierd tot ceea ce scrisem pana atunci, trebuia intr-yn fel sa fac o incheiere...si asa a aparut  PRIMARUL GENERAL AL CAPITALEI DOMNUL SORIN OPRESCU
(pe care de altfel il stimez) personajul principal al intregului articol desi initial nu mi-am dorit acest lucru...
 ASTA NU INSEAMNA ca" retractez" sau  ca i-mi pare rau ca L-AM  pus intr-o lumina nu tocmai buna...
doar ca  "A CAZUT CA MUSCA IN LAPTE" (un alt proverb romanesc!)
Daca a-ti fost atenti... sau o sa cititi articolul "premergator" acestuia...eu, nu intamplator incercam sa va spun .cate lucruri pot face eu in acelasi timp...cunoscand numele articolului ce urma a fi publicat:


Doua lucruri pe care nu le poti face in acelasi timp!


Oamenii sunt singurele mamifere din lume care nu pot inghiti si respira in acelasi timp. Laringele omului sunt situate mai jos decat gatul in comparatie cu cele ale animalelor, insa asta ne permite sa scoatem sunete mai diferite care ne ajuta sa comunicam. 

Din aceasta cauza daca inghitim si respiram in acelasi timp ne vom ineca. Alte mamifere nu au nicio problema in a respira si a inghiti in acelasi timp. 

Studiile facute de cercetatorii americani au scos la iveala un alt amanunt incredibil. Omul invata limbajul inca de cand este in burta mamei. Acest experiment a scos la iveala ca bebelusii nascuti in familiile franceze tind sa planga cu o intonatie mai ridicata decat cei care se nasc in familiile germane. Interesant, nu-i asa? amenii sunt singurele mamifere din lume care nu pot inghiti si respira in acelasi timp. Laringele omului sunt situate mai jos decat gatul in comparatie cu cele ale animalelor, insa asta ne permite sa scoatem sunete mai diferite care ne ajuta sa comunicam. 

Din aceasta cauza daca inghitim si respiram in acelasi timp ne vom ineca. Alte mamifere nu au nicio problema in a respira si a inghiti in acelasi timp. 



Studiile facute de cercetatorii americani au scos la iveala un alt amanunt incredibil. Omul invata limbajul inca de cand este in burta mamei. Acest experiment a scos la iveala ca bebelusii nascuti in familiile franceze tind sa planga cu o intonatie mai ridicata decat cei care se nasc in familiile germane. Interesant, nu-i asa?
amenii sunt singurele mamifere din lume care nu pot inghiti si respira in acelasi timp. Laringele omului sunt situate mai jos decat gatul in comparatie cu cele ale animalelor, insa asta ne permite sa scoatem sunete mai diferite care ne ajuta sa comunicam. 

Din aceasta cauza daca inghitim si respiram in acelasi timp ne vom ineca. Alte mamifere nu au nicio problema in a respira si a inghiti in acelasi timp. 

Studiile facute de cercetatorii americani au scos la iveala un alt amanunt incredibil. Omul invata limbajul inca de cand este in burta mamei. Acest experiment a scos la iveala ca bebelusii nascuti in familiile franceze tind sa planga cu o intonatie mai ridicata decat cei care se nasc in familiile germane. Interesant, nu-i asa?

 Acum,lucrurile fiind lamurite sper...desi , si de aceasta data  mi-a trebuit aproximativ o ora sa duc la bun sfarsit ce i-mi propusesem inca de luni ora 12:00.
DAR "TOT RAUL SPRE BINE" (un alt proverb romanesc) problemele intampinate...m-au "obligat sa ma justific intr-un fel...acest fapt ducand fara sa-mi doresc in mod expres...la mai mult continut original pe acest blog....dar un alt proverb romanesc spune cam asa: "LAUDA DE SINE NU MIROASE A BINE"
Acum ma opresc sa ma mai laud singur cu continutul propriu...si am sa inchei, deoarece ora este destul de inaintata si -mi mai trebuie putin timp pana acest articol ...va fi facut public.

Somnambulul Online  INCHEIE  acest articol azi  Marti ora 01:30  
19.11.2013

Somnambulul Online revine azi duminica 24.11.2013 ora 09:30 cu un nou articol despre "tigari" si raul adus de ele pentru toata lumea....in articolul de astazi, voi incerca din nou sa scot in evidenta "efectele negative" pe care le au tigarile, mai ales atunci cand acestea sunt "fumate" de catre cei mai tineri...articolul ce urmeaza...vine sa intareasca aceste aprecieri...referindu-se in special la "elevi"...

NU DORESC SA FIU INTELES GRESIT....

Somnambulul Online este fumator "notoriu" mai bine zis "inrait"...30 de tigari...
doza zilnica...m-i s-a aprins "beculetul rosu" constientizez cat de rau i-mi fac tigarile si cu toate acestea continui sa fumez...

DE CE OARE?

Nu va pot da un raspuns pentru-ca nu-l am...desi nu ma consider a fi un "om slab"
nu la propriu ci la figurat...totusi am aceasta" slabiciune"(rautaciosi, care ma cunosc, probabil vor spune ca am mai multe "slabiciuni"...nici nu  infirm nici nu afirm...),acest viciu...pe care il practic de aproximativ 28 de ani...lasand deoparte problemele de sanatate care au aparut si care vor mai aparea daca nu i-au o decizie in acest sens in cel mai scurt timp posibil...va rog pe DUMNEAVOASTRA ,in special pe cei mai tineri, care acum sunte-ti elevi de liceu sau la scoala gimnazi-
ala ,chiar daca nu simtiti raul adus de tigari pe propria-i piele cum se spune,deoarece sunte-ti tineri si probabil fuma-ti ocazional, nu este bine nici macar asa....DE CE? -AZI FUMEZI O TIGARA, MAINE DOUA,SI TOT CRESTE DOZA PANA AJUNGI SI-TI CUMPERI UN PACHET ...CARE  I-TI V-A AJUNGE,SA ZICCEM 10 ZILE PENTRUCA TU NU FUMEZI MAI MULT DE 2 TIGARI PE ZI SI ASTA LA SCOALA IN PAUZA ,PENTRUCA ACASA NU SE POATE SUNT PARINTII!!!

Desi nu este bine mai ales pentru voi  "elevi fiind" totusi nu ar fi ceva foarte grav..
tinand cont de anturaj, de colegi, de prieteni,toata lumea este "influentabila" pana la urma nu? 
Dar GANDITIVA!!! ca acele 2 tigari pe zi,vor deveni la un momendat 4 tigari pe zi si tot asa...pana cand o sa ajunge-ti sa va cumpara-ti zilnic un pachet...

STATI STRAMB SI JUDECATI DREPT...in afara de problemele de sanatate...SOMNAMBUL ONLINE...ce ar fi  realizat cu bani cheltuiti pe tigari de-a lungul celor  28 de ani...
AVIZ AMATORILOR:APUCATI-VA DE FUMAT SI VE-TI AVEA NUMAI DE PIERDUT?????

Desi au trecut aproximativ 50 de minute de cand am inceput scrierea acestui articol ,nu-mi pare loc deloc...daca am reusit sa conving macar cateva persoane,sa nu se apuce de fumat sau chiar de maine sa se lase de fumat eu sunt foarte multumit...deoarece cred ca exista si oameni "PUTERNICI" ca dumneavoastra....

Pentru moment,am sa public acest articol 100& creatie proprie,urmand a reveni
dupa o scurta "pauza"---NU DE TIGARA-cu articolul promis mai sus caruia de aceasta data ....copy-paste 100% sper sa merite ...RAMANE-TI APROAPE

SOMNAMBULUL ONLINE     DUMINICA   ORA 10:32

Azi miercuri  27.11.2013 -Somnambulul Online -revine din nou cu un "mini-articol" ce se vrea a fi ca o completare a articolului precedent, si anume renuntarea la tigari, in special a celora,care astazi sunt inca elevi....mai jos ve-ti gasi 4 motive de a renunta la fumat:



Daca ti-am spune ca din cauza unei tigari fumate în pauza, în curtea scolii, poti ajunge corigent, ne-ai crede? Ei bine, fumatul este interzis în curtea scolii, sau în scoala, sau în orice unitate de învatamânt. Si trecand peste asta, si peste bine cunoscutele pericole pentru sanatate asociate cu fumatul, o tigara consumata în pauza te poate tine departe de lucrurile importante. 


1. Tigara versus examen – Nu ai avut timp sa-ti înveti aseara si acum, pe ultima suta de metri sau mai bine zis în pauza de dinainte de examen, tu ai ales sa iesi în curtea scolii cu niste colegi si sa-ti aprinzi o tigara. În afara de riscurile de sanatate, tocmai ai pierdut 10 minute pufâind, timp în care puteai sa-ti repeti pentru acel exament. Dependenta de nicotina nu tine cu tine, ba dimpotriva, te vei trezi în mijlocul examenului ca îti pierzi puterea de concentrare 


2. Tigara versus sport – Daca ti se pare cool sa împarti o tigara cu un coleg/a, dupa ce ai auzit soneria de la sfârsitul orei, gândeste-te din nou. E mult mai cool sa arunci la cosul de baschet de câteva ori. 



3. Tigara versus dragoste – 10 minute de intoxicare, 10 minute în care ai fi putut sa-l inviti pe acel coleg special la o discutie legata de materia preferata sau la un film, vizionat  în doi . 


4. Tigara versus bani – Fii sincer, de câte ori ai preferat sa ramâi fara “bani de buzunar”doar pentru a-ti cumpara un pachet de tigari? În curând o sa ajungi sa dai mai multi bani pe tigari decât pe haine. Nu ar fi mai simplu sa economisesti banii primiti de la parinti, sa ramâi sanatos si mai ales, sa mirosi si mai frumos?


Fara a mai aduga vre-un comentariu SOMNABULUL ONLINE incearca sa finalizeze aceasta "postare" nutrind speranta ca cele de mai sus va vor ajuta,intr-un fel sau altul...sa lua-ti decizia cea mai buna pentru DUMNEAVOASTRA!!!

SOMNAMBULUL ONLINE-AZI MIERCURI 27.11.2013  ORA 17:28

06.11.2013...vineri

Beneficiile uimitoare ale catinei


Un vechi secret de vindecare folosit in Tibet din vechi timpuri, este redescoperit si in Vest. De mii de ani, tibetanii foloseau catina care creste in salbaticia muntilor Himalayeni ca aliment si ca medicament. Ei tratau o multime de probleme, de la bolile respiratorii, pana la problemele cu pielea.

Foto: Shutterstock.com; catina, ulei de catina Catina contine peste 190 de nutrienti si fitonutrienti, transformand-o intr-un super aliment pentru organism si in acelasi timp un medicament natural care ajuta la tratarea mai multor boli.

Catina este unul dintre cele mai potente medicamente naturale. Catina contine o multime de antioxidanti, este o importanta sursa de Omega 7, care este de asemenea, foarte importanta pentru organism. La noi in tara este mai cunoscuta catina alba, decat cea rosie; in unele parti i se mai spune si catina de rau sau simplu catina, scrie Wikipedia. Nuumele stiintific al acestei plante este Hippophaë rhamnoides L. Catina este un arbust foarte ramificat si spinos care in Romania creste incepand din regiunile nisipoase si pietrisurile litorale pana in regiunile muntoase, alcatuind uneori cranguri si tufisuri destul de intinse. Catina alba se utilizeaza deopotriva in industria alimentara, in silvicultura, in farmacie dar si ca planta ornamentala. Fructul de catina contine de doua ori mai multa vitamina C decat macesul si de 10 ori mai mult decat citricele. In fructele coapte continutul depaseste 400-800 mg la 100 g suc proaspat. Alte vitamine prezente in fruct sunt A, B1, B2, B6, B9, E, K, P, F. Mai regasim celuloza, betacaroten (intr-un procent net superior celui din pulpa de morcov), microelemente ca fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier si sodiu, uleiuri complexe, etc.


Beneficiile catinei

Catina ajuta in ameliorarea problemelor respiratorii.
Astmul, tusea cronica, alte tulburari de respiratie, acestea sunt doar cateva dintre cele mai cunoscute boli care in mod traditional sunt tratate cu ajutorul catinei.

Catina vindeca bolile de stomac.

Catina prezinta proprietati antiinflamatoare astfel incat ea devine un bun adjuvant in tratarea bolilor gastrointestinale. Uleiul de catina prezinta proprietati curative si de protectie a sistemului gastrointestinal, reducand efectul daunator al unor bacterii cum este E-coli.

Catina este un foarte bun regenerator pentru peiele.

Cand vine vorba despre probleme ale pielii, au fost aratate beneficii nemaipomenite in cazul unor afectiuni ca: acneea, arsurile, dermatitele, eczemele, rosacea, ranile. Nutrientii pe care ii contine catina sunt foarte benefici pielii, dar mai ales cantitatea foarte mare de Omega 7 pe care o contine, ajuta pielea sa se regenereze, minimizand si aspectul ridurilor.

Catina lupta impotriva cancerului.

Intr-un studiu publicat de catre revista de farmaceologie ISRN Pharmacology, un grup de cercetatori a aratat ca extractele de catina s-au dovedit a fi foarte eficiente in anihilarea celulelor canceroase si leucemiei limfatice. Si alte studii de specialitate au aratat ca aceasta planta are beneficii importante in cazul tumorilor.


Foto: Shutterstock.com; ceai de catina


Catina ajuta in dietele de slabit.

Fructul de catina ajuta de asemenea si dietele de slabire. Ne vom referi din nou la Omega 7, care are capacitatea de a impiedica trupul sa mai stocheze grasime. De asemenea, ne ajuta sa ne pastram masa ideala.

Catina ajuta sistemul imunitar, creste nivelul de energie si ofera protectie impotriva razelor ultraviolet.

Nu este o surpriza ca un aliment care este asa de bogat in nutrienti ofera si protectie sistemului imunitar, stimuland de asemenea si nivelul de energie. Uleiul de catina este de asemenea un protector natural impotriva razelor de soare.


azi vineri...06.12.2013  ora 12:05

SOMNAMBULUL ONLINE crede ca "intre timp" a-ti lasat tigarile...si nu ar "strica" sa incercati o cura cu acest fruct...si anume- CATINA-care, conform articolului de mai sus...nu ar trebui sa  lipseasca din casa noastra...

VINUL ROSU

SOMNAMBULUL ONLINE REVINE AZI 08.12.2013 cu un nou articol...probabil la fel de interesant ca si cele postate anterior...dupa cum a-ti observat din titlul de mai sus....titlul articolului se numeste:
VINUL ROSU:CEL MAI BUN MEDICAMENT ?


Vinul este cel mai bun medicament din lume’ este, fără îndoială, o veste bună pentru amatorii de vin. 


Consumat în cantități mici, este un minunat remediu natural în multe boli, susține ziaristul specializat în științe Tony Edwards, în cartea sa ‘The Good News About Booze’, publicată recent.


În opinia lui Edwards, cele mai bune medicamente din lume sunt băuturile alcoolice. 


Aceste băuturi și îndeosebi vinul roșu sunt leacuri excelente împotriva guturaiului, a problemelor cardiace, dar și pentru libido, susține ziaristul citat.

Tony Edwards a citit numeroase studii publicate în întreaga lume, printre care unul elaborat de cercetători de la Universitatea Harvard care timp de 12 ani au observat 12.000 de oameni cu hipertensiune arterială. 

Potrivit concluziilor studiului acestora, oamenii care beau vin roșu, în doze mici, riscă mai puțin să aibă o criză cardiacă.

Și riscul de cancer ar scădea semnificativ la consumatorii de vin. 

În cazul femeilor care beau zilnic, în cantități rezonabile, riscul de a face cancer la sân a scăzut cu 42%, iar la bărbați scade riscul de cancer de prostată, stomac și colon la patru pahare de vin băute pe săptămână.

  

Conform unui studiu realizat de cercetători canadieni, cei care beau un pahar de alcool din când în când riscă cu 13% mai puțin să facă diabet. 

În plus, osteoporoza de care suferă vârstnicii poate fi combătută cu un pahar de alcool consumat periodic, dar în cantități mici.

Tony Edwards le recomandă celor care au guturai să bea un pahar de vin alb, care, în plus, reduce cu 88% riscul de a se îmbolnăvi din nou.

În sfârșit, băuturile alcoolice pot îmbunătăți semnificativ relațiile cu partenerul de viață. 

Potrivit unui studiu realizat de oamenii de știință italieni în 2009, femeile care beau regulat câte un pahar de vin au o viață sexuală mai bogată decât celelalte.


Sursa; www.doctorulzilei.ro


Somnambulul Online 08.12.2013 ora 13:22

Marti 10.12.2013


CAFEAUA - un miracol

Cafeaua reduce riscul de cancer

La cei care consuma patru crescute de cafea pe zi sau mai mult, riscul de apariție a tumorilor la nivelul cavității orale și al faringelui se reduce cu 39%.
Este concluzia unui studiu realizat de un grup de oameni de știință de la Institutul de Cercetări Farmacologice, de la Universitatea Milano și alte centre de cercetare internaționale, potrivit unui articol publicat on line în revista de specialitate "Cancer Epidemiology, Boimarkers&Prevention" de "American Association for Cancer Research" (AACR).
Datele analizate în cadrul acestui studiu provin din noua cercetări realizate de consorțiul INHANCE (International Head and Neck Cancer Epidemiology), care au măsurat probabilitatea de a dezvolta un cancer  al cavității orale și al faringelui la băutorii de cafea și la nebăutori; astfel a fost identificata în rândul primilor o reducere a riscului cu 39%, corelația fiind mai evidenta la cei care consuma în medie patru cești de cafea sau mai mult.
Studiile cu privire la raporturile dintre consumul de cafea și cancer nu sunt noi, dar de multe ori ele nu au generat rezultate clare și univoce. "Rezultatele noastre sunt importante întrucât analizarea în ansamblu a unui număr mare de studii are o mai mare forța statistica. Eșantionul mare analizat ne-a permis sa evidențiem asociații intre tumori și cafea pe care fiecare studiu in parte nu le-a putut evidenția", a comentat Alessandra Tavani, una dintre cercetătoare.
"Faptul ca aceasta asociere a fost detectata în cazul tumorilor cavității orale și ale faringelui, și nu cele apărute la nivelul laringelui, constituie o dovada a unei posibile specificități a efectului, chiar dacă deocamdată nu-i cunoaștem mecanismele biologice", a precizat și șefa echipei de cercetători, Carlotta Galeone.


Cafeina creste rezistenta musculara

Un grup de cercetători de la Coventry University a demonstrat pentru prima oara ca administrarea de doze mari de cafeina creste direct forța și rezistenta musculara pe parcursul unor activități cu intensitate relativ scăzută.
Studiul, prezentat la conferința anuala a "Society for Experimental Biology" de către cercetătorul Rob James, a evidențiat o creștere a prestației musculare în activitățile asa-numite "sub-maximale", care în cazul ființelor umane pot merge de la activitățile fizice cotidiene pana la alergarea la un maraton.
"O doza foarte ridicata de cafeina, administrabila în principal prin tablete sau lichid concentrat, reprezinta o metoda simpla și ieftina pentru atleții care vor sa-și îmbunătățească performantele", a comentat James.
In clipa de fata, cafeina nu se afla pe lista "neagra" a substanțelor interzise de World Anti-Doping Agency (WADA), oricare ar fi concentrația ei în sânge și urina.
In cadrul testelor făcute pe șoareci, menite a le verifica acestora forța și rezistenta mușchilor lungi ai labelor din spate, s-a constatat ca o doza de 70 micro-moli/litru de cafeina este în măsură sa le crească performantele cu 6%.
"70 micro-moli per litru de cafeina este concentrația maxima de ce poate fi atinsa în mod normal în plasma sanguina umana, cu toate acestea concentrații de 20-50 micro-moli/l nu sunt neobișnuite la marii băutori de cafea", a mai adăugat James.


Veste proasta: cafeaua nu te trezește din beție

A consuma cafea intre doua pahare de băutură alcoolica, în speranța de a-ți păstra mintea limpede, nu ajuta la nimic; dimpotrivă, combinația de alcool și cafeina are un efect intoxicant mai grav.
Cei care amesteca băuturile alcoolice cu cafeaua - sau cu băuturi energizante ori răcoritoare ce conțin cafeina - pot avea probleme mai mari decât cei care beau doar alcool. Cafeina induce, e drept, o oarecare stare de vioiciune, dar nu contracarează, în nici un caz, efectele alcoolului asupra creierului. Testele pe șoareci de laborator, efectuate de cercetătorii de la Temple University, SUA, au arătat ca șoarecii cărora li se administraseră concomitent alcool și cafeina erau mai agitați și mai sprinteni, dar la fel de "amețiți" ca și cei care consumaseră doar alcool și în aceeași măsură incapabili sa evite situațiile care le-ar fi putut face rău. Specialiștii considera ca mecanismul funcționează similar și în cazul oamenilor: cei care au băut doar alcool și se simt obosiți și amețiți au șanse mai mari sa-și dea seama ca sunt beți și sa adopte un comportament prudent. In schimb, cei cărora cafeaua ingerata concomitent cu alcoolul le da o stare de vioiciune pot avea iluzia ca nu au băut mult și ca pot, prin urmare sa "funcționeze" normal - de pilda, sa conducă o mașină, ceea ce poate duce la situații foarte periculoase.

10.12.2013 ora 05:45  marti.
Somnambulul Online-revine azi 11.12.2013 -miercuri...

Îndrumar pentru mai multă relaxare


În fiecare dimineaţă, aceeaşi grabă: repede la autobuz, un ambuteiaj, o gustare rapidă într-o pauză, şi prea puţin timp pentru a respira......



În fiecare dimineaţă, aceeaşi grabă: repede la autobuz, un ambuteiaj, o gustare rapidă într-o pauză, şi prea puţin timp pentru a respira. Viaţa profesională modernă, cu telefonul mobil & alte gadgeturi îşi cere tributul: ne rămâne doar foarte puţin timp pentru a avea grijă de noi, pentru a ne întări forţele şi a ne bucura de linişte. Iar cel mai bun antidot pentru ritmul tot mai alert al vieții de zi cu zi îl constituie oazele SPA, care reușesc doar în câteva ore să vă redea întreaga energie și să să vă inducă într-o stare de relaxare revigorantă!




SPA alpin

Aer proasăt de munte, privelişti impresionante, o mare verde de păşuni alpine. Beneficiile unei vacanţe în idilica zonă montană pot totuşi fi purtate pe culmi mai înalte. Ce spuneţi dacă la toate acestea se adaugă şi paturi de relaxare, tratamente cu untură de balenă şi saună?Locuri de răsfăț doar cu produse naturale



Vacanţă pentru trup şi suflet

În viaţa cotidiană, gălăgioasă şi tumultoasă, este greu să îţi oferi un moment de răgaz în care să îţi îndrepţi atenţia către suflet. De aceea, uneori trebuie să ne oprim din graba noastră şi să facem exact opusul: să încetinim, să ne relaxăm şi să medităm.Locuri unde poți fi mai aprope de sufletul tău


Baie de ciocolată & peeling cu cartofi

O baie în bere sau în vin, apoi un masaj ca un răsfăţ cu ulei de sâmburi de dovleac: acestea sunt doar câteva din reţetele de casă ale wellnessului austriac, care fac apel la cunoştinţe tradiţionale – şi pun într- o lumină nouă paleta extinsă a alimentelor regionale


PENTRU SANATATE NIMIC NU ESTE PREA MULT!

Somnambulul Online revine azi luni 16.12.2013

Mugurii de pin, aparatorii plamanilor

Mugurii de pin se recolteaza in lunile februarie-martie de pe ramurile laterale, inainte de desfacere, cand au lungimea sub 5 cm. Se rup impreuna cu ramurile subtiri. Dupa uscare, mugurii pastreaza un miros aromat si gust amarui, daca se conserva in saci de hartie. Preparatele din muguri de pin sunt recomandate, in special, in bolile pulmonare, dar si in inflamatii ale cailor respiratorii si in boli ale sistemului nervos.Diversele forme de preparare a mugurilor de pin sunt recomandate in mai multe tipuri de afectiuni:
- inflamatii si infectii ale cailor respiratorii, boli pulmonare cronice, tuse, bronsite acute, astm bronsic, congestie pulmonara, pneumonie, gripa, guturai, raguseala, faringita, traheita, amigdalita, sinuzita
- infectii renale, cistita, pielita, uretrita, nefrita, litiaza renala, insuficienta renala, leucoree, blenoragie
- nervozitate, nevroze astenice, stari de stres, insomnii, nevralgii, nevroze cardiace
- reumatism cronic, poliartroze, osteoporoza, coxartroza, gonartroza, guta
- tulburari circulatorii si de metabolism



- dermatoze, rani, eczeme, psoriazis, scabieSiropul de pin, cel mai bun remediu pentru tuse
- infuzie din muguri (o lingura cu muguri maruntiti la 250 ml apa clocotita) se lasa sa infuzeze acoperit 15 minute, se strecoara, se indulceste cu miere de albine si se beau 2-4 ceaiuri calde pe zi, cu efecte in inflamatii ale cailor respiratorii (bronsite, tuse, laringite, traheite), in boli ale aparatului urinar (cistita, pielita, uretrita) si in caz de anemie si debilitate
- infuzie din cetina de pin, recomandata pentru combaterea reumatismului, gutei si ca factor vitaminizant
- sirop de pin, preparat din 100 g muguri proaspeti macerati in alcool 600 timp de 12 ore, cu agitare frecventa; se adauga 500 ml apa clocotita, iar dupa 6 ore se strecoara si se adauga 640 g zahar, care se dizolva treptat, la cald, pana la consistenta siropoasa. Se strecoara prin panza rara, se completeaza cu apa pana la un litru si se trece in sticlute inchise ermetic. Consumul zilnic va fi de 3 linguri intre mese, avand un gust bun, rasinos, cu eficienta in astmul bronsic, bronsita, tuse, raceala, guturai, nevralgii, boli de piept, eliminarea mucozitatilor excesive, boli ale aparatului urinar, reumatism, impotenta si sterilitate masculina
- siropul de pin diluat cu ceai expectorant (o lingura sirop la o cana ceai) este indicat in afectiunile pulmonare cronice
- siropul de jneapan preparat din 1 kg muguri care se macereaza timp de 7-10 zile intr-un kg zahar, la temperatura camerei se strecoara si se pune la fiert pana da in clocot. Dupa racire se trece in sticlute bine inchise din care se iau cate 4-5 lingurite pe zi pentru afectiuni pulmonare si ale cailor urinare
- siropul de jneapan, diluat cu sifon sau apa minerala, da o placuta bautura racoritoare
- tincturile de pin sau jneapan se iau cate 10 picaturi intr-un pahar cu apa, pentru a combate cistita
- uleiul eteric se utilizeaza in tratamentul inflamatiilor cailor respiratoriiUnguent din rasina de pin pentru afectiunile reumatismale
- bai generale cu decoct din cetina sau muguri de pin cu actiuni tonifiante, antiseptice si cicatrizante in reumatism, rahitism, scrofuloza, dermatoze, iritatii cutanate, plagi, eczeme cronice
- bai relaxante, reconfortante si aromatizante, cu decoct din cetina sau cu picaturi de ulei eteric, eficiente la persoane convalescente, surmenate, obosite, cu nevroze astenice si cardiace, insomnii, nevralgii si transpiratii nocturne
- bai locale cu decoct din amestec de cetina sau muguri de pin, frunze de nuc, scoarta de salcie si stejar pentru tratamente in caz de hiperhidroza (transpiratii excesive) si bromhidroza (miros neplacut al transpiratiei)
- badijonari cu decoct din muguri de pin pe tenuri iritate, inrosite si congestionate
- clatirea parului cu decoct din cetina pentru prevenirea si combaterea caderii
- masaj cu ulei eteric de pin (25 de picaturi in 50 ml ulei alimentar), cu efecte revigorante la persoane anemice si efecte protectoare asupra cartilajelor articulare in osteoporoza, poliartroze, reumatism si guta
- masaj cu unguent preparat din rasina de pin in untura, aplicat in zone cu dureri reumatice, artroze si junghiuri intercostale sau pe afectiuni cutanate (umflaturi, dermatoze, psoriazis)
- masaj cu ulei de terebentina, pentru stimularea circulatiei san-gelui la nivelul membrelor inferioare in caz de arterita, tromboza si flebita
- gargara cu ulei eteric de pin (5 picaturi intr-un pahar cu apa cal-duta) contra afectiunilor bucale (scorbut, paradontoza, candidoza, raguseala)
- inhalatii cu ulei eteric (10-20 de picaturi in apa fierbinte) sau cu decoct din muguri uscati contra afectiunilor aparatului respirator (bronsite, astm bronsic, tuse convulsiva, laringita, faringita, rinita, sinuzita)

16.12.2013 ora 18:45  ziua luni

somnambulul online revine cu un nou articol pentru dvs. azi:02.01.2014

Ţi-e frig întruna? Iată explicaţiile şi recomandările.


 Tuturor ne e frig din când în când, în timpul lunilor reci de iarnă, dar există persoane cărora le e frig mai tot timpul, iar cauzele pot fi multiple – de la obiceiuri nesănătoase legate de stilul de viaţă până la probleme medicale. Iată câteva dintre posibilele cauze ale acestui neplăcut fenomen - senzaţia permanentă de frig, în anotimpul rece. Uneoripoate fi vorba despre factori legaţi de stilul de viaţă:





  • faptul că săriţi peste mese poate face ca organismul să conserve energia şi să producă mai puţină căldură.
  • somnul insuficient ne face apatici şi mai puţin activi.
Alteori, însă, poate fi vorba despre probleme medicale, care trebuie elucidate şi tratate corespunzător:
  • boala Raynaud, de exemplu, este o afecţiune al cărei principal simptom este constricţia (îngustarea) micilor vase de sânge care irigă pielea, încetinind astfel circulaţia; simptomul apare, de obicei, ca urmare a expunerii la temperaturi joase ori a unui stres emoţional şi determină albirea sau învineţirea degetelor şi senzaţia de răceală, amorţeală, apoi furnicături şi dureri, mai ales la extremităţi.
  • anemia poate fi detectată cu ajutorul unei analize simple de sânge şi corectată cu ajutorul unei diete adecvate, iar la nevoie cu preparate de fier şi vitamine, la indicaţia medicului.
  • probleme hormonale: insuficienţa hormonilor tiroidieni poate duce la apariţia senzaţiei persistente de frig, iar la femei, fluctuaţiile nivelului de estrogen pot fi asociate cu sensibilitate la frig.
Greutatea scăzută a corpului: un indice de masă corporală prea mic poate arăta că atât masa musculară, cât şi cantitatea de ţesut adipos sunt mici. Or, muşchii generează căldură, iar stratul de grăsime acţionează ca un izolant, aşa că persoanele slabe, la care aceste mijloace biologice de producere şi conservare a căldurii nu sunt foarte eficiente, pot încerca adesea senzaţia de frig. Medicii recomandă ca, în cazul în care suferiţi constant de frig iarna, să consultaţi un medic generalist şi, la nevoie, un endocrinolog.

sursa:ziare.com
publicat azi:02.01.2014  ziua joi  ora:06:50


SCAPA de RACEALA


Cum frigul face mai ascuţite simptomele bolilor de sezon, o băutură caldă este remediul de care ai nevoie. Pe lângă ceaiuri, natura îţi oferă alte leacuri „la cald” care te pun repede pe picioare.Nu-i aşa că simţi nevoia să bei ceva cald atunci când e frig şi, mai ales, când eşti bolnav? Principalele beneficii pe care le obţii de la aceste remedii sunt accentuate de doi factori.Primul este faptul că fiind lichide, ele ajung mai repede în sânge. Al doilea factor este faptul că sunt calde. Căldura degajată în stomac face ca aceste băuturi să fie digerate mai uşor, iar proprietăţile lor nutritive să ajungă mai uşor în locurile bolnave. Dar iată care sunt aceste remedii care te vindecă atunci când frigul îţi dă târcoale.



1 Vinul roşu cu scorţişoară vindecă......răcelile. Vinul roşu conţine o substanţă renumită deja pentru proprietăţile ei: resveratrolul. Acesta este un antioxidant care protejează celulele sănătoase ale corpului de virusuri şi bacterii. Scorţişoara conţine un antioxidant care, împreună cu cel din vinul roşu, are efect descongestionant şi antiinflamator la nivelul aparatului respirator....şi durerile în gât. Dacă te doare în gât, un pahar de vin roşu în care ai presărat scorţişoară şi ai adăugat o linguriţă de miere, îţi va calma durerea. În cazul unei dureri acute, ia o linguriţă de miere amestecată cu scorţişoară şi nu bea nimic 30 de minute. Scorţişoara are efect antiseptic şi de anestezic local.

2 Ciocolata caldă opreşte......tusea seacă. Ce poate fi mai sâcâitor ca o tuse seacă? Un remediu absolut delicios pentru această afecţiune este ciocolata neagră caldă. Nu cea cumpărată la plicuri, ci cea preparată acasă din câteva pătrăţele de ciocolată neagră şi din puţin lapte. Ciocolata conţine teobromină, o substanţă prezentă în boabele de cacao.Recent, cercetătorii londonezi au descoperit că această substanţă este un excelent antitusiv. Ei au aflat şi că este cu 33% mai puternică decât codeina, medicamentul cu care se tratează de obicei tusea seacă. Aşa că ori de câte ori tusea îţi dă de furcă, ai un motiv în plus să te răsfeţi cu o ciocolată caldă.

3 Inhalaţiile cu ulei de eucalipt......îţi desfundă nasul. Eucaliptul are efect analgezic şi antimicrobian. Pune 5-6 picături de ulei de eucalipt în 500 ml de apă clocotită, acoperă capul cu un prosop şi stai 15 minute deasupra vasului, inhalând aburul care se degajă.În afară că-ţi desfundă nasul, inhalaţia cu eucalipt îţi va calma durerea de cap, accesele de tuse şi durerile de gât. Uleiul de eucalipt te poate ajuta şi dacă ai febră: aplică pe piept comprese cu ulei de eucalipt diluat în apă călduţă.
4 Cataplasma cu argilă şi cu salcie calmează......durerile menstruale. Amesteci 100 g de argilă verde cu apă caldă cât să-ţi iasă o pastă. În ea adaugi 10 picături de ulei de salvie.Pui totul într-un prosop şi aplici cataplasma în zona ovarelor, direct pe piele. Argila verde şi salvia au efect antiinflamator şi calmant asupra durerilor menstruale. În plus, căldura degajată calmează contracţiile uterului.

5 Cataplasma cu făină de in reduce......simptomele bronşitei. Într-o tigaie pui 200 ml de apă şi 5 linguri de făină de in. Laşi să fiarbă amestecând mereu până obţii o pastă. O laşi să se răcească puţin, apoi o pui într-o pânză curată şi o aplici pe piept. Făina de in are proprietăţi antiseptice şi calmante, reducând accesele de tuse şi eliberând căile respiratorii.Mai poţi aplica şi o cataplasmă cu sare grunjoasă caldă, atunci când ai bronşită. Pe lângă faptul că îţi calmează tusea, aburii degajaţi de sare îţi desfundă nasul. Atenţie! Atunci când aplici o cataplasmă pe pieptul copilului, verifică pe antebraţ cât este fierbinte aşa cum făceai cu biberonul, şi nu o aplica direct pe piele, ci peste hăinuţe.Supele calde......distrug bacteriile şi virusurile. Dacă ai răcit şi tuşeşti, înainte să ajungi la medic mănâncă o supă caldă preparată cu ceapă, ţelină şi cu multe verdeţuri, în special mărar şi pătrunjel. Acestea conţin o mulţime de substanţe antibiotice naturale ce au efect antiinflamator şi calmant.Supa caldă este un pansament pentru gât şi pentru căile respiratorii prin efectul ei termic: bacteriile şi virusurile nu rezistă la temperaturi ridicate. Şi ar mai fi un secret: pentru că legumele şi verdeţurile sunt deja fierte, digestia este mai uşoară, iar substanţele active ajung mai uşor în organism. 

azi 11.01.2014 ora 18:50    
somnambulul online revine azi 18.01.2014 ziua sambata cu un nou articol pentru dvs. pentru dvs...


Paracetamolul poate provoca leziuni hepatice grave


Doza de paracetamol în analgezicele combinate trebuie redusă deoarece poate provoca leziuni hepatice – este recomandarea făcută de Agenţia Americană pentru Medicamente.



În majoritatea caselor românilor există câte o cutie de paracetamol. Acest tip de medicament este folosit atunci când suferim de o afecţiune uşoară sau când avem simptome de răceli.

 Recent, specialiştii de la Agenţia Americană pentru Medicamente, au descoperit că paracetamolul poate provoca leziuni hepatice grave. Din acest motiv, ei au recomandat ca doza de paracetamol să fie redusă în analgezicele combinate cu derivate ale morfinei.


“Limitarea dozei de paracetamol va reduce riscul de leziuni hepatice severe ca urmare a unei supradoze care poate provoca insuficienţă hepatică şi necesita un transplant de organe sau ar putea conduce chiar la moarte”, se arată în comunicatul emis de reprezentanţii Agenţiei Americane de Medicamente. 

Anunţul vine la doar o zi după ce s-a descoperit că un alt medicament poate provoca infarct dacă este utilizat frecvent. Este vorba despre medicamentul Osseor, folosit în tratarea osteoropozei severe, şi despre care experţii de la Agenţia Europeană a Medicamentului spun că poate provoca infarct sau cheaguri de sânge. 


Specialiştii spun că paracetamolul este indicat pentru tratamentul febrei şi durerii moderate. Spre deosebire de medicamentele antiinflamatorii nesteroidiene, precum aspirina, el nu are proprietăţi antiinflamatorii şi nu creşte riscul de hemoragie. 

Potrivit unui studio publicat de dailymail.co.uk, pacienţii care consumă în mod regulat aspirină, paracetamol, ibuprofen şi alte medicamente în formă solubilă prezintă un risc cu 22% mai mare de a suferi un atac de cord, iar posibilitatea de a dezvolta hipertensiune arterială este de şapte ori mai mare. 

SOMNAMBULUL ONLINE-cu dvs. pentru dvs.....azi sambata 18.01.2013  ora :09:55

ARTICOL NOU AZI:DUMINICA 19.01.2014

Analize obligatorii pentru toti romanii !

Românii care nu-şi fac analizele periodice RISCĂ sancţiuni


Ministerul Sănătăţii va analiza propunerile de sancţionare a asiguraţilor care nu se prezintă la controlul periodic prevăzut în noul pachet de bază, respectiv o dată la trei ani până la 39 de ani şi o dată pe an după 40 de ani, în cazul persoanelor sănătoase, a declarat ministrul Eugen Nicolăescu.



Eugen Nicolăescu a susţinut joi o videoconferinţă pentru prezentarea noilor pachete de servicii medicale, care ar trebui să intre în vigoare în primul trimestru al acestui an.
El a admis că bugetul pe care România îl acordă sănătăţii nu poate rezolva toate solicitările, dar a declarat că, prin noul pachet de bază, "orice asigurat va beneficia de toate serviciile de care are nevoie ca să nu îi fie pusă viaţa în pericol". 



Ministrul a precizat că noul pachet are la bază "prevenţia cu efecte pe termen lung şi grija pentru banii publici".
"Nu avem pretenţia că este cel mai bun pachet, dar este făcut cu bună credinţă şi poate fi perfecţionat pe parcurs", a mai declarat Eugen Nicolăescu.
Totodată, el a anunţat că au fost foarte multe întrebări legate modul în care vor fi sancţionaţi cei care nu se prezintă la controlul preventiv periodic, prevăzut în pachet, şi că aceste propuneri vor fi analizate.
Ministrul a arătat că, la nivelul medicinei de familie, apare ca noutate consultaţia preventivă de evaluare a riscului individual, care nu trebuie confundată cu vechea consultaţie de bilanţ anual. De asemenea, vor fi introduse consultaţii speciale pentru riscurile şi problemele de sănătate cu cel mai mare impact asupra populaţiei: boli cardiovasculare, diabet de tip II, boală cronică respiratorie obstructivă, depresie şi tulburări de creştere şi dezvoltare la copii.
"Pachetul de bază nu limitează numărul de prezentari pentru probleme de sănătate noi sau pentru agravarea unor probleme mai vechi. Ori de câte ori intervine o modificare în starea de sănătate, ori de câte ori o persoană se simte rău sau are o suspiciune cu privire la starea sa de sănătate, are dreptul să se adreseze medicului de familie, indiferent de vârstă, fiind vorba despre consultaţii în afara programului de prevenţie. Consultaţia pentru probleme noi de sănătate sau episoade acute nu trebuie confundată cu urgenţa - stări foarte grave, ameninţătoare de viaţă -, pentru care pacientul sună la 112", a mai spus Nicolăescu.
Secretarul de stat Adrian Pană a explicat cum este urmărită evoluţia stării de sănătate a copiilor, care beneficiază automat până la 18 ani de pachetul de bază.




Medicul de familie urmăreşte periodic creşterea şi dezvoltarea copilului, nutriţia, posibilele riscuri şi intervenţia în acest sens. Pachetul include evaluarea copilului la intrarea în şcoală, depistarea riscurilor la adolescent şi consiliere pentru un stil de viaţă sănătos şi evitarea consumului de alcool, tutun şi droguri.
De asemenea, copilul este evaluat la externarea din maternitate, la o lună la domiciliu, iar apoi la medicul de familie, la 2, 4, 6, 9, 12,15,18, 24, 36 luni. Tot medicul de familie va face educaţie pentru diversificarea hranei şi continuarea alăptării până la doi ani. Medicul de familie va mai consulta obligatoriu copilul o dată pe an în intervalul 4 -18 ani.
Medicul de familie este şi cel care face vaccinările prevăzute în schema naţională de vaccinări obligatorii pentru copii.


SOMNAMBULUL ONLINE....PENTRU SANATATE...CU DVS. PENTRU DVS.!!!
19.01.2014  ORA:01:00  Duminica...

Azi  marti 21.01.2014 Somnambulul Online revine cu nou articol pentru dvs...


Dormiti bine?

Dacă nu, vă propunem aici 18 modalităţi de a adormi uşor şi profund seara, şi de a vă trezi dimineaţa, proaspeţi şi în formă maximă



O treime dintre femei şi un sfert dintre bărbaţi au probleme cu somnul

Somnul îndestulător are o însemnătate vitală pentru corpul nostru, la fel ca şi respiraţia. În cursul nopţii, întregul organism se rege­nerea­ză, sunt combătute infecţiile, creierul nostru prelucrea­ză impresiile adunate peste zi. Nenumărate studii con­firmă acest adevăr: cine doarme suficient arată bine, e mai echilibrat, ia mai prompt decizii, are un sistem imunitar mai puternic, iar metabolismul îi funcţionează mai corect. "Somnul este indispensabil pentru o viaţă sănătoasă", subliniază specialiştii.
E cu atât mai îngrijorător faptul că o treime dintre femei şi un sfert dintre bărbaţi au probleme cu somnul. Principala cauză o reprezintă stresul profesional, urmat de dificultăţile familiale şi necazurile cu sănătatea. Când e vorba doar de o perioadă limitată de stres, vă pu­teţi ajuta cu somnifere. "Pentru a evita dependenţa, tabletele n-ar trebui luate mai mult de patru săptă­mâni", avertizează medicii. Dacă problemele persistă, e cazul să le luaţi în serios şi să căutaţi cauzele. Căci, pe termen lung, lipsa de somn slăbeşte sistemul imuni­tar, face să crească ten­siunea arterială şi poate declanşa chiar o depresie. Studiile dovedesc că persoa­ne­le care dorm în mod obişnuit mai pu­ţin de şase ore pe noapte prezintă un risc de infarct mai mare cu 48% şi sunt mai expuse la dia­betul de tip 2.



Dificultăţi de adormire
Vă oferim mai jos o sumă de sfaturi, cu convin­gerea că ele vă vor ajuta să redobândiţi un somn plăcut şi odihnitor. Experimentaţi-le şi alegeţi ceea ce so­cotiţi că vi se potriveşte.

1. Faceţi sport
Cei care fac sport cu regularitate dorm mai bine - aceasta este concluzia unui studiu efectuat la Univer­si­tatea din Basel. Însă programul de sport n-ar trebui să aibă loc prea târziu, seara: la început, efor­tul stimulează sistemul ner­vos, pentru ca oboseala să apară abia după câteva ore. Un alt studiu, de astă dată ame­rican, ne aduce o veste bună: sunt sufi­ciente fie şi numai 150 de minute de exer­ciţiu fizic pe săptă­mână.

2. Mai bine lumânări decât becuri
Progresul tehnic ne-a modificat deprin­derile zil­nice, dar corpul nostru funcţio­nează adesea după ve­chile tipare. Cercetă­torii americani au descoperit că iluminatul electric ne inhibă seara producţia de me­la­tonină. În consecinţă, vom dormi prost, deoarece acest hormon reglează ritmul somn-veghe. Aşadar, cu cel puţin o oră înainte de a merge la culcare, micşoraţi lumina în cameră sau înlocuiţi-o cu aceea, mai blândă, a unor lumânări, dând astfel corpului posibilitatea de a se pregăti pen­tru odihna nocturnă.



3. Nucile aduc somnul
Mâncaţi seara un pumn de nuci. Neu­rologii de la Universitatea San Antonio din Texas au aflat că aşa se triplează secreţia de melato­nină. Ca regulă generală: luaţi masa de seară cu trei-patru ore înainte de a vă băga în pat, dând astfel orga­nis­mului răgazul necesar pentru digestie. Pe de altă parte, nici să vă culcaţi cu stomacul gol nu e o idee prea bună, fiindcă veţi avea ten­siunea scăzută şi puteţi fi treziţi din 
somn de o foa­me de lup.


4. Eliberaţi-vă mintea
 Creierul e doldora de informaţii, mereu vă vine în gând câte ceva de rezolvat în ziua următoare - cum să mai adormi? Iată un truc care vă poate ajuta: notaţi-vă seara într-un carnet tot ce aveţi de făcut şi ce vă preo­cupă pentru ziua de mâine. Aşa, odată ce aţi pus capul pe pernă, vă veţi deconecta mai uşor.


5. Cum procedăm cu sforăitul
39% dintre adulţi dorm cu aproximativ o oră şi ju­mătate mai puţin pe noapte, dacă partenerul lor sforăie. Li se întâmplă şi capetelor încoronate, căci tot oameni sunt. Camilla a avut probleme cu soţul ei, prinţul Charles: "Sforăie atât de tare, încât îl aud, chiar şi cu dopuri în urechi", s-a plâns ducesa şi s-a mutat din dormitor. Cine nu doreşte să doarmă separat trebuie să respecte principalele strategii anti-sforăit: să renunţe la alcool seara, să dea jos kilogramele în plus, să folo­seas­­că dilatatoare nazale sau plasturi, eventual să ia în con­siderare o operaţie. Netratate, apneele din timpul sfo­­răi­tului pot avea urmări dramatice, ca infarctul sau ac­ci­dentul vascular cerebral. În multe cazuri, se obţin re­zultate foarte bune cu o mască aplicată pe faţă, care reglează aportul de oxigen în timpul somnului.


6. Lavanda alungă teama
Stresul cotidian ne provoacă, uneori, o nelinişte interioară şi sentimente nelămurite de teamă. Un reme­diu eficient este uleiul eteric de lavandă. Puneţi câteva picături pe pernă, înainte de culcare, sau fricţionaţi-vă tâmplele şi pieptul cu un ulei de lavandă 10%. Ad­mi­nistrată zilnic, pe cale orală, sub formă de capsule, prin­cipiile active ale lavandei acţionează asupra siste­mului nervos central, astfel încât stările anxioase vor dispărea în trei-patru zile, iar calitatea somnului se va îmbunătăţi în patru până la şase săptămâni. Avantajul: nu dă depen­denţă nici după mai multe luni de admi­nis­trare zilnică şi nu se cunosc efecte se­cundare.

7. Mângâierile coboară nivelul stresului
Când facem dragoste, în timpul orgasmului, se eliberează mari cantităţi de oxitocină - hormon ce relaxează şi dă o stare de oboseală plăcută. Ener­va­rea şi frustrările dispar fără urmă. "Dar sexul nu tre­buie să fie prea sportiv, ca să nu aibă un efect de în­viorare", ne sfătuiesc spe­­cialiştii.



8. Duş cald împotriva caniculei
Din trei oameni, unul doarme prost, atunci când mercurul termometrelor ur­că la 30 de grade şi pes­te. Aerisiţi-vă dormitorul dimineaţa, ca să vă mai bucuraţi de un strop de ră­coare. În restul zilei, e mai bine ca ferestrele şi jaluze­lele să rămână închise. Poa­te părea surprinzător, dar un duş cald sau o baie înainte de cul­care vă vor fi de ajutor, fiindcă dilată va­sele de sânge. Sărurile de baie cu lavandă şi valeriană accen­tuează efectul calmant.

9. Şosetele ne păcălesc instinctul
Picioarele reci activează instinctul nostru de con­ser­vare: organismul se teme că am putea îngheţa în somn - şi ne împiedică să adormim. O baie la picioare sau o cremă pentru masaj, cu efect de încălzire, sti­mulează circulaţia locală. La fel de utile sunt o pereche de şosete, o buiotă sau o pernă umplută cu grăunţe, bine încălzită.

10. Presopunctură pentru o linişte desăvârşită
Pentru liniştire se recomandă stimularea a două puncte de presopunctură, situate pe faţa interioară a antebraţului. Punctul "Inimă 7" se află în prelungirea degetului mic. Apăsându-l cu blândeţe, timp de 20 de secunde, activăm producţia de melatonină. Punctul "Pe­ricard 6" se găseşte la distanţă de aproximativ trei degete sub rădăcina degetului mare, între două liga­mente. Apăsarea uşoară şi masajul cu mişcări circulare vreme de 30-60 de secunde favorizează relaxarea şi ne linişteşte mintea.

11. Păstraţi-vă calmul
Dacă faceţi eforturi supraomeneşti să adormiţi şi vă agitaţi de teamă că nu veţi reuşi, vă ţineţi corpul şi creierul permanent în stare de alarmă. Sfatul medicilor este ca măcar să vă odihniţi noaptea, întinşi în pat, cu ochii închişi, chiar dacă nu dormiţi. Şi să beţi un ceai de valeriană înainte de culcare.




12. Feng Shui pentru dormitor
Patul ar trebui aşezat cu tăblia de la cap lipită de perete, deoarece aceasta ne dă un sentiment de sigu­ranţă. "Acolo unde dormim, e bine să avem uşa în faţă, în nici un caz în spate", ne sfătuiesc specialiştii în Feng Shui. Obiectele grele - cum ar fi o etajeră - suspendate la capul patului sunt nein­di­cate, fiindcă ne creează un sentiment îm­povărător, de apăsare.


13. Atenţie la telefonul mobil!
Închideţi-vă, din când în când, mobilul în timpul zilei. Cercetătorii suedezi au des­coperit că o persoană care este disponibilă telefonic non-stop e ameninţată de grave tulburări de somn şi depresie.



14. Cultivaţi-vă prieteniile
Ce legătură au prietenii cu somnul? Au, nu există nici un dubiu în această privinţă, afirmă cercetătoarea suedeză Maria Nor­din. Ea a observat că absenţa contactelor sociale sporeşte riscul tulburărilor de somn.


15. Alcoolul ne privează de somnul profund
E adevărat că un pahar de vin, seara, ne face să adormim mai repede. Pe de altă parte, studiile demonstrează că, dacă am întrecut măsura, ne trezim de câteva ori în a doua jumătate a nopţii, iar în dimi­neaţa următoare, ne simţim mai puţin odihniţi. Toto­dată, alcoolul reduce fazele de somn profund şi, în consecinţă, influenţează ne­gativ capacitatea de memo­rare şi motri­citatea.

16. Somnifere fără reţetă
 Cine doreşte să-şi îmbunătăţească som­nul ar trebui să încerce mai întâi remediile naturale. Valeriana ocupă prin tradiţie pri­mul loc în top. Floarea pasiunii, roiniţa, ha­meiul, precum şi combinaţiile lor au un efect similar. Să nu uităm nici pilulele cu melatonină "Bien Dormir".



17. Când picioarele nu vă ascultă
Sindromul picioarelor neliniştite nu e un fleac. Picioarele dureroase şi agitaţia lor neîncetată îi alungă pe suferinzi din pat. Deseori, ei se simt mai bine, după ce renunţă la cafea, alcool şi ţigări. Dacă factorul de­clanşator este o carenţă de fier, ea poate fi compensată cu ajutorul unui supliment nutriţional. Cazurile mai grave au la bază, în general, o dereglare metabolică. În asemenea situaţii, este nevoie de un tratament medica­mentos, urmat sub supraveghere medicală.

18. Ultima soluţie: laboratorul de somnologie
"Când cineva doarme prost de trei ori într-o săp­tămână, iar acest lucru se repetă pe durata a trei săp­tămâni consecutive, e cazul ca persoana respectivă să se prezinte la un laborator de somnologie", sunt de părere specialiştii. Mai ales dacă nu se constată exis­tenţa unor factori declanşatori clasici, cum ar fi stresul sau o infecţie.

Somnambulul Online  cu dvs. pentru dvs. ...azi 21.01.2014  ziua marti ora 05:45

AZI 25.01.2014  ZIUA: SAMBATA  ORA:08:05  ....UN NOU ARTICOL.............


Ce afecțiuni poți trata cu varză murată


Spre deosebire de cele mai multe alimente, varza murată este chiar mai folositoare murată decât în stare naturală, datorită faptului că bacilii acidolactici produși în procesul de fermentare o îmbogățesc cu vitamine din grupul B.

Sănătate: ce afecțiuni poți trata cu varză murată

  

Spre deosebire de cele mai multe alimente, varza murată este chiar mai folositoare murată decât în stare naturală, datorită faptului că bacilii acidolactici produși în procesul de fermentare o îmbogățesc cu vitamine din grupul B. 

Varza murată conține cantități importante de B12, vitamină care înlătură oboseala și anemia, previne îmbătrânirea și depresia. Uite ce afecțiuni poți trata cu varză murată.
   

Varza murată îmbunătățește digestia, scoate din organism reziduurile toxice și activează acele enzime care neutralizează substațe cancerigene.  

Tratamente de uz intern cu varză murată:

Arsuri stomacale 
Înainte de fiecare masă se mănâncă 2-3 linguri de varză murată, tăiată foarte mărunt.   


Astm bronșic
 
Salata de varză murată cu ceapă și usturoi, consumată zilnic,  este un remediu eficient pentru suferinzii de astm bronșic. 
Parodontoză 
De 5-8 ori pe zi se mestecă bine câte 3-4 linguri de varză murată și între aceste reprizele de mestecat se clătește bine gura cu zeamă de varză murată (care conține enzime provenind și de la plantele aromatice puse la murat împreună cu varza: țelină, mărar, ardei iute, hrean, piper etc). 
Curele interne cu varză murată sunt contraindicate pentru bolnavii de rinichi, gură sau inimă, din cauza conținutului prea ridicat de sare.

Tratamente de uz extern

Acnee 
Timp de 1 lună și jumătate, aplică zilnic pe zona afectată de acnee frunze de varză murată, pentru 25 de minute, după care clătește cu apă rece. 


Dureri de cap
 Poți combate durerile de cap cu ajutorul verzei murate, aplicate după pavilionul urechilor și pe tâmple. 

Răni superficiale, mici arsuri, contuzii Locurile afectate se masează cu un terci din varză murată, pus între straturi de tifon, și care se shimbă de 2-3 ori pe zi. Dacă apare senzația de arsură, varza se amestecă în puțină apă fiartă și răcită.
25.01.2014 ORA 08:30
SOMMNAMBULUL ONLINE CU DVS. PENTRU DVS....SANATATE MAXIMA!!!
VA URMA...
DUPA TRATAREA CU VARZA MURATA...SOMNAMBULUL ONLINE, A DESCOPERIT UN ARTICOL...TOT DIN DOMENIUL ALIMENTAR...DAR DE ACEASTA DATA...DUPA CE O SA CITITI INTREGUL ARTICOL CARE URMEAZA A FI REDACTAT IN SCURT TIMP...O SA FITI PUSI IN FATA UNEI ALEGERI IN CUNOSTINTA DE CAUZA...DACA INCEPAND DE AZI, DUMINICA 26.01.2014 VE-TI MAI CONSUMA PESTE..."PANGASIUS"


Otrava care se vinde in supermarketuri


Peştii Pangasius sunt plini cu un nivel ridicat de otrăvuri şi bacterii. (arsenic, deseuri şi dejectii chimice etc.) iar asta pentru că râul Mekong este unul dintre cele mai poluate râuri de pe planetă; aici sunt crescuţi peştii pangasius, iar industriile dezvoltate de-a lungul râului aruncă substanţe chimice şi deşeuri industriale direct în apă.

Cercetătorii care au testat în laborator acest peşte au anunţat să evităm consumarea lui datorită riscurilor mari de contaminare. Indiferent de rapoartele şi recomandările împotriva vânzarii, supermarketurile încă vând publicului larg, chiar dacă ştiu că sunt contaminate, pentru că acest peşte se cumpără foarte bine şi, implicit, profiturile companiilor cresc.

Pangasius nu este un peşte ecologic, ba, dimpotrivă, este un experiment genetic şi o “bombă” biologică. Pangasius este situat la polul opus alimentelor ecologice, sunt crescuţi în Vietnam şi, pentru că cererea a devenit foarte mare pe pieţele din întreaga lume, deseori sunt injectaţi cu hormoni proveniţi din urină deshidratată, deoarece au constatat că, în felul acesta, peştii cresc mai repede şi carnea lor devine mai fragedă.



Acest peşte mutant se găseşte în “surimi” (chiftele de peşte presat), “delicioasele” şi mult-iubitele ''fish sticks'' de către copii, imitaţia de carne de crab şi chiar în mâncarea pentru animalele de casă. Ce paţiţi dacă mâncaţi Pangasius? Vomă, diaree şi în general simptomele otrăvirii cu mâncare.



 Foarte pe scurt, un pește de apa dulce din familia Pangasiidae, ordinul Siluriforme (din care face parte, de pilda, somnul). Termenul englezesc pentru genul asta de pești este Catfish (de la „mustățile” de lângă bot) și vă rog să rețineți informația, pentru că vom reveni la ea. A fost clasificat relativ recent (detalii ihtiologice găsiți aici), ce mâncăm noi e pește de crescătorie și provine aproape exclusiv din delta Mekong-ului.


De ce deranjează?

Pentru că a cucerit, începând din 1996-1997, raioanele de pescărie ale supermarket-urilor din întreaga lume, ajungând chiar, în 2009, să intre înTop Ten-ul american al consumului de „seafood”. Și pentru că deja am trecut oceanul, să menționăm că de aici a început scandalul Pangasius. Mai întâi doar american, în 2001, deja internațional, în 2002, când The Catfish Farmers of America (CFA) a 



înaintat petiții antidumping cătreInternational Trade Administration (ITA) și International Trade Commission (ITC) (detalii aici). Dar ce ne interesează în primul rând este că pe site-ul făcut special pentru luptă al acestei asociații găsim toate datele anti-Pangasius. O acțiune tipică de lobby american, incluzând, firește, destui senatori și congresmeni. Scopul? Să crească prețul peștelui ăsta din import, că dacă nu dăm faliment. Și pentru a vedea o istorie a scandalului american, plus punctul de vedere vietnamez, vă poftesc aici.


Injecția cu urină deshidratată

Scandalul în Europa a fost deschis de niște documentare pe M6 și France 2, preluate apoi (mai ales primul) ca dovezi irefutabile că peștele asta vietnamez este otravă curată. De ce primul? Pentru că acolo apare „injecția cu urina deshidratată”, de la care au ajuns alții la aberații precum că toți peștii ăștia sunt injectați (se așteaptă ca producția pe 2011 să fie de 900.000 tone, cam greu sa-i înțepi pe toți) sau chiar hrăniți (!) cu urină umană deshidratată (să mai comentez?). Nu vă prezint țipetele alea disperate, că n-are rost. Despre ce-i vorba, de fapt? Un cercetător francez a introdus o tehnologie (pe care o folosise și în Franța, de altfel, acum vreo 20 de ani) de injectare a femelelor cu hormoni feminini umani (prelevați, da, din urina gravidelor aflate în ultima lună de sarcină) pentru a grăbi depunerea icrelor. Până atunci, pentru reproducere peștii urcau spre izvoarele Mekong-ului, în Cambodgia; prin tehnologia asta, care le determina pe femele să depună icrele pe loc, pierderile (care erau foarte mari) au fost, practic, eliminate. Detalii științifice mai exacte găsiți aici. Nu suna la fel de spectaculos ca „peștii ăștia sunt hrăniți/injectați cu urină deshidratată!”, dar asta e.


Acest peşte mutant se găseşte în “surimi” (chiftele de peşte presat), “delicioasele” şi mult-iubitele ''fish sticks'' de către copii, imitaţia de carne de crab şi chiar în mâncarea pentru animalele de casă. Ce paţiţi dacă mâncaţi Pangasius? Vomă, diaree şi în general simptomele otrăvirii cu mâncare.

RAMANE LA APRECIEREA DVS. DACA DE AZI   INAINTE  VE-TI MAI CONSUMA ACEST ALIMENT:PESTELE  PANGASIUS
SOMNAMBULUL ONLINE PE DRUMUL PROGRESULUI PENTRU SANATATE
PENTRU DUMNEAVOASTRA CU DUMNEAVOASTRA!!!

SURSA:INTERNET
REDACTAT SI PUBLICAT AZI DUMINICA  ORA: 10:20  26.01.2014

LA NICI 2 ORE DE LA PUBLICAREA ULTIMULUI ARTICOL ....SOMNAMBULUL ONLINE, REVINE DE ACEASTA DATA  CU UN MINI   ARTICOL  CE SE DORESTE A FI  "UN MEDICAMENT FOARTE IMPORTANT,  IN CAZUL CA A-TI FACUT  EXCES HRANINDU-VA
CU :PESTELE PANGASIUS....

DESCOPERIRE Incredibilul efect al consumului de usturoi


Un compus cheie care se găseşte în usturoi este de 100 de ori mai puternic decât două antibiotice 

populare folosite împotriva toxinfecţiei alimentare, au aflat oamenii de ştiinţă, potrivit Daily Mail.


Usturoiul luptă eficient împotriva unor bacterii / FOTO: Daily Mail Testele au descoperit că substanţa care se găseşte în usturoi, diallyl sulphide, este mai eficientă în lupta împotriva toxinfecţiilor alimentare decât antibiotice precum eritromicina sau ciprofloxacin.


De fapt, nu numai că este mai puternic, dar acţionează şi într-un timp mai scurt. Doctorul Michael Konkel, de la Washington State University, a subliniat că descoperirea are potenţialul de a elimina parţial bacteriile care cauzează infecţii.



Bacteriile din clasa Campylobacter sunt cele mai comune cauze pentru toxinfecţiile alimentare din întreaga lume. 

SOMNAMBULUL ONLINE VA RECOMANDA CONSUMUL DE USTUROI LASAND LA O PARTE MIROSUL NEPLACUT PENTRU UNELE" PERSOANE" SI IN SPECIAL CONSUMUL DE USTUROI ROMANESC....DIN PIETE..DIRECT DE LA "TARANI" (cel cu "mustati")

SURSA:INTERNET....redactat si publicat azi DUMINICA 26.01 2014 ora:12:45

AZI  27.01.2014  ZIUA:LUNI  ORA:15:50    SOMNAMBULUL ONLINE REVINE CU UN NOU MINI-ARTICOL PE DRUMUL PROGRESULUI PENTRU SANATATE.

Foloseşti apă de gură?

Oamenii de ştiinţă au descoperit un pericol neştiut asociat acestui obicei!

Apa de gură poate creşte riscul de infarct şi accident cerebral, pentru că soluţia antiseptică ucide bacteriile bune care contribuie la menţinerea unui nivel scăzut al tensiunii arteriale, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii britanici, publicat în Free Radical Biology And Medicine.Astfel, gargara cu apă de gură ucide bacteriile bune, care ajută la relaxarea vaselor sangvine, contribuind astfel la creşterea tensiunii arteriale, potrivit dailymail.co.uk.Cei 19 voluntari care au participat la acest studiu au înregistrat o creştere a tensiunii arteriale timp de câteva ore după ce au folosit apă de gură. Voluntarii, persoane sănătoase, au folosit apă de gură de două ori pe zi, iar tensiunea lor arterială a crescut cu 2-3,5 unităţi de fiecare dată (milimetri coloană de mercur, mmhg).Mai mult, efectul creşterii tensiunii arteriale s-a manifestat chiar din prima zi.Profesorul Amrita 



Ahluwalia, de la Universitatea Queen Mary din Londra, coordonatorul acestui studiu, a criticat folosirea pe scară largă a apelor de gură, unele dintre acestea conţinând antiseptice foarte puternice. Ea a explicat că uciderea zilnică a bacteriilor bune se traduce printr-o creştere minoră, dar regulată a tensiunii sangvine, cu un impact semnificativ asupra mortalităţii provocate de infarct şi accident cerebral.Aceasta a mai spus că apa de gură este recomandată zilnic doar în cazul unor infecţii ale gingiilor şi dinţilor, nu şi în cazul unor persoane cu 


dantură sănătoasă.Pentru fiecare creştere de două unităţi a nivelului tensiunii arteriale, riscul de a deceda din cauza unei maladii cardiace creşte cu 7%, iar din cauza unui accident cerebral, cu 10%, potrivit unui studiu separat.Multe ape de gură conţin antisepticul clorhexidină, care ucide microbii necesari la crearea nitritului, esenţial pentru dilatarea vaselor de sânge. Nu toate apele de gură conţin clorhexidină, însă şi cele care nu au acest antiseptic în compoziţie pot tulbura echilibrul florei microbiene din gură, spun specialiştii.


SOMNAMBULUL ONLINE  "PLAGIAZA" DAR VA INFORMEAZA.......

REDACTAT ,PLAGIAT, SI PUBLICAT ,PENTRU DUMNEAVOASTRA CU DUMNEAVOASTRA...
AZI 27.01.2014 ORA 16:23
SOMNAMBULUL ONLINE.............SURSA:INTERNET

IN CAZUL CA OBIJNUITI SA FOLOSITI APA DE GURA IN MOD REGULAT...SI DEJA SUNTETI PUSI PE GANDURI...NU VA IMPACIENTATI PREA TARE, CA AM GASIT SI "ANTIDOTUL"...DE FAPT, NU L-AM GASIT EU, CI CERCETATORII JAPONEZI...UN VACCIN....


"M-AM DAT CU VORBA" SI UITASEM SA "DATEZ" ACEST NOU MINI-ARTICOL...
27.01.2014   ZIUA:LUNI  ORA INCEPERI REDACTARII-PRELUCRARII 23:00 TITLUL:

Ai tensiunea mare?


Cercetătorii JAPONEZI au conceput o nouă metodă ingenioasă pentru a combate această problemă.


 Un vaccin administrat de două ori pe an, care inhibă efectele unui hormon ce declanşează hipertensiunea arterială, ar putea înlocui medicamentele antihipertensive, ce trebuie luate zilnic, au descoperit cercetătorii japonezi în timpul unor experimente efectuate pe şoareci.Hormonul, numit angiotensina II, cauzează contractarea muşchilor din jurul vaselor de sânge, care astfel devin mai înguste şi sporesc presiunea asupra pereţilor vasculari şi, totodată, riscul de infarct şi accident vascular.Noul vaccin stimulează sistemul imunitar să producă anticorpi care împiedică angiotensina II să ajungă la muşchi.Tratamentul injectabil experimental, testat deocamdată numai pe şoareci, a scăzut valorile ridicate ale tensiunii arteriale şi a menţinut presiunea arterială la niveluri scăzute cel puţin şase luni, înainte de administrarea unei doze noi.Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Osaka, din Japonia, care au pus la punct vaccinul, speră să îl poată testa pe oameni în următorii doi ani.Pentru unii pacienţi hipertensivi, tensiunea arterială poate fi menţinută la niveluri scăzute prin reducerea consumului de sare şi efectuarea exerciţiilor fizice, însă milioane de persoane cu hipertensiune arterială iau medicamente pentru ţinerea ei sub control.       



                  Unul dintre principalele tratamente îl constituie o clasă de medicamente cunoscută sub denumirea de blocanţi ai receptorilor angiotensinei II, care inhibă procesul de fixare a hormonului de receptorii respectivi şi astfel accesul acestuia la muşchi.Angiotensina este produsă de rinichi, însă nu pare să aibă vreo funcţie vitală, prin urmare, suprimarea acesteia pare să nu aibă nicio consecinţă negativă.Numeroşi pacienţi uită să ia pastilele antihipertensive sau încetează deliberat administrarea acestora, deoarece tensiunea arterială crescută nu cauzează simptome evidente, iar ei se simt bine în cea mai mare parte a timpului.De asemenea, aceste pastile pot avea efecte secundare, cum ar fi oboseală, crampe musculare, insomnie, senzaţie de mâini şi picioare reci, ameţeală şi constipaţie.Rezultatele cercetării, prezentate în timpul conferinţei anuale a American Heart Association, care a avut loc recent în Dallas, au relevat că vaccinul a redus valorile tensiunii arteriale pentru cel puţin şase luni."Ideea unui vaccin care să prevină hipertensiunea arterială este extrem de atrăgătoare", a declarat Katherine Jenner, din partea fundaţiei Blood Pressure UK.

ART. FINALIZAT.27.01.2014  ORA:23:20  ZIUA  LUNI
SOMNAMBULUL ONLINE

Azi 28.01.2014  ziua:Marti  ora 16:00 Somnambulul Online  desi "este"  putin  "obosit " (dupa  8 ore de munca la "Patronul Capitalist si Gras") a "gasit "un nou articol hoinarind pe "cararile "internetului, si sper sa fie la fel de intresante ca si  cele publicate anterior (nr.) .Nu doresc sa va mai tin in suspans...si am sa fac in momentele care urmeaza...copy-paste...la titlul articolului ce urmeaza a fi publicat pe aceasta pagina putin mai tarziu...Nu promit!!! dar sper sa finalizez acest articol in jurul orei 17:00 datorita unor probleme ce nu suporta amanare...(nu ca ar interesa pe cineva....dar daca ...totusi ,si numai o singura persoana este interesata de continutul articolului ce urmeaza a fi publicat ...eu ,SOMNAMBULUL ONLINE  am considerat ca este necesar sa anunt aceasta....
Articolul CE URMEAZA a fi publicat dupa ora 17:00  se numeste:

Pericolele grave la care ne expune statul pe scaun


Ştim că statul prea mult pe scaun este dăunător şi majoritatea celor care cunosc acest lucru se simt vinovaţi după ce pierd vremea stând pe canapea. Dar oare ce se întâmplă mai exact cu trupurile noastre atunci când stăm jos aproape opt ore pe zi?Ei bine, patru experţi care au studiat fenomenul spun că este forma de multe părţi ale corpului care sunt afectate în timp ce noi ne petrecem mare parte din zi stând jos. 


Boli de inimăAtunci când stăm jos pentru mult timp, muşchii ard mai puţine calorii, iar sângele curge mai lent, permiţându-le acizilor graşi să blocheze mai uşor inima. Şederea prelungită a fost asociată de mult timp cu niveluri crescute ale presiunii arteriale şi ale colesterolului. De asemenea, oamenii care sunt extrem de sedentari au de două ori mai multe şanse de a suferi de o boală de inimă, comparativ cu cei care au o viaţă activă. Pancreas hiperproductivPancreasul produce insulină, un hormon care transportă glucoza la celule pentru a asigura necesarul de energie. Însă, celulele din muşchii inactivi nu răspund la fel de uşor la insulină, iar pancreasul produce din ce în ce mai multă. Acest proces poate duce la diabet sau alte boli. Un studiu realizat în 2011 a indicat că răspunsul la insulină începe să decline chiar şi după o singură zi de stat mult pe scaun. Cancer de colonStudiile au asociat statul mult pe scaun cu un risc mai mare de cancer de colon. Motivul pentru care statul pe scaun favorizează apariţia aceste boli este neclar încă. Însă, oamenii de ştiinţă au formulat o teorie care spune că producerea în exces a insulinei încurajează creşterea în exces a celulelor. O altă teorie spune că muşcarea creşte nivelul de antioxidanţi naturali care distrug celulele dăunătoare şi pe cele care care cauzează cancerul, cunoscute sub numele de radicali liberi. DEGENERAREA MUSCULARĂAbdomen moaleCând stăm în picioare sau când ne mişcăm, muchii abdominali ne ajută să stăm în poziţie verticală. Însă, atunci când stăm pe scaun ei nu mai sunt folosiţi. Muşchii tensionaţi ai spatelui şi cu cei abdominali slabi formează o alianţă care poate forţa arcul natural al coloanei vertebrale ducând la hiperlordoză şi lordoză. Contracţia şoldurilorÎncheieturile flexibile ale Şoldurilor ne ajută să ne menţinem echilibrul, însă oamenii care stau multtimp pe scaun îşi extind rare ori muşchii flexori în faţă, motive pentru care aceştia se scurtează şi devin mai rigizi. Acest fenomen limitează o gamă de mişcări şi lungimea pasului. Studiile au indicat că mobilitatea redusă a şoldurilor este unul dintre motivele principale pentru care cad persoanele în vârstă. Gluteus maximus moaleCând stăm jos, gluteusul nu este solicitat. Pentru că stăm mult timp pe scaun, el se obişnuieşte cu acest sedentarism şi devine moale. Este un locuri deja dovedit că un gluteus moale afectează stabilitatea şi capacitatea de a face paşi mari. PROBLEME LA NIVELUL PICIOARELORCirculaţie proastăStatul pe scaun pentru perioade lungi de timp încetineşte circulaţia sângelui, lucru care face ca fluidele să se acumuleze la nivelul picioarelor. Problemele cauzate de acest fenomen variază de la glezne umflate şi varice la formarea cheagurilor de sânge, adică la tromboză venoasă profundă. Oase moiActivităţile precum mersul pe jos sau alergatul stimulează şoldurile şi oasele din partea inferioară a corpului, cu scopul de a le termina pe acestea să devină mai groase, mai dense şi mai puternice. În prezent, medicii spun că actuala creştere a cazurilor de osteoporoză este cauzată de lipsa de activitate. PROBLEME ÎN PARTEA SUPERIOARĂ A CORPULUICreier înceţoşatcând ne punem muşchii la treabă pompăm oxigen şi sânge în creier şi declanşăm eliberarea de tot felul de substanţe chimice care îmbunătăţesc starea creierului şi starea noastră de spirit. Când suntem sedentari pentru mult timp, totul se încetineşte, chiar şi funcţiile cerebrale. Gât încordatDacă, în majoritatea timpului stăm la birou, ne putem afecta vertebrele cervicale prin înclinarea capului în faţă, spre monitor sau înclinarea lui în lateral, pentru a ţine un telefon mobil cu umărul. Acest obicei poate duce la dezechilibre permanente. Spate şi umeri inflamaţiGâtul nu este singurul care are de suferit din cauza poziţiei nefireşti pe care o adoptăm noi. Atunci când stăm aplecaţi spre monitor sau tastatură, umerii şi muşchii spatelui fac o extensie exagerată. PROBLEME DE SPATEColoana inflexibilădacă nu mişcăm coloana vertebrală, ea devină inflexibilă şi uşor de vătămat în activităţi banale. Atunci când ne deplasăm, discurile moi dintre vertebre se extind şi se contractă ca nişte bureţi care absorb sânge şi substanţe nutritive proaspete. Când stăm jos mult timp, discurile sunt strivite inegal şi îşi pierd din spongiozitate. Probleme ale discurilor intervertebraleOamenii care stau mai mult timp jos au mai multe şanse de a suferi de hernie de disc lombară. Care este poziţia corectă de stat pe scaun?Dacă sunteţi nevoit/ă să staţi jos pentru mult timp, încercaţi să aveţi o poziţie corectă. 1. Nu vă aplecaţi în faţă;2. Ţineţi coatele îndoite la 90 de grade;3. Umerii relaxaţi;4. Braţele aproape de corp;5. Menţineţi întreaga talpă pe podea.


Ce putem face pentru a îmbunătăţi situaţia?1. Să stăm pe ceva instabil cum ar fi o minge pentru exerciţii fizice sau măcar pe un scaun fără spătar pentru a ne forţa muşchii trunchiului să lucreze. De asemenea, este important să stăm  drepţi şi cu picioarele pe sol. 2. Putem să ne întindem muşchii flexori ai şoldurilor timp de trei minute pe zi. 3. Să facem câţiva paşi în timpul reclamelor sau pauzelor;4. Să alternăm între poziţia de stat în picioare şi cea de stat în fund. 

28.01.2014  ora:18:10
SOMNAMBULUL ONLINE  (promisiune-onorata...)

02.02.2014
Primul articol de pe aceasta pagina se numeste:"TIGARILE SI RAUL ADUS DE ELE"
Azi voi publica in minutele care urmeaza un nou articol, de aceasta data despre "ZAHAR" ...ZAHARUL care DEVINE la fel de periculos ca TIGARILE...

Acesta este alimentul la fel de periculos ca tutunul:ZAHARUL



Doctorii şi academicienii cer marilor companii din domeniul alimentar să reducă cu o treime conţinutul de zahăr din produsele lor, întrucât acesta tinde să devină la fel de periculos ca tutunul, provocând boli şi chiar moartea.

Chiar şi iaurturile care nu conţin deloc grăsimi pot avea în compoziţie până la cinci linguriţe de zahăr, notează dailymail.co.uk
Un baton de Mars conţine opt linguriţe de zahăr. Simon Capewell, profesor de epidemiologie în cadrul Universităţii din Liverpool susţine că "zahărul este noul tutun". El acuză industria concentrată pe profit şi nu pe sănătate că pune presiune pe părinţi şi copii prin intermediul băuturilor dulci şi al mâncărurilor bogate în calorii care se găsesc peste tot. 

Obezitatea, devenită epidemică, dar şi diabetul privează bugetul Marii Britanii de 5 miliarde de lire sterline anual. Fără o reglementare costurile ar putea depăşi 50 de miliarde de lire sterline până în 2050. 


Profesorul Capewell este membru al unui nou grup de iniţiativă americano-britanic - Action on Sugar - şi susţine că solicitarea adresată companiilor de a schimba ceva nu a avut rezultate. Un britanic obişnuit consumă cam 12 linguriţe de zahăr pe zi, iar unii adulţi ajung la 46 de linguriţe. Cantitatea maximă recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii este de zece linguriţe, dar este foarte posibil ca ea să fie înjumătăţită. 
Agenţia Naţiunilor Unite susţine că există dovezi copleşitoare că băuturile îndulcite cu zahăr, dar şi alte tipuri de consum de zahăr pot avea legătură cu obezitatea, diabetul şi bolile cardiovasculare. Un studiu efectuat de grupul de iniţiativă Action on Sugar a descoperit niveluri ridicate de zahăr în diferite mâncăruri, inclusiv în aperitive. Un iaurt cu vanilie, care avea marcat pe etichetă un nivel 0 de grăsimi, conţinea, totuşi, cinci linguriţe de zahăr. 
Action on Sugar susţine că întreprinderile alimentare ar trebui să reducă nivelul de zahăr din produsele lor cu 20-30 la sută în următorii trei până la cinci ani, scăzând astfel 100 de calorii din dieta zilnică. Ar fi suficient pentru a opri, sau chiar scădea numărul cazurilor de obezitate şi a bolilor asociate. Graham MacGregor, profesorul Institutului de Medicină Preventivă Wolfson, din Londra, şi preşedinte al grupului de iniţiativă Action on Sugar, susţine că "Epidemia de obezitate trebuie combătută ferm atât în Marea Britanie, cât şi în restul lumii".

"Trebuie să punem în practică un plan coerent structurat pentru reducerea treptată a numărului de calorii consumate de oameni prin scăderea nivelului de zahăr din mâncăruri şi băuturi", a spus el. 

"Acest plan simplu lasă suficient spaţiu de manevră atât companiilor alimentare, cât şi reglementatorilor oficiali, pentru reducerea cantităţilor mari de zahăr conţinute în mâncăruri şi băuturi", susţine Dr. Aseem, directorul ştiinţific al grupului. Acesta arată că adaosul de zahăr nu are valoare nutriţională şi nu produce senzaţia de saţietate. 

Dincolo de faptul că reprezintă o cauză importantă a obezităţii, excesul de zahăr creşte riscul apariţiei diabetului de tip 2, provoacă probleme metabolice şi afectează ficatul. Grupul Action on Sugar susţine că cei care trebuie protejaţi în primul rând de acest pericol public sunt copiii. Firmele din industria alimentară trebuie să reducă imediat cantităţile de zahăr, în special din alimentele destinate copiilor, şi să înceteze publicitatea făcută produselor cu un înalt nivel caloric care are ca ţintă copiii. 

Dar producătorii de zahăr resping acuzaţiile experţilor arătând că dovezile lor nu întrunesc consensul comunităţii ştiinţifice. Ei invocă un material publicat, anul trecut, de Organizaţia Mondială a Sănătăţii în care se arată că legătura dintre diabet şi masa corporală este determinată de excesul de calorii, nu în mod special de consumul de zahăr. 


Sunt invocate, de asemenea, numeroase studii ale experţilor britanici şi europeni care arată clar că diabetul nu este provocat de consumul de zahăr. Comisii respectabile de experţi au pus în balanţă dovezile adunate în cursul anilor şi au concluzionat că acestea nu indică zahărul ca fiind implicat în producerea bolilor stilului de viaţă. Barbara Gallani, membră a Food and Drink Federation, un grup al industriei alimentare, infirmă faptul că zahărul este vinovat de obezitate. 

Ea arată că industria a oferit informaţii clare cumpărătorilor în privinţa nivelului de zahăr din produse. "Zahărul, ca orice alt nutrient, trebuie consumat ca parte a unei diete variate şi echilibrate, nefiind astfel cauza obezităţii. Pentru această boală nu există o soluţie simplă", a spus Gallani.

Disputele pe această temă continuă în lumea ştiinţifică. Yoni Freedhoff, profesor de medicină la Universitatea din Ottawa, susţine că zahărul trebuie să fie o trataţie ocazională şi nu regulată. El susţine că zahărul şi-a făcut loc în practic orice mâncăm.

Ramane la aprecierea DVS. cat ZAHAR veti CONSUMA de azi INAINTE...
AZI 02.02.2014  DUMINICA  ora: 09:08
OSMNAMBULUL ONLINE 



ELIXIRUL VINDECĂTOR preparat din USTUROI ŞI LĂMÂIE


ELIXIRUL VINDECĂTOR preparat din USTUROI ŞI LĂMÂIE după o străveche reţetă


Iată o combinaţie puternică între usturoi, lămăie şi apă, o reţetă miraculoasă şi uşor de preparat care îţi scade colesterolul şi îţi ţine inima sănătoasă.


Elixirul este combinatie puternica intre usturoi, lamaie si apa, o reteta miraculoasa si usor de preparat care iti scade colesterolul si iti tine inima sanatoasa, scrie garbo.roAcest tratament ieftin si sanatos, avand la baza lamaia si usturoiul, ar trebui urmat o data pe an. Are un efect detoxifiant si de curatare, reintinerind organismul din interior. Unul din aspectele de baza pentru care este atat de apreciat in medicina populara este efectul sau in scaderea colesterolului, dar si in mentinerea sanatatii inimii si a tensiunii arteriale optime.

Varianta 1 (Reteta originala)

Ingrediente:-30 de catei de usturoi (opteaza pentru usturoiul bio sau cel cumparat de la tarani)-5 lamai organice (se vor folosi cu tot cu coaja)1 litru de apa (preferabil cat mai pura, apa de izvor sau apa plata de calitate buna)Curata cateii de usturoi si taie lamaile in jumatati sau sferturi, fara a le curata insa de coaja. Pune ingredientele intr-un blender si marunteste-le pana cand obtii un piure. Dupa aceea, fierbe continutul intr-o oala (sau cratita) in care ai turnat 1 litru de apa. Atentie! Este esential sa fiarba doar pentru o perioada scurta de timp. Trebuie sa dea doar intr-un clocot si, imediat dupa ce a inceput sa fiarba, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca lent, in mod natural. Dupa ce s-a racit si a ajuns la temperatura camerei, pune bautura in sticle sau borcane de sticla si pastreaz-o in frigider. Consistenta bauturii ar trebui sa fie cea a unui lapte condensat, dens.Cum se consuma Bautura cu Lamaie si UsturoiSe consuma jumatate de cana (sau o ceasca) de bautura cu lamaie si usturoi 1 data pe zi, cu 2 ore inainte sau dupa masa principala, timp de 3 saptamani consecutive. Agita bautura inainte de a o servi. Dupa 3 saptamani in care ai consumat zilnic o portie mica din aceasta bautura, urmeaza o pauza de 7-8 zile in care nu vei mai consuma deloc bautura.Dupa aceasta pauza de aproximativ o saptamana, prepara reteta din nou si consuma iarasi jumate de cana de bautura zilnic, timp de 3 saptamani. Nu trebuie sa iti griji din cauza mirosului neplacut al usturoiului. Aceasta bautura terapeutica poate fi consuma cu usurinta, fara a stramba din nas din cauza mirosului de usturoi. Lamaia si usturoiul au ambele arome puternice, iar gustul de usturoi este neutralizat de sucul si coaja de lamaie.



somnambulul online...finalizat azi:13.02.2014 ora:12:25

Un comentariu:

  1. Am locuit cu aceasta boala mortala pentru mai mult de un an, soțul meu am descoperit că am fost amândoi HIV +. Ne-am încerca în toate moduri de a trăi viața noastră, în ciuda acestui lucru, în corpul nostru nu până când am dat peste acest plante puternic, care la portretizat pe care el a avut cure.At început am fost mai sceptic, dar soțul meu a insistat pe dându-i o încercare și am comandat pentru unele din plante sale și în câteva săptămâni după ce a urmat procesului din cauza acestei plante, ne-am dus pentru un test ca el ne-a spus prea am fost copleșiți de fericire când am primit rezultatul de la clinica. Rata de virus în corpul nostru a scăzut și, în câteva săptămâni, am fost in totalitate cured.We, de asemenea, întrebat de ce el nu a ieșit în lume, care a avut leac și a spus că a făcut-o în 2011, dar a fost respins de către echipa de cercetare International. Cel mai important lucru este pentru tine de a fi vindecat Dacă vrei să știi despre acest apel de plante pe +234 706 542 4920 sau e-mail: herbalcure4u@gmail.com. Dumnezeu să vă binecuvânteze.

    RăspundețiȘtergere

Raspuns garantat la orice comentariu publicat